Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

TOP 15 hráčov z najvyššej slovenskej súťaže, ktorí ešte nemajú klub pre novú sezónu

BRATISLAVA - Medzi voľnými hráčmi je ešte množstvo zaujímavých mien. Medzi nimi aj hokejisti, ktorí predošlý ročník odohrali za kluby najvyššej slovenskej súťaže. Vybrali sme pätnásť najzaujímavejších mien.
Zdroj: 36176
Zdieľajte:

Ján Brejčák

Po fínskom titule s HPK zvolil pred rokom zotrvanie na Slovensku a druhýkrát obliekol dres HC ´05 Banská Bystrica. Podával solídne výkony a v defenzíve bol istotou tímu Dana Cemana. Hokejista so skúsenosťami z Česka, Švédska či Švajčiarska by bol skvelým článkom pre každý zo slovenských klubov pomýšľajúcich na titul. Niekoľko dní už trénuje s "Baranmi", ale zmluvu nemá.

Juraj Majdan

19 bodov v 35 stretnutiach určite nenaplnilo očakávania Košíc ani samotného útočníka. Majdan síce za sebou nemá najvydarenejšiu sezónu, ale určite má stále prívlastok produktívneho útočníka, čo potvrdil napríklad v sezóne 2015/16, kedy vyhral bodovanie najvyššej slovenskej súťaže. Produktívny bol aj vo Zvolene či Nitre.

Prečítajte si aj

Do Zvolena prichádzal ako veľká hviezda, pred štartom ligy ale hviezdny legionár v HKM skončil

Branislav Fábry

Aj ďalší ročník mal stráviť v Nových Zámkoch, prekvapivo ale na začiatku septembra v tíme skončil: "V tíme je široký káder a ja som vedeniu a trénerom nezapadal do súčasnej koncepcie," vyjadril sa pred pár dňami. 35-ročný Bratislavčan bol súčasťou novozámockého hokeja od ročníka 2015/16. Fábry v ostatnom ročníku odohral v drese s býkom na hrudi 55 zápasov, v ktorých strelil 2 góly a pridal 9 asistencií.

Kyle Beach

30-ročný Kanaďan získal 27 bodov v 47 zápasov za DVTK Jegesmedvék Miškolc, očakával sa od neho ale väčší prínos. Pridal až 104 trestných minút. jeho dlhoročné skúsenosti z WHL, AHL, SHL, EBEL ligy či druhej DEL-ky už v najvyššej slovenskej súťaži nebude ukazovať.

Joe Basaraba

Kanadský útočník vo svojej druhej európskej skúsenosti vôbec nesklamal. Slovan ho získal z Idaha Steelheads v ECHL, kde za 21 stretnutí bodoval iba osemkrát, no pôsobenie v hlavnom meste Slovenska mu sadlo, keď že sedemnásť zápasov nazbieral až 18 bodov (9+9). Počas kariéry si zahral aj AHL a vyhral NCAA.

Mitch Versteeg

Dlhoročná stálica Nitry odohrala pod Zoborom posledné štyri roky. Sezóna 2019/20 bola pre neho bodovo najlepšia, aj keď sa skončila predčasne, Versteeg v nej nazbieral 22 bodov (5+17) a zahral si aj s bratom Krisom. S manželkou a synom si Nitru zamilovali, lenže situácia ohľadom koronavírusu jeho budúcnosť zamotala.

Rastislav Špirko

Skúsený útočník v minulej sezóne nastupoval za HKM Zvolen, po 45 stretnutiach z klubu odišiel a z niekoľkých ponúk si vybral Duklu Trenčín, kde v dvanástich zápasoch získal deväť bodov. V tíme spod hradu Matúša Čáka ale nepokračuje a hľadá si nové pôsobisko.

Brian Ihnačák

Po januárovom príchode do Banskej Bystrice sa rýchlo zaradil medzi opory tímu. Stihol odohrať 12 zápasov, strelil päť gólov a na sedem asistoval. Jeho zotrvanie pod Urpínom je však prakticky vylúčené. Rodák z Toronta a reprezentant Talianska, ktorého otcom je slovenská legenda Peter Ihnačák možno znova bude čakať na nový klub dlho.

Prečítajte si aj

VIDEO Posily zo zámoria sa chcú aj vďaka pôsobeniu v Banskej Bystrici dostať do NHL

Richard a Róbert Hunovci

Dvaja bratia z trojice Hunovcov prišli do materského klubu v roku 2016. Po jednej sezóne odišli na jeden rok opäť do kazašského Pavlodaru, kde v minulosti získali tri majstrovské tituly. Od sezóny 2018/19 sa znova stali súčasťou Liptovského Mikuláša. Zatiaľ čo ich brat Rudolf už dávno podpísal novú zmluvu, Róbert a Richard museli prejsť skúškou. Konečný verdikt, že s nimi Liptáci nepočítajú, bol o to prekvapujúcejší, že ide o veľmi skúsených hokejistov, avšak dôvodom bolo, že na bratskú dvojicu nie sú financie.

Patrick McNally

Američan s univerzitným titulom z Harvardu začal ročník v MAC Budapešť, kde podával veľmi dobré výkony. Za 44 stretnutí nazbieral 32 bodov a pred uzávierkou prestupov po ňom siahla Nitra. Stihol odohrať jedenásť duelov s piatimi bodmi. Jeho produktivita by mohla byť zaujímavá pre množstvo tímov.

Willie Corrin

Druhý najproduktívnejší obranca súťaže nezostal v HKM Zvolen a nové pôsobisko stále nemá. Autor 47 bodov (9+38) v 53 stretnutiach nazbieral aj 136 trestných minút a pridal 17 plusových bodov v štatistike +/-, čiže z pohľadu čísel má za sebou vydarený ročník. V zadu však nebol dosť agresívny, išlo cez neho veľa inkasovaných gólov.

Juraj Mikúš

Skúsený center sa prvýkrát od roku 2009 vrátil do najvyššej slovenskej súťaže. Vybral si HKM Zvolen a do tímu rýchlo zapadol, navyše sa mu podarilo zaznamenať desať bodov. V lete prejavil záujem vrátiť sa do českej Extraligy, kde bol počas kariéry súčasťou Litvínova aj Olomouca. Strieborný medailista z MS 2012 ale na skúške v Třinci neuspel.

Prečítajte si aj

Erving prezradil, prečo sa rozhodol zotrvať v Poprade

Chris Langkow

31-ročný kanadský center bol oporou MAC Budapešť. V ročníku 2018/19 získal 49 bodov, až desať v 8 dueloch play-off. Predošlá sezóna mu priniesla v 40 stretnutiach rovnaký počet bodov za 23 gólov a 17 asistencií. Jeho čísla zaujali Litvínov, kde sa porúčal pred uzávierkou prestupov. Stihol nastúpiť iba raz. Pri debute bol škaredo faulovaný a snahu vrátiť sa do hry zmaril koronavírus.

Marcel Melicherčík

Až na začiatku januára 2020 podpísal zmluvu s Banskou Bystricou. Na klub teda čakal takmer rok, keďže od záveru sezóny 2018/19 nikde nepôsobil. Skúsený gólman navyše prijal rolu dvojky za Tylerom Beskorowanym, potom prišiel koronavírus. Že by 33-ročný Popradčan čakal aj tentoraz?

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články