Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Víťazstvo v Michalovciach ohodnotené heslom, Javorčík ozrejmil, kvôli čomu skončil Češík

MICHALOVCE - Stretnutie medzi Michalovcami a Banskou Bystricou bolo kuriózne. Nestalo sa to počas zápasu, ale pred jeho vypuknutím. V hodine dvanástej musel meniť pôsobisko Matej Češík, s ktorým už "barani" nepočítajú. Osud to zariadil tak, že premiéru zažil proti domácemu klubu, z ktorého sa pobral minulú nedeľu. Kouč Norbert Javorčík komentoval jeho prechod do Dukly.
Zdroj: 35968
Zdieľajte:

"Základ úspechu bola dobrá defenzíva, základ defenzívy je dobrý brankár," takýmto heslom odštartoval svoj pohľad na stretnutie v Michalovciach tréner Banskej Bystrice Norbert Javorčík. "Rabčan nás podržal na ceste za výhrou. Dve tretiny sme odohrali slušný hokej a taký, ktorý sme si predsavzali. Samozrejme, berieme na vedomie silu Michaloviec, ktoré majú silových hráčov. Niekoľkokrát nás zamkli v pásme a bolo to očividné. Tretiu tretinu sme mali veľa vylúčených hokejistov, čím sme ponúkali domácim šancu ísť do enormných otáčok. Chlapci pracovali jeden za druhého a víťazstvo sme si nenechali zobrať," dokončil hodnotenie prvého štvrťfinálového zápasu v Zemplíne bývalý tréner SR 18.

Prečítajte si aj

Rabčan: Michalovce hrajú profesorsky a pomaly

Postupová matematika do semifinále je vybavená. Treba streliť viac gólov ako súper. Banská Bystrica je v malej nevýhode, pretože odvetu nemôže odohrať doma. "U nás prevláda spoločná motivácia. Hráme turnaj, ale stále ho vnímame ako súčasť prípravy. Áno, zohľadňujeme pravidlá týkajúce sa postupu, ale štvrtkový zápas bude skôr o generálke a vyladení detailov pred nástupom súťažného ročníka, ktorý sa začína 2. októbra," pokračoval Javorčík.

Prečítajte si aj

Topoľčany v úvode zaskočili Slovan aj keď sa obávali debaklu, Stantien musel svojich zverencov vrátiť do obrazu

Z kádra "baranov" vypadol Matej Češík. Odchovanec spod Urpína bol prvou predstavenou posilou, aj keď u neho skôr platil prívlastok staronovou, keďže sa domov vrátil po pôsobení v Znojme, ale musel sa baliť. Celé to malo rýchly priebeh. Pred rozcvičkou Dukla oznámila jeho príchod a o necelú hodinu už hral proti bývalým spoluhráčom, s ktorými ešte do ostatného víkendu zdieľal kabínu.

Prečítajte si aj

Bystrica vyhrala v Michalovciach vďaka fantastickému Rabčanovi, Slovan odvrátil šok v Topoľčanoch, prestrelka v Nitre

"Dlhodobo bol zafixovaný ako tretí center. Situácia sa zmenila po príchode Haydena Verbeeka. Určite sme nechceli Mateja držať ako hráča navyše. Radšej sme sa dohodli na ukončení zmluvy," poskytol odôvodenie odchodu Češíka z domácej kabíny Norbert Javorčík.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Ivan Harčár

Diskusia

Podobné články