Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Daňa čaká veľký krst ohňom

Marko Daňo stojí na prahu splnenia si svojho hokejového sna. Necelý týždeň pred štartom NHL má stále miesto v kempe Columbusu, ktoré mu okrem iného zaistili aj bodovo produktívne výkony v rámci prípravy.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Hoci je jeho túžba po udržaní sa v prvom tíme Blue Jackets obrovská, svoje šance si netrúfa hodnotiť a ortieľ trénerov bude rešpektovať. Tohtoročný kemp sa začal pre Daňa nádejne. Tromi gólmi a rovnakým počtom asistencií pomohol Columbusu k triumfu na turnaji nováčikov v Traverse City a následne sa nestratil ani v prvom tíme "modrokabátnikov". Doposiaľ v ňom odohral štyri prípravné zápasy, v ktorých nazbieral štyri body za dva góly a dve asistencie. "Je to moja prvá skúsenosť s predsezónnym kempom Columbusu, veľa vecí je pre mňa nových. Zatiaľ to však zvládam a cítim sa fajn. Počas leta sme spolu s trénermi odviedli kus dobrej roboty, z čoho teraz ťažím. Dá sa povedať, že NHL je na dosah," prezradil pre TASR Daňo.

Jeho meno tak aj pred posledným prípravným duelom Blue Jackets stále figuruje na predsezónnej súpiske. Čaká ho ešte veľký krst ohňom, ktorý príde po nedeľňajšom súboji s Nashvillom. "Tréneri stále rozprávajú o hernom prejave. Ak nerátam rozhovory s hráčmi, ktorých posielajú na farmu, zatiaľ sme nemali spolu žiadny individuálny pohovor. Dúfam, že sa k tomu ani nedostanem," dodal talentovaný útočník.

V 19 rokoch stojí pred splnením si svojho veľkého sna, a teda pred možnosťou vyskúšať si naostro kvalitu zámorskej profiligy. Vie, že k NHL má blízko, no čaká ho ešte náročný posledný krok. Prežiť záverečné čistky. "Šanca je tu vždy, len tomu musí človek trošku veriť a dať do toho všetko. Momentálne mám do NHL dobre nakročené. Verím, že som zaujal trénerov aj vedenie. Na svoju šancu si počkám, či už príde na začiatku sezóny alebo počas nej," odhodlane skonštatoval bývalý hráč bratislavského Slovana v KHL.

Syn bývalého reprezentanta SR Jozefa Daňa sa v súčasnosti necíti na to, aby sám hodnotil svoje šance presadenia sa v zámorí. "Ak by to bolo na mne, možno by som odpovedal. Keďže to nie je v mojich rukách, nechávam to na trénerov, aby sa rozhodli a sami posúdili, či už som pripravený. Ak sa zhodnú na tom, že potrebujem ešte odohrať nejaké zápasy v AHL, aby som nabral skúsenosti, budem to rešpektovať," uznal Marko Daňo.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články