Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Repe volal, že dostal inú ponuku a nepríde, znie z Michaloviec. Bude Dukla ešte zháňať posily?

MICHALOVCE - Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce odštartovali spoločnú prípravu na ľade bez obrancu Jurijho Repeho a útočníka Christophea Lalancetteho, ktorý čakal na výsledky testu na COVID-19. Repe sa napriek platnej zmluve nepripojí k mužstvu a klub s ním už nepočíta.
Zdroj: 34297
Zdieľajte:

"Aj vzhľadom na skúsenosť z vlaňajška môžem povedať, že si v Michalovciach zatvoril dvere," uviedol manažér michalovskej Dukly Peter Tirpák.

Repe mal byť jednou z mnohých nových tvárí v michalovskom kádri. "Tri dni pred začiatkom spoločnej prípravy nám telefonoval s tým, že sa k nám nepripojí. Ako dôvod uviedol inú ponuku, ktorú sa rozhodol prijať, no neviem, či je to hokejová alebo civilná. Určite nechceme u nás nikoho držať nasilu. Zatiaľ sme spokojní so zložením obrany a nebudeme tlačiť na pílu. Neponáhľame sa, počkáme si ako sa veci vyvinú. Už vlani sme boli dohodnutí a išli sme podpísať zmluvu. Odrazu sa objavil v Košiciach. Teraz sa zase stalo toto. Môžem povedať, že u nás si už zatvoril dvere," poznamenal Tirpák.

Prečítajte si aj

Sedláček už nechcel čakať dlhšie: Košice majú ako jeden z mála tímov pokrytý rozpočet

Napriek neúčasti slovinského reprezentanta je v defenzíve viacero osvedčených tvárí, ktoré by mali priniesť nadpriemernú tipsportligovú kvalitu. K Jordonovi Southornovi či Vladimírovi Mihálikovi nedávno pribudol aj produktívny Graeme McCormack, ktorý má za sebou produktívne sezóny v Nitre i Trenčíne.

"Boli sme dlhodobo v kontakte s jeho agentom. Dlhodobo chcel ísť do Česka alebo do nemeckej DEL-ky. Hľadali sme takýto typ hráča, pretože Southorn je ľavák, McCormack pravák a na druhú presilovkovú formáciu sme chceli práve jeho. Počkali sme si na neho a vyšlo nám to," prezradil Tirpák. Hráči aj realizačný tím absolvovali počas uplynulého týždňa nielen prípravu "na suchu," ale aj testovanie na COVID-19.

Všetci mali negatívny výsledok, na "čakačke" ostal už iba Kanaďan Lalancette. Tím bude v najbližšom období trénovať dvojfázovo rozdelený na dve skupiny. Tréner Miroslav Chudý má k dispozícii 30 hráčov, na ktorých videl nadšenie z návratu na ľad: "Takú dlhú prestávku od tréningov na ľade som ešte nemal. Už máme síce za sebou týždeň spoločnej prípravy "na suchu," ale po dlhej prestávke sme veľmi radi, že sme konečne na ľade. V tíme už sú takmer všetci hráči, čakáme iba na Lalancetteho."

Jedným z lídrov obmeneného tímu by mal byť obranca Vladimír Mihálik, ktorý po štyroch rokoch v Banskej Bystrici zamieril do Michaloviec: "Je to pre mňa po dlhšom čase niečo nové. Rovnako ako v iných pôsobiskách, aj tu chcem odviesť sto percent."

Prečítajte si aj

Spišská Nová Ves si upísala kvarteto talentovaných mladých hráčov

Pôsobisko zmenil aj útočník Samuel Takáč, ktorý prišiel z Popradu. "Keď človek veľa očakáva, môže to byť kontraproduktívne. Práve preto si nedávam konkrétne ciele, ale skôr si želám, aby nás hokej napĺňal a aby sa nám darilo. Keď tréneri skladali mužstvo, tak si vyberali hráčov, ktorých schopnosti poznali. Ja budem plniť to, čo bude tréner očakávať," poznamenal Takáč.

káder HK Dukla Ingema Michalovce:

Brankári: Vladimír Glosár, Stanislav Škorvánek, Tomáš Tomek

Obrancovia: Martin Bdžoch, Graeme McCormack (Kan.), Vladimír Mihálik, Jordon Southorn (Kan.), Ján Ťavoda, Sameli Ventelä (Fín.), Alexander Zekucia, Vojtech Zeleňák

Útočníci: Marek Bartánus, Samuel Chalupa, Peter Galamboš, Matej Giľák, Jordan Hickmott (Kan.), Ville Korhonen (Fín.), Christophe Lalancette (Kan.), Marek Mašlonka, Tomáš Matoušek, Samuel Mlynarovič, Gabriel Spilar, Dávid Šoltés, Samuel Takáč, Tomáš Török

Prišli: Škorvánek, Zeleňák (všetci Košice), Tomek (Zvolen), McCormack (Trenčín), Mihálik, Southorn, Bartánus, Hickmott, Šoltés, Mlynarovič (všetci Banská Bystrica), Matoušek (Slovan Bratislava), Takáč (Poprad)

Odišli: Filip Surák, Daniel Hančák, Lukáš Hvila (všetci Spišská Nová Ves), Igor Safaraleyev, Jakub Linet (obaja Žilina), Lukáš Toma, Lukáš Hamráček (Liptovský Mikuláš), Adam Trenčan (Zvolen), Peter Boltun (koniec kariéry), Konsta Mesikämmen (Trenčín), Marek Kolba, Damián Novický, Mikko Pukka, Dmitrij Vorobjov, Dominik Borov, Eduard Šimun, Zack Phillips, Andreas Štrauch

program prípravných zápasov HK Dukla Ingema Michalovce:

1. septembra, 15.00: Michalovce - SR "20" /Tatranský pohár, Poprad/

2. septembra, 16.00: Michalovce - Slovan Bratislava /Tatranský pohár, Poprad/

3. septembra, 19.00: Michalovce - Poprad /Tatranský pohár, Poprad/

8. septembra: Spišská Nová Ves - Michalovce /Kaufland Supercup/

10. septembra: Michalovce - Poprad /Kaufland Supercup/

15. septembra: Michalovce - Košice /Kaufland Supercup/

17. septembra: Michalovce - Miškovec

29. septembra: Humenné - Michalovce

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články