Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Peter Budaj dúfal že bude môcť odísť z Montrealu

Výmena z Montrealu do Winnipegu nebola pre Petra Budaja žiadnym prekvapením.
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

Agent slovenského hokejového brankára Rolland Hedges v rozhovore pre športovú stanicu RDS potvrdil, že jeho klient sám požiadal vedenie Canadiens o trejd do iného klubu. Tridsaťdvaročný Budaj si uvedomoval, že v historicky najúspešnejšom tíme NHL chcú prideliť pozíciu brankárskej dvojky mladému Dustinovi Tokarskému.

"Peter túžil ísť do tímu, ktorý ho chce. Je to pre neho dobrá príležitosť," povedal Hedges o Winnipegu, ktorý bude po Colorade a Montreale treťou profiligovou zastávkou pre Budaja. Jeho pozícia v Montreale sa naštrbila už v minulej sezóne, keď v play off pri zranení brankárskej jednotky "Habs" Careyho Pricea nedostal šancu on, ale Tokarski. Hneď po vypadnutí tímu zažiadal Budaj vedenie klubu o výmenu. Tá dlho neprichádzala, no Hedges vedel, že Canadiens majú v prípravnom kempe až troch kvalitných brankárov a žiadosť tak bude skôr či neskôr vypočutá. "Nedá sa povedať, že by sme výmenu čakali, skôr sme v ňu dúfali. Očakávali sme, že sa v najbližších týždňoch niečo stane," prezradil Hedges.

Vo Winnipegu by mal trojnásobný zimný olympionik a dvojnásobný účastník MS zaujať pravdepodobne post náhradníka. Bude však pripravený chopiť sa šance v prípade, že by Čech Ondřej Pavelec nezvládol post brankárskej jednotky.

Budaj sa na nové pôsobisko teší. "Ďakujem fanúšikom Habs za podporu, bolo pre mňa cťou byť súčasťou Montrealu Canadiens. No som veľmi šťastný, že môžem posilniť Jets," napísal Budaj na Twitteri.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články