Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

V Dukle zotrval ako posledný Mohykán

MICHALOVCE - Do Michaloviec prišiel v roku 2017 spolu s ako keby popradskou dvojičkou Erikom Piatakom. Marek Mašlonka sa naďalej pevne drží vlaňajšieho nováčika Tipsport ligy, zatiaľ čo jeho parťák medzitým vystriedal Maďarsko s Anglickom.
Zdroj: 36144
Zdieľajte:

"Beriem to úplne normálne. V Michalovciach som ostal ako posledný Mohykán. Situáciu to však nemení," povedal Marek Mašlonka. Teoreticky by mu v nadchádzajúcom ročníku mohlo na prsiach pristáť kapitánske céčko, ktoré by zdelil po Marekovi Kolbovi. V tejto otázke má jasno. "Byť kapitánom nie je priorita. Z hľadiska skúseností máme iných chalanov, ktorí sa môžu stať veliteľmi kabíny. Je to interná vec, ktorú sa dozviete včas," doplnil k otázke kapitán mužstva 33-ročný útočník spod Tatier.

Prečítajte si aj

Bratislava Capitals získala mladého obrancu a útočníka z holandskej ligy

Dôrazný hokejista si bude v nasledujúcich týždňoch zvykať na nové tváre v šatni. Celkovo ich pribudlo v počte dvanásť. Trinástym do partie bol Jurij Repe, no z neznámych príčin Duklu neposilní. "Doteraz sme sa evidovali na ľade ako súperi. Nie sme si úplne cudzí, pretože ide o hráčov z našej ligy. Získali sme slušné mená a myslím si, že budú mať čo ukázať," myslí si bývalý hráč Nitry, Spišskej Novej Vsi, Kežmarku, ale aj Dijonu a Kokšetau. V Zemplíne postupne od konca mája do júna zverejňovali informácie týkajúce sa tímu. Michalovce boli vôbec prvým klubom, ktorý zásoboval fanúšikov žiadanými správami. K vykorčuľovaniu na ľad sa však dostali medzi poslednými.

Prečítajte si aj

Repe volal, že dostal inú ponuku a nepríde, znie z Michaloviec. Bude Dukla ešte zháňať posily?

"S posilami sme začali prví, a preto sa o nás toľko písalo. Neskôr sa pridali Slovan, Poprad, alebo Zvolen. Sezóna nebude jednoduchá," poznamenal. Prípravný program vyplní domáci Super Cup. O jeho zisk si to rozdajú extraligové kluby prešpikované s prvoligovými. "Môže to byť zaujímavé, no "najzaujímavejšie" bude, keď sa obmedzí počet divákov. Nič horšie ani nemôže byť pre všetkých ľudí okolo športu." Sympatickí Zemplínčania si po druhý raz vyslúžili pozvánku na Tatranský pohár. Pri prvom účinkovaní sa dostali až do finále, no to sa nemohlo odohrať v oficiálnom dátume z dôvodu črevnej virózy v tíme Miškovca. V dohrávanom termíne sa napokon šťastie usmialo na maďarského protivníka.

Prečítajte si aj

Sedláček už nechcel čakať dlhšie: Košice majú ako jeden z mála tímov pokrytý rozpočet

"Ešte som ho nikdy nevyhral. Bolo by pekné znovu o neho zabojovať, pretože vieme, čo sa stalo pred rokom. Možno máme väčšiu šancu, lebo Miškovec nepozvali a tento súper nám vlani akosi nesedel," uzavrel rozhovor Marek Mašlonka.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Ivan Harčár

Diskusia

Podobné články