Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Košice chcú hrať Ligu majstrov aj o rok

Pre hokejistov HC Košice sa v stredu definitívne skončilo pôsobenie v Lige majstrov.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Sedem získaných bodov v štvorčlennej A-skupine im na postup nestačilo, no v tábore slovenského majstra vládla po premiérovej účasti spokojnosť.

Košičania odohrali v základnej A-skupine šesť zápasov, v ktorých získali sedem bodov. V prvých troch stretnutiach vyšli bodovo naprázdno, no v druhej polovici stratili len dva z deviatich možných. V konkurencii fínskeho Kärpätu Oulu, českého Liberca a nemeckého Kolína napokon obsadili tretiu priečku. "Pre HC Košice bolo cťou hrať v Lige majstrov. Uvedomujeme si, že medzinárodná konfrontácia je pre nás nevyhnutná. V takýchto stretnutiach vidíme, akým trendom ide hokej na severe Európy, v Nemecku či ďalších krajinách. Ukázali sme, že sa vieme adaptovať na takúto súťaž. To by nám mohlo v budúcnosti pomôcť," uviedol po stredajšom víťazstve 4:3 nad Kolínom tréner Košíc Anton Tomko.

Hráči slovenského majstra zaznamenali v prvých troch stretnutiach tesné prehry, ktoré ich v konečnom účtovaní stáli postup. "S odstupom času nás mrzia tie tri zápasy, v ktorých sme nebodovali. Augustový termín zápasov je trochu nešťastný, no to nie je výhovorka, keďže všetci majú rovnaké podmienky a dátumy zápasov. V druhej časti sme sa zlepšili a sme radi, že sme získali nejaké body. Sedem nie je zlé číslo, keďže skupina bola dosť silná," poznamenal útočník Košíc Gabriel Spilar.

Zaujímavosťou je, že všetkých šesť košických zápasov sa skončilo rozdielom jediného gólu a zverenci Tomka dokázali vziať minimálne bod každému zo súperov. "Myslím si, že v druhom zápase, v ktorom sme hrali proti fínskemu Oulu, bol cítiť výkonnostný rozdiel, no okrem toho to boli vyrovnané zápasy. Ukázali sme, že máme dobre poskladané mužstvo. Keď sme v pohybe a máme radosť z hokeja, tak to baví nás a aj divákov. Niektoré zápasy síce mohli dopadnúť inak, no myslím si, že sme si neurobili zlé meno. Potvrdili sme, že v Lige majstrov sme hrali právom. Radi by sme v nej hrali aj o rok," dodal Spilar.

V podobnom duchu sa vyjadril aj ďalší útočník "oceliarov" Marek Bartánus. "Myslím si, že môžeme byť spokojní. Prekvapili sme veľa ľudí, ktorí si mysleli, že dopadneme omnoho horšie. Škoda, že sa Liga majstrov nezačína teraz. Už sme rozohratí a až na nejaké detaily naša hra funguje ako má. Pôsobenie v tejto súťaži bolo pre nás dobrou školou. Takéto ťažké zápasy nás posúvajú dopredu a robia z nás lepšiu partiu," povedal Bartánus.

Košičania si účasť v Lige majstrov zabezpečili ziskom majstrovského titulu v slovenskej extralige v minulej sezóne a medzinárodnú súťaž by si radi zahrali aj o rok. "Pre nás, mladých hráčov, sú to veľké skúsenosti. Zápasy proti veľkým súperom nám môžu pomôcť. Dúfam, že Liga majstrov prežije, pretože je to pekný projekt. Myslím si, že aj návštevnosť by mohla byť každým rokom lepšia," poznamenal útočník Tomáš Hrnka, ktorý v zápase s Kolínom zaznamenal víťazný gól v oslabení.

Výsledky HC Košice v A-skupine CHL:

Kölner Haie - HC Košice 2:1, gól Košíc: Bicek

HC Košice - Kärpät Oulu 1:2, gól Košíc: Zagrapan

Bílí Tygři Liberec - HC Košice 3:2, góly Košíc: Bartoš, Jenčík

HC Košice - Bílí Tygři Liberec 4:3, góly Košíc: Lapšanský 2, Češík, Bartoš

Kärpät Oulu - HC Košice 3:2 pp, góly Košíc: Sojčík, Šeda

HC Košice - Kölner Haie 4:3, góly Košíc: Jenčík, Spilar, Bartánus, Hrnka

Tabuľka A-skupiny CHL po 6. kole:

1. Kärpät Oulu 6 3 2 0 1 17:12 13*

2. Bílí Tygři Liberec 6 3 0 0 3 16:15 9*

3. HC KOŠICE 6 2 0 1 3 14:16 7

4. Kölner Haie 6 2 0 1 3 12:16 7

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články