Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Nemôžem byť z môjho prestupu do Detvy nadšený viac, hovorí Rymsha. Presvedčil ho Bokroš, na Slovensko sa veľmi teší

DETVA - Mladý obranca River Rymsha sa prvýkrát v kariére vydáva do Európy. Do Detvy sa veľmi teší a je nadšený novou výzvou. Aj o tom hovoril v exkluzívnom a veľmi zaujímavom rozhovore pre hokejovysvet.sk.
Zdroj: 35690
Zdieľajte:

Kanadský bek, ktorý sa ale narodil v meste Huntington Woods v americkom Michigane, odohral poslednú sezónu za Norfolk Admirals v ECHL, kde si zisťoval informácie od slovenského gólmana Romana Durného: "Cez leto sme komunikovali. Povedal mi, že si to na Slovensku zamilujem," hovorí Rymsha v exkluzívnom rozhovore pre náš web.

Už sa nevie dočkať, kedy príde do Detvy. Hlavným lákadlom bol Ernest Bokroš: "Počul som o trénerovi skvelé veci. Má obrovské skúsenosti z klubovej aj reprezentačnej úrovne. Pôsobil vo viacerých krajinách, takže sa teším, že sa budem môcť naučiť veľa vecí a zlepšiť svoju hru," verí: "Tiež ma zaujalo, že Detva je malé mesto. Myslím si, že to je len dobré kvôli prepojeniu hráčov s fanúšikmi," uvedomuje si.

Rymsha počas svojich posledných šiestich sezón nehral ani raz v play-off. Teraz by to chcel zmeniť: "Cieľom bude dostať sa do vyraďovačky. Všetko ale začína od základov. Najskôr si musíme sadnúť ako partia v tíme. Ak z toho vyťažíme čo najviac, tak určite budeme podávať dobré výkony. Teším sa na to. Napriek tomu, že celá situácia okolo koronavírusu je trochu bláznivá, tak som zdravý a pripravený byť oporou pre Detvu," odkazuje fanúšikom 23-ročný hokejista.

V uplynulom ročníku získal v ECHL osemnásť bodov (7+11), bol šiestym najproduktívnejším hráčom tímu: "Najlepšie hrám vtedy, keď som v pohybe a korčulujem, pretože to mi ide, a tak si myslím, že som klasickým two-way obrancom. Som hrdý hlavne na svoju hru smerom dozadu. Taktiež viem posúvať puky na spoluhráčov, ide mi rozohrávka. Myslím si, že mám dobrú strelu od modrej čiary," pokračuje v rozprávaní River Rymsha.

Informácie o Tipsport lige si samozrejme zisťoval: "O súťaži som počul skvelé veci. Hrá sa rýchlo a fyzicky, v lige je veľa dobrých a zručných hráčov. Nemôžem byť z môjho prestupu do Detvy nadšený viac. Na Slovensku som nikdy nebol, takže sa veľmi teším, že okrem hokeja budem vidieť krajinu a zažijem tie skvelé veci, ktoré som o Slovensku počul. Teším sa na novú kultúru, určite budem popri hokeji rásť aj ako človek a získam spomienky na celý život," hovorí nabudený Rymsha.

Spoločne s ním pod Poľanu prichádzajú aj krajania Trevor Cox a Jonathan Charbonneau: "Nikdy sme sa ešte nestretli ani nehrali proti sebe, ale oni dvaja hrali s niektorými mojimi známymi. Hokejový svet je veľmi mal. Počul som o nich skvelé veci a určite to v Detve bude pre nás všetkých zaujímavá skúsenosť," doplnil.

Veľmi dôležitými osobami v jeho živote sú otec Andrew Rymsha, ktorý si zahral aj šesť zápasov v NHL za Québec Nordiques a strýko Steve Rymsha. Obaja pôsobili dlhé roky v Taliansku, Nemecku, Dánsku, Anglicku, Rakúsku či Švajčiarsku.

"Obaja boli veľkou súčasťou aj tohto prestupu. Mám veľmi veľa informácií o Európe z prvej ruky a tak povediac ma pripravujú na novú etapu v mojej kariére. Pre mňa sú obrovské vzory a verím, že budem mať podobne úspešnú kariéru ako oni. Moja mama Ronalee žila s otcom počas jeho hráčskej kariéry v Európe s ním, takže tiež mi toho vie povedať veľmi veľa," dodal v exkluzívnom rozhovore pre hokejovysvet.sk kanadský obranca River Rymsha.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články