Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Miroslav Šatan: Nevhodný čas na štrajk rozhodcov, skupina ľudí si želá nejednotnosť SZĽH

BRATISLAVA - Vedenie Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) je pripravené plne spolupracovať s vyšetrovateľmi, ktorí vyšetrujú pochybenia v súvislosti s verejným obstarávaním na nákup hokejok. Zväz chce aj naďalej pracovať čestne a transparentne, hoci vníma útoky skupiny ľudí, ktorým sa to nepáči. Vo štvrtok o tom na mimoriadnom brífingu SZĽH informoval Peter Kruľ, výkonný riaditeľ SZĽH.
Zdroj: 36648
Zdieľajte:

Šatan verí, že sa zväz s rozhodcami dohodne, chýba mu však lepšia komunikácia z ich strany. Je však možný aj opačný scenár, preto už zväz kontaktoval aj rozhodcov zo zahraničia. "V iných krajinách štandardne rozhodcov platia kluby, u nás je to zväz, pretože tak uľahčujeme život klubom. Je veľmi nevhodný čas na štrajk, navyše chýba aj konštruktívna debata z ich strany ako riešiť problém. Ale verím, že nájdeme nejakú dohodu, a že problémom hokeja nebudú rozhodcovia. Chceme preto nastaviť financovanie na niekoľko rokov."

Prečítajte si aj

Šatan vyčíslil finančnú pomoc klubom, rozhodcovia dostali od SZĽH piatu ponuku

Po zverejnení informácie o zákroku NAKA na zväze sa v médiách objavili vyhlásenia APHK aj výkonného výboru SZĽH. Obe strany trvajú na čo najskoršom zvolaní mimoriadneho kongresu. "My sme včera mali výkonný výbor, bol veľmi zaujímavý, občas to pripomínalo príbehy z kabíny. Ale to je v poriadku, diskusia na výkonnom výbore by mala byť interná a následne by mala ísť von. To sa včera otočilo a myslím si, že to teraz niektorých členov mrzí. Čo sa týka požiadavky na zvolanie kongresu, myslím si, že to nemá opodstatnenie. VV už predtým navrhol termín 26. november a súhlasili s tým aj kluby."

Pozrite si aj

VIDEO Ukážková gólová prihrávka Róberta Lantošiho

Po vlaňajšom júnovom nástupe do funkcie Šatan zdôraznil, že musí v prvom rade zjednotiť zväz. Uplynulé kauzy naznačujú, že sa tak ešte nestalo. "Myslím si, že toto je kľúčový problém, pretože nie sme zjednotení. Na tomto budeme pracovať. Máme podporu väčšiny, ale je tu skupina, ktorá si asi želá, aby sme neboli zjednotení a fungovali po starom. Buď sa nové vedenie prispôsobí kultúre ktorá tu bola doteraz, alebo sa všetci prispôsobia štandardom, ktoré sú na zväze. Iné sa stať nemôže," uzavrel prezident SZĽH.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články