Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Prehľad: Doposiaľ podpísaní legionári v kluboch Tipsport ligy na sezónu 2020/21

BRATISLAVA - V posledných týždňoch kluby Tipsport ligy predstavujú hráčov, ktorí budú v sezóne 2020/21 súčasťou najvyššej slovenskej súťaže každý deň. Medzi nimi sú aj legionári a presne na tých sme si posvietili.
Zdroj: 33580
Zdieľajte:

Najrušnejšie samozrejme bolo v Michalovciach. Východoslovenská Dukla už v podstate poskladala kompletný tím, ktorý na papieri vyzerá tak, že bude mať šancu pomýšľať na majstrovský titul, ale do začiatku sezóny je ešte ďaleko. Každopádne, v zadných radoch sa bude tréner Miroslav Chudý spoliehať na Jordona Southorna.

Kanadský obranca v uplynulom ročníku získal v drese HC ´05 Banská Bystrica skvelých 51 bodov a stal sa najproduktívnejším obrancom súťaže. V sezóne 2018/19 vyhral s "baranmi" titul. Spoločnosť mu bude robiť slovinský bek Jurij Repe, ten má za sebou tiež vydarený ročník v Košiciach a Fín Sameli Ventelä sa v Michalovciach uviedol veľmi dobre. Teraz chce v nastolenom trende pokračovať.

Prečítajte si aj

Southorn chce s Michalovcami vyhrať titul, presvedčili ho aj spoluhráči z Bystrice

Výraznejšie netreba predstavovať Jordana Hickmotta. Na Slovensku strávil dva roky, oba v Banskej Bystrici. Bol pri historicky prvom titule klub v ročníku 2016/17, kedy so Surovým a Bucom tvoril prvý útok, získal aj s play-off 68 bodov. Jeho krajan Christophe Lalancette v predošlej sezóne nazbieral 46 bodov a bol najproduktívnejším hráčom Dukly. Dostal sa tiež na All-Stars game.

Michalovce majú na súpiske šesť legionárov. Túto skupinu uzatvára fínsky útočník Ville Korhonen. Na východ Slovenska prišiel z rakúskeho Villacheru a za 31 duelov mal na konte 29 bodov (14+15), čo je veľmi slušný priemer takmer bodu na stretnutie. Navyše, iba dvakrát sedel na trestnej lavici.

Ďalším tímom pomýšľajúcim na majstrovský titul je HKM Zvolen. Výbornou správou pre fanúšikov aj samotný klub je fakt, že ostáva Kanaďan Ben Betker. Robustný bek disponujúci výborným korčuľovaním a rozohrávkou je platným v obrannej aj útočnej tretine. Do popredia vyzdvihneme hlavne je 24 plusových bodov v štatistike +/-.

"Bryndziari" doplnili o dve silné mená útočné rady. Fín Mikko Nuutinen odohral posledných šesť sezón za KalPa Kuopio v prestížnej fínskej Liige a nestáva sa každý deň, aby hráč z takej súťaže putoval priamo do Tipsport ligy. V najlepšej sezóne získal 30 bodov, v minulej o päť menej.

Prečítajte si aj

Vo Zvolene mám nedokončený biznis, hovorí Betker. V novej sezóne chce vyhrať titul

Nesmierne zaujímavo znie meno Mike Hammond. Najlepší strelec Veľkej Británie na MS 2019 konajúcich sa v Bratislave a Košiciach je rodákom z anglického Brightonu, avšak v mladom veku odišiel do Kanady, kde vyrastal. Hokejovo pôsobí v Európe od roku 2016. Vyskúšal si logicky britskú EIHL, kde bol s priemerom 1,48 bodu na zápas raz najproduktívnejším hráčom a poslednú sezónu odohral za nemecký Lausitzer Füchse. Vo Zvolene si od neho sľubujú veľké veci.

Hráčov postupne predstavuje aj HK Poprad. Pod Tatrami znova stavili na istotu, v klube ostáva Tomáš Vošvrda. Český gólman je jednotkou posledné dve sezóny, teraz podpísal kontrakt na ďalšie dva roky. Dlhodobo patrí medzi najlepších gólmanov Tipsport lige.

Historicky prvým fínskym hráčom v drese HK Dukla Trenčín sa stal útočník Janne Kettunen, na ktorého poslal dobré referencie aj odchovanec tímu Tomáš Záborský. Od 25-ročného hráča s minulosťou v Liige sa očakávajú hlavne body, v predošlom ročníku ich v súťaže Mestis získal 49. Podobnou cestou sa vybrali aj Nové Zámky, kde z nižšej fínskej ligy prišli obranca Markus Västilä a útočník Janne Väyrynen. Obaja boli takisto produktívni a to od nich na juhu Slovenska očakávajú znova. Okrem toho budú v kádri "býkov" aj naďalej osvedčené české mená - Marek Drtina a Filip Bajtek.

Zatiaľ poslední legionári podpísali zmluvy v Detve. Pod Poľanu príde trojica Kanaďanov - obranca River Rymsha, útočníci Trevor Cox a Jonathan Charbonneau. Majiteľ klubu Róbert Ľupták má od nich vysoké očakávania, aj keď doposiaľ hrali len nižšej súťaže ako NCAA, USports či ECHL, ale slovenskí fanúšikovia sa už niekoľkokrát presvedčili, že aj odtiaľ môžu prísť hokejisti, ktorí tu budú oporami svojich klubov.

Prečítajte si aj

Nemôžem byť z môjho prestupu do Detvy nadšený viac, hovorí Rymsha. Presvedčil ho Bokroš, na Slovensko sa veľmi teší
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články