Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Prvé odhady draftu NHL 2021: Jednotkou by mal byť Räty, zo Slovákov vynikajú Géci a Myklukha

TORONTO - Len nedávno sa uskutočnil draft NHL 2020, avšak zámorskí experti sa už pozerajú smerom k budúcoročného výberu mladíkov. Zhodujú sa, že k dispozícii nebude taký hráč ako Alexis Lafreniére.
Zdroj: 33295
Zdieľajte:

Favoritov na miesto jednotky je viacero. Najviac sa však skloňuje meno Aatu Räty. 17-ročný center by sa mohol stať prvým fínskym hráčom histórie, ktorý by bol jednotkou draftu NHL. V minulej sezóne odohral za Kärpät v Liige dvanásť stretnutí, v prebiehajúcom ročníku zatiaľ pridal tri, predstavil sa aj na MSJ, kde proti Slovensku odohral iba 9 minút a 30 sekúnd, lenže zaznamenal gól aj asistenciu pri vysokej výhre Suomi 8:1. Má skvelé korčuľovanie a prácu s pukom.

Ďalším kandidátom na to najvyššie postavenie je kanadský krídelník Dylan Guenther hrajúci za Edmonton Oil Kings vo WHL, kde bol ako 16-ročný vyhlásený za nováčika sezóny, keďže získal 59 bodov v 58 zápasoch. Ak aj nebude jednotkou, tak Owen Power sa určite stane najvyššie vybraným obrancom. V novej sezóne na University of Michigan v NCAA sa ho rozhodne oplatí sledovať. Experti ho prirovnávajú k hráčom ako Victor Hedman či Chris Pronger.

NHL čoskoro spozná tretieho brata z rodu Hughesovcov. Obranca Luke Hughes plánuje ísť po krokoch starších súrodencov Quinna (Vancouver Canucks) a Jacka (New Jersey Devils). Luke je rovnaký typ ofenzívneho obrancu s fantastickým korčuľovaním ako Quinn a podľa Dana Ninkovicha, osobného trénera všetkých troch bratov, v korčuľovaní vyniká najviac zo všetkých súrodencov.

TOP 10 by mohlo byť zadákmi preplnené, keďže vysoko je hodnotený aj Brandt Clarke z Barrie Colts. Medzi najlepším hokejistov draftu 2021 by sa mali ďalej dostať center Cole Sillinger, syn niekdajšieho hráča NHL Mikea Sillingera (Medicine Hat Tigers), švédsky obranca Simon Edvinsson (Frölunda), center Mason McTavish (Peterborough Petes), ďalší center Xavier Bourgault (Shawinigan Cataractes) či bek Carson Lambos (Winnipeg Ice).

Najväčšou slovenskou nádejou bude Alex Géci. 17-ročný center by mal ročník 2020/21 odohrať za Sarniu Sting v OHL, aj keď uvidíme, čo povie koronavírus. Cez leto trénoval aj so Slovanom Bratislava, v predošlom ročníku si vyskúšal fínsku dorastenecké ligu v Lukku. Niektorý tím NHL by si rodáka z Topoľčian mohol vybrať dokonca už v druhom kole.

Do tretieho sa podľa prognóz dostal Oleksii Myklukha. Stále iba 17-ročný center má zaujímavý pôvod, pretože sa narodil v poľskom Bialistoku, ale vlastní aj ukrajinské a slovenské občianstvo. Dres s dvojkrížom na hrudi si obliekol v kategórii do 18 rokov, avšak na nedávne MS U18 sa prekvapivo nedostal. Zverenci Viliama Čacha na nich prekvapivo spadli do B-kategórie. Zahral si na poslednom Hlinka Gretzky Cupe. Mykluha v posledných dvoch sezónach hrával za tím z akadémie Salzburgu. V tíme do 18 rokov nastúpil na 51 zápasov a získal skvelých 61 bodov (22+39). V januári odišiel do Rouyn-Noranda Huskies (QMJHL), pred koronavírusom stihol 21 zápasov, získal osem bodov.

Medzi ďalšími adeptmi na možnosť byť draftovanými z posledných kôl sú aj Slováci - Andrej Migila, Šimon Groch či Róbert Bačo. Zdá sa ale, že okrem dvojice Géci - Myklukha by to na drafte NHL 2021 mohlo dopadnúť ako tento rok.

ANKETA: Koľko Slovákov bude podľa vás draftovaných v roku 2021?

  • Iba Géci a Myklukha

    76%

  • Minimálne traja hráči

    16%

  • Štyria a viac hokejistov

    8%

Na záver si ešte pripomeňte všetky voľby klubov NHL v 1. kole draftu NHL 2021:

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články