Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Capitals začne premiérový ročník v IceHL so štyrmi legionármi, Čada jedného poslal domov

BRATISLAVA - V piatok 25. septembra privíta v otváracom zápase nového ročníka Ice Hockey League slovenský zástupca iClinic Bratislava Capitals hokejistov Bolzana. Okrem Bratislavčanov budú v sezóne 2020/2021 pôsobiť v nadnárodnej súťaži rakúske tímy Klagenfurt, Villach, Graz, Linz, Salzburg, Innsbruck, Viedeň Capitals a Dornbirn, talianske Bolzano a maďarský zástupca Fehervár.
Zdroj: 36625
Zdieľajte:

Sezónu 2019/2020 v rakúskej lige pre pandémiu koronavírusu nedohrali, súťaž predčasne ukončili po 40 kolách. Na čele tabuľky bol Salzburg s päťbodovým náskokom pred Viedňou Capitals, majstra nevyhlásili. Úradujúcim víťazom zo sezóny 2018/2019 je Klagenfurt. V uplynulých deviatich ročníkoch v súťaži pôsobilo aj české Znojmo, no vedenie klubu sa pre ekonomické dopady v súvislosti s pandémiou koronavírusu zo súťaže odhlásilo.

Prečítajte si aj

Šatan vyčíslil finančnú pomoc klubom, rozhodcovia dostali od SZĽH piatu ponuku

V novej sezóne slovenský klub chystá boj nielen so súpermi, ale aj o priazeň diváka. Preto na prvé dva domáce zápasy budú stáť vstupenky jedno euro. "Máme náročný úvod, Bolzano patrí medzi favoritov celej súťaže a o dva dni neskôr privítame Viedeň Capitals, ktorý je taktiež veľmi kvalitný. Urobíme všetko pre to, aby sme boli v týchto zápasoch úspešní," povedal viceprezident a generálny riaditeľ klubu Dušan Pašek.

Prečítajte si aj

Miroslav Šatan: Nevhodný čas na štrajk rozhodcov, skupina ľudí si želá nejednotnosť SZĽH

V kádri má tréner Rostislav Čada štyroch cudzincov. Obrancu Sachu Guimonda a útočníkov Brocka Higgsa, Mitcha Hultsa a Filipa Ahla. V kádri bol aj Poliak Daniel Kapica, ktorý nestihol štart prípravy, pretože ho doma pozitívne testovali na koronavírusu. Napokon si však dres Capitals neoblečie. "My máme predstavu, že budeme hrať s určitým počtom cudzincov. Rešpektujeme, vekové a národnostné a aj finančné dôvody. Priviedli sme v závere prípravy dvoch nových hráčov a tí sa hlavne v ofenzíve javili ako silnejší. Preto sme sa rozhodli, že sa s Kapicom rozlúčime," vysvetlil český kouč.

Prečítajte si aj

Michal Handzuš vstupuje do hokeja v Banskej Bystrici

V prípravných zápasoch si už Bratislavčania otestovali silu rakúskych tímov. Súpera z Viedne zdolali 3:2 a Graz 4:1. S Klagenfurtom prehrali tesne 1:2. "My sme tieto zápasy odohrali veľmi dobre a s každou výhrou sa sebavedomie hráča zvyšuje. Máme podľa mňa dostatočnú kvalitu na to, aby sme sa dostali do play off a potom uvidíme," povedal kapitán tímu Karol Sloboda.

Prečítajte si aj

Víťazstvo v Michalovciach ohodnotené heslom, Javorčík ozrejmil, kvôli čomu skončil Češík

V klube rátajú v sezóny s rôznymi scenármi v rámci opatrení pre pandémiu koronavírusu. Pred súťažou musia absolvovať jedno testovanie, tak ako všetky ostatné kluby. V IHL sa v základnej časti v prípade nerozhodného výsledku po 60 minútach bude predlžovať päť minút, pričom na každej strane budú traja korčuliari. Ak sa ani v predĺžení nerozhodne, nasledovať bude päť sérii samostatných nájazdov, prípadne do rozhodnutia.

Prečítajte si aj

Prvý súper iClinic Bratislava Capitals tesne pred štartom IceHL kvalitne posilnil defenzívu

V play off sa bude predlžovať celých 20 minút, pričom počet hráčov na ľade sa nezmení. V prípade, že gól nepadne, v ďalšom predĺžení sa už bude hrať systémom 3 na 3. V rozhodujúcom zápase finále play off sa bude v prípade remízy hrať predĺženie 5 na 5 až do rozhodnutia. Premiérový zápas slovenského klubu v rakúskej nadnárodnej súťaži odvysiela RTVS v priamom prenose na Dvojke.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články