Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Pánik: Toronto je skvelé miesto na hokej

Slovenský hokejista Richard Pánik prvýkrát v kariére v NHL zmenil dres a teší sa na "nový začiatok" v Toronte.
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

Maple Leafs ho stiahli z listiny nechránených hráčov, na ktorú ho tesne pred štartom 98. ročníka profiligy zapísal jeho bývalý zamestnávateľ Tampa Bay Lightning.

"Uplynulých 24 hodín som bol kvôli tomu vážne nervózny. Teraz je to už všetko za mnou. Vybralo si ma Toronto a veľmi sa z toho teším. Je to skvelý klub," povedal dvadsaťtriročný krídelník pre portál tampabay.com.

Pánik sa nedostal na súpisku Lightning na úkor Brendena Morrowa, ktorý sa vrátil do zostavy "bleskov" po zranení. Vedenie ho tak zaradilo na waiver listinu a ak by si ho žiaden z klubov NHL nevybral, putoval by na farmu do Syracuse v AHL. Siahlo však po ňom Toronto, ktoré bude pre Pánika druhou zastávkou v rámci pôsobenia v profilige.

Dôvodom jeho odchodu z floridského klubu boli nevyrovnané výkony, čo priznal aj asistent generálneho manažéra "bleskov" Julien BriseBois. O tom, že sa niečo "chystá", tušil už po tom, keď nenastúpil v poslednom prípravnom zápase. "Môj hlavný problém v Tampe bol ten, že som nepodával vyrovnané výkony," priznal Pánik. Sklamanie však vystriedala nádej a radosť, že dostal novú šancu v novom klube. "Snažil som sa, ale nedostal som sa do tímu. Bol som trochu sklamaný, ale teraz je pre mňa nový štart. Toronto je skvelé miesto na hokej a teším sa, že bude hrať pred tými fanúšikmi. Každý zápas musím hrať naplno. Chcem hrať najlepšie, ako viem a dúfam, že sa mi to podarí," dodal.

Pánik hokejovo vyrástol v Martine, do zámoria sa však dostal po trojročnom pôsobení v dorasteneckom aj juniorskom výbere Třinca. V drafte v roku 2009 si ho v 2. kole z 52. miesta vybrala Tampa Bay a cez nižšiu súťaž OHL sa prepracoval až do AHL v drese Norfolku. Debut v NHL absolvoval v sezóne 2012/2013, v tej uplynulej odohral za Tampu 50 duelov, v ktorých nazbieral 13 bodov za 3 góly a 10 asistencií. Celkovo odohral v NHL 75 zápasov s bilanciou 22 bodov (8+14).

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články