Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Washington oslavuje 40. výročie založenia klubu

Zámorský hokejový klub Washington Capitals oslavuje v tejto sezóne jubilejných 40 rokov od svojho založenia a vstupu do NHL. V rámci osláv pozval pred úvodným duelom ročníka s Montrealom (1:2 sn) na ľad aj štyri klubové legendy vrátane Petra Bondru, ktoré pred zápasom spoločne vhodili čestné buly.
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

Okrem bývalého vynikajúceho slovenského útočníka sa na červenom koberci objavili v tímových dresoch aj ďalší hokejoví velikáni Rod Langway, Craig Laughlin a Sylvain Cote. Po zápase absolvovali spoločne tlačovú konferenciu, na ktorej odpovedali novinárom na otázky ohľadne svojho úspešného pôsobenia v hlavnom meste USA.

Capitals vstúpili do NHL v sezóne 1974/75, no prvýkrát postúpili do play off až v ročníku 1982/83 po príchode obrancu Langwaya. Ďalšie roky už boli pravidelnými účastníkmi vyraďovacích bojov. Nová generácia fanúšikov sa zrodila na konci 90-tych rokov, keď sa klub predsťahoval z predmestia v Landoveri do Verizon Center v centre Washingtonu. V roku 1998 sa "Caps" s Bondrom prebojovali do finále Stanleyho pohára a i keď trofej nezískali, je to dosiaľ najväčší úspech v klubovej histórii.

"Cítili sme sa konečne ako hokejové mesto," spomína Bondra, ktorý je s 472 gólmi najlepším strelcom a s 825 bodmi stále najproduktívnejším hráčom v dejinách klubu. "Pamätám si, keď sme sa vrátili z Buffala po finálovej sérii Východnej konferencie, tak nás fanúšikovia čakali v Piney Orchard, kde sme trénovali. Každý bol nadšený, aj my hráči," povedal niekdajší obávaný kanonier a strelec zlatého gólu z finále MS 2002.

Hráči Capitals nastúpili v noci na piatok proti Montrealu v dresoch z Winter Classic 2011, ktoré boli replikou dresov zo sezóny 1974/75. Klubovým legendám pri úvodnom čestnom vhadzovaní asistoval súčasný kapitán Alexander Ovečkin. Bondra verí, že tím vedený ruským ostrostrelcom má na to, aby dobyl slávny Stanleyho pohár. "Sme blízko. Toto môže byť tá sezóna, v ktorej sa nám to podarí," dodal bývalý slovenský reprezentant a neskôr generálny manažér národného tímu.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články