Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Rabčan: Michalovce hrajú profesorsky a pomaly

MICHALOVCE - Väčšina favorizovala michalovských hokejistov na výhru v úvodnom dueli štvrťfinále Tipsport Kaufland Cup s Banskou Bystricou. Hostia spod Urpína túto prognózu vyvrátili a získali lepšiu východiskovú pozíciu pred štvrtkovou odvetou vo Zvolene.
Zdroj: 36641
Zdieľajte:

Tréner Banskej Bystrice Norbert Javorčík proti silným Michalovciam postavil do bránky 19-ročného brankára Eugena Rabčana. Rodák z Levoče bol jednoznačnou oporou "baranov". Zlikvidoval 37 striel súpera, ale podľa vlastných slov, miestami sa nudil. "Podali sme fantasticky výkon. Hrali sme jednoducho z pásma, čím sme súperovi zamedzili nejaké gólové tutovky. Toto mi pomohlo dostať sa do hernej pohody. Fungovala spolupráca medzi mnou a obrancami a na nikoho nemôžem nič zlé povedať," chválil tímový výkon Rabčan.

Prečítajte si aj

Matej Češík prekvapivo opúšťa Banskú Bystricu, stal sa posilou Michaloviec

Dočasná posila extraligistu zo Spišskej Novej Vsi (v decembri by mal zamieriť za veľkú mláku) v absolútnom závere duelu stihol vytiahnuť dva dôležité zákroky, ktoré mužstvu zachránili kožu od inkasovania vyrovnávajúceho gólu. "Priznávam, zo začiatku tam bola nervozita," hovorí otvorene mladučký gólman. "Upokojenie nastalo po prvej tretine. Ďalšie dve som odchytal sústredene a uvoľnene. Okrem toho som si začal viac veriť." Banská Bystrica si na stredné Slovensko priviezla triumf 2:1. Druhý zápas sa odohrá vo štvrtok podvečer vo Zvolene, pretože HC´05 má domovský stánok v rekonštrukcii. Tipsport Kaufland Cup zvolil rovnaký postupový kľúč ako Liga majstrov (CHL). To znamená, že ak sa zrodí rovnaký výsledok ako v Zemplíne, nasledovať bude predĺženie. Rabčan má však v tejto otázke úplne jasno.

Prečítajte si aj

NAKA zasahuje v budove SZĽH!

"Myslím si, že nám bude stačiť zopakovať hru zo súperovho ľadu. Michalovce hrajú profesorský hokej a nie sú rýchle. My sme v krátkych intervaloch točili hráčov, a to nám pomáhalo prehrávať ich. Pokiaľ všetko predvedieme ako v Michalovciach, nie je žiadny problém, aby sme postúpili do semifinále," myslí si Eugen Rabčan pred štvrtkovým stretnutím pod Pustým hradom.

Prečítajte si aj

iClinic Bratislava Capitals ukázal nové dresy, zverejnil konečnú súpisku na sezónu, fanúšikom ponúka lístky za 1 euro

Mladíkovi z východu na prelome rokov 2019 a 2020 nevyšla účasť na MS U20 v Česku. Neprešiel takzvaným záverečným sitom trénera Róberta Petrovického. Aktuálna sezóna bude rozdelená do dvoch skupín. Do konca novembra by mal obliekať dres Bystrice, a potom okúsi kvality zámorského hokeja vo WHL. "Momentálne mám v šatni kanadských spoluhráčov, takže sa moja angličtina zlepšuje. Nakoniec aj tak nebudem nejako špeciálne pripravený po jazykovej stránke. Až život za veľkou mlákou má naučí komunikovať. Rovnako tak sa ukáže, aké som získal základy po boku legionárov," dodáva Rabčan ohľadom "jazykovej" prípravy pred odchodom do cudziny.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Ivan Harčár

Diskusia

Podobné články