Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Neexistuje reálny dôvod, aby sa liga nemohla začať, podľa Kovala sa po mesiaci nedá súťaž obnoviť

ZVOLEN - Hokejová Tipos extraliga sa už pripravovala na novú sezónu 2020/21, ale všetko to zmenila pondelková večerná tlačová konferencia vlády SR.
Zdroj: 32189
Zdieľajte:

Od 1. októbra sa nebudú môcť konať na Slovensku žiadne hromadné podujatia vrátane športových. Výnimku dostanú akcie, pri ktorých organizátor dokáže zabezpečiť negatívne testy na koronavírus všetkých účastníkov nie staršie ako 12 hodín. Návrh ústredného krízového štábu SR ešte podlieha schváleniu. Zákaz platí od 1. októbra do odvolania, respektíve do času, kým sa podarí zastaviť šírenie koronavírusu v rámci druhej vlny.

Prečítajte si aj

Slovenský trojnásobný medailista z MS preberá zodpovednosť za hokej v rodnom meste

Predstavitelia APHK sa zišli na rokovaní vo Zvolene, aby vydali stanovisko k tejto téme. "Z nášho pohľadu nevidíme nejaký rázny dôvod, aby sa nemohla začať liga. Vnímame aktuálnu situáciu zo zdravotného hľadiska. Športový svet sa však nemôže zastaviť. A už vôbec nemôžeme stopnúť profesionálny alebo mládežnícky šport. Sme v komunikácii s vládnymi činiteľmi. Ak mám správne informácie, v utorok a v stredu je na programe rokovanie vlády a následne pridá definitívnu bodku k opatreniam. Potom budeme múdrejší, či začneme súťaž 2. októbra, alebo nie," vyhlásila pod Pustým hradom šéfka APHK Aneta Büdi.

Prečítajte si aj

Čo budem ďalej robiť? Zamyslel sa Viedenský po tlačovke Matoviča. Bavili sme sa, či neurobíme protest

Futbalová sezóna je v plnom prúde od začiatku augusta. Sprísnené nariadenia však majú dopad aj na túto oblasť. Činovníci skúšajú nájsť nejakú cestičku na to, aby nemuseli prerušiť činnosť. "Komunikujeme. Hľadáme reálne a racionálne riešenie. V žiadnom prípade nechceme obchádzať zákony. Ideme hľadať spôsob, ako prípadne posunieme ligu, čo sa týka termínov. V tejto chvíli nevieme, či bude možné iba trénovať, alebo aj hrať. Viac svetla prinesie rokovanie vlády, ktoré sa uskutoční v stredu. Nateraz máme prísľub zo strany štátu, že sa pokúsi vyrokovať podmienky, aby neboli devastačné," doplnila Büdi.

Prečítajte si aj

Stanovisko SZĽH na zákaz konania športových podujatí

Prezident HC´05 Banská Bystrica Juraj Koval si myslí, že zastavenie akéhokoľvek športu je protizákonné a nelogické. "12. marca 2020, keď vyhlásili núdzový stav, my sme boli prvou súťažou, ktorá ukončila činnosť. Vtedy to bolo normálne. Po nás skončili všetky ligy," nechal sa počuť funkcionár momentálne najúspešnejšieho slovenského klubu a trojnásobného majstra spod Urpína. "Terajšia situácia je diametrálne odlišná. Epidemiologický vývoj vo svete je horší, ale súťaže sa začali. Štáty pochopili, že športové súťaže sú prirodzenou súčasťou života. Ak sa direktívne zastavia, môže dôjsť k poklesu športovej úrovne. Rovnako tak nám môže vypadnúť celá jedna generácia," upozorňuje Koval.

Prečítajte si aj

VIDEO Tampa Bay Lightning je víťazom Stanley Cupu v sezóne 2019/20, teší sa slovenský obranca Erik Černák

V marci, kedy došlo k ukončeniu sezóny 2019/20, automaticky na druhý deň boli hráči bez práce. Kluby s nimi rozviazali kontrakty. Niečo podobné sa črtá aj tentoraz. Aký by nasledoval scenár, keďže je sezóna iba na začiatku v porovnaní s tým, čo bolo na jar? "Ak nebude jasné, že sa to napríklad o mesiac skončí, zástupcovia klubov sa opäť stretnú a prehodnotia, čo bude s hráčmi. Myslím si, že už sa potom sezóna nedá obnoviť," dodal Juraj Koval.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články