Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Posily zo zámoria sa chcú aj vďaka pôsobeniu v Banskej Bystrici dostať do NHL

BANSKÁ BYSTRICA - Nedávnymi posilami HC ´05 Banská Bystrica sa stali obranca Hunter Drew a útočník Hayden Verbeek. Obaja sú dobrí kamaráti a majú zmluvy s organizáciami NHL. Prvý patrí Anaheimu Ducks, druhý Montrealu Canadiens.
Zdroj: 36274
Zdieľajte:

Ročník 2020/21 začnú pod Urpínom, následne sa presunú do kempov svojich tímov. Kedy to bude ostáva otázne. Možno v novemberi, ale možno aj neskôr. V Tipos Extralige chcú podávať dobré výkony a vďaka hernej vyťaženosti sa priblížiť k NHL, kde zatiaľ nehral ani jeden. Obaja posledné roky strávili v AHL, poprípade ECHL.

"Do troch rokov chcem hrať za Anaheim v NHL. Myslím si, že pôsobenie v Banskej Bystrici mi pomôže v rozvoji," hovorí pre klubový web "Baranov" Drew: "Chcel by som v tejto sezóne ukázať ako veľmi som od podpisu zmluvy pred dvomi rokmi napredoval a že som schopný presadiť sa až do NHL," tvrdí Verbeek pre hc05.sk.

Prečítajte si aj

VIDEO Bývalá opora Banskej Bystrice si vo Švédsku zahrá s dvomi hráčmi z NHL

"Rozhodol som sa prísť na hosťovanie, pretože môžem hrať na vysokej úrovni ešte predtým ako sa rozbehne sezóna v zámorí. Bol som nadšený touto možnosťou. Leto bolo veľmi dlhé, takže sa nesmierne teším na zápasy. Sám seba by som opísal ako rýchleho a technického útočníka, ktorý bojuje o každý puk," doplnil 22-ročný útočník.

Hunter Drew si informácie o lige aj meste už zisťoval: "O samotnej lige veľa neviem, ale poznám niekoľko hokejistov, ktorí v nej hrali alebo hrajú, takže mi hovorili o tom, že súťaž je veľmi náročná. Google mi našiel nejaké informácie. Čítal som o histórii a silnej hokejovej tradícii v Banskej Bystrici," dodal mladý bek pre hc05.sk.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hc05.sk

Diskusia

Podobné články