Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

OHL a WHL odštartujú až v januári resp. februári, najlepší hráči si našli alternatívu

OTTAWA - Kanadská juniorská hokejová OHL by mala novú sezónu odštartovať 4. februára 2021. Vedenie súťaže informovalo, že pre pandémiu koronavírusu sa bude hrať v skrátenom formáte.
Zdroj: 36763
Zdieľajte:

Každý tím by mal v základnej časti odohrať 40 zápasov, zvyčajne ich je 68. V play off sa predstaví osem namiesto šestnástich tímov. OHL je jedna z troch hlavných kanadských juniorských súťaží. WHL chce začať sezónu v januári a nový ročník QMJHL sa už hrá od začiatku októbra, no program výrazne ovplyvňujú prípady nákazy i reštrikcie miestnych orgánov.

Prečítajte si aj

Nitra začala s tréningami, Stavjaňa už pripravuje zostavu na Slovan

Každopádne, v posledných týždňoch sa hovorí o tom, že mnohí hráči by sa mali rozohrať na hosťovaniach v "nižších" juniorských súťažiach - AJHL, SJHL či dokonca USHL. Prvé dve spomínané ligy sú kanadské juniorky kvalitou nižšie ako prestížne QMJHL, OHL a WHL. Pôsobili v nich ale aj známe mená, dokonca Mark Messier, Dany Heatley, Braden Holtby, Cale Makar, Wade Redden či tréneri Lindy Ruff alebo Darryl Sutter.

Za Sherwood Park Crusaders v AJHL bude hrať útočník Dylan Guenther, v minulom ročníku najlepší nováčik WHL. V roku 2021 by sa mohol stať jednotkou draftu, najhoršie by mal byť vybraný z tretieho miesta. Eric Pearce z Prince Albert Raiders zas mieri na hosťovanie do Estevan Bruins (SJHL) a Daniil Gushchin bude hrať v Muskegon Lumberjacks (USHL). Čoskoro môžeme očakávať ďalšie hosťovania mladíkov.

Prečítajte si aj

Prvé odhady draftu NHL 2021: Jednotkou by mal byť Räty, zo Slovákov vynikajú Géci a Myklukha
Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články