Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Rabčan sa v Banskej Bystrici dlho neohrial. V kanadskej juniorke do neho vkladajú obrovské nádeje

WINNIPEG - Keď už to vyzeralo, že na tohtoročnom drafte CHL si kluby vyberú osmičku slovenských mladíkov, prišiel na rad 102. výber Winnipegu Ice z Western Hockey League, ktorý vedenie klubu pretavilo v angažovanie Eugena Rabčana. 19-ročný rodák z Levoče pôsobil v druhej najvyššej slovenskej súťaži v drese Spišskej Novej Vsi, a hoci mal dobré čísla, do kádra trénera „dvadsiatky“ Róberta Petrovického sa nezmestil.
Zdroj: 35670
Zdieľajte:

Vaše meno zaznelo na drafte CHL doslova až v závere? Neobávali ste sa, že si vás nikto nevyberie?

Pravdu povediac, bol som pripravený aj na takúto možnosť. Neveril som totiž, že draftom prejdem. Mal som síce nejaké informácie, že by si ma mohol vybrať Winnipeg, ale nedúfal som. Keď mi však spoluhráč na ľade oznámil, že si ma vybrali, neveril som mu.

Napokon si vás vybral Winnipeg z WHL. Aké boli vaše prvé pocity, keď ste sa to dozvedeli?

Po tréningu som okamžite vzal do ruky mobil a presvedčil sa, že ozaj to tak je. Nemal som na to slov, bol som nesmierne šťastný. Naozaj som nečakal, že by sa to mohlo podariť.

Prečítajte si aj

Jendek: Môj odchod je v rukách agenta, verím, že Slovan nebude robiť problémy

Boli ste pred samotným draftom v kontakte aj s inými klubmi?

V podstate len s Winnipegom, nikto iný ma nekontaktoval.

Kontaktovali vás už z tohto mužstva?

Po drafte mi volal generálny manažér Winnipegu a zagratuloval mi. Mali by sme mať videokonferenciu, na ktorej sa dozviem, kedy by som tam mal ísť.

V tomto ročníku sa v bránke Winnipegu vystriedali až štyria gólmani, čo značí, že práve na tomto poste by mohli mať slabinu. Vašim príchodom by sa tohto problému mohli zbaviť?

Klub už uverejnil na stránke, že so mnou rátajú ako s jednotkou, takže zrejme odo mňa očakávajú dosť veľa. Musím sa na to stopercentne pripraviť a podávať čo najlepšie výkony, pretože konkurencia bude veľká. Teraz je na mne dokázať im, že si vybrali správne.

Z toho, čo hovoríte, vyznieva, že v nasledujúcej sezóne už budete vo WHL. Správne?

Áno, mal by som už pôsobiť vo Winnipegu, nad inou alternatívou ani neuvažujem.

V predčasne skončenej sezóne ste prevažnú časť zápasov odchytali za Spišskú Novú Ves, kde ste si udržali takmer 92-percentnú úspešnosť zásahov. Na prvú sezónu medzi dospelými veľmi slušné čísla, ako to vidíte vy?

Bol som veľmi rád, že mi Spišská dala takúto možnosť a dôveru. Dokázal som im, že sa nemýlili, a tak som rád, že sezóna dopadla ako dopadla.

Tesne po sezóne ste podpísali zmluvu s Banskou Bystricou, kde ste mali pôsobiť v nasledujúcom ročníku. Ako sa k vášmu odchodu postavilo vedenie?

Mám v zmluve zakotvené, že ak ma v rámci CHL draftujú, musia ma uvoľniť, takže s tým počítali.

Prečítajte si aj

Talentovaný Dávid Mudrák pôjde v stopách najlepšieho obrancu histórie NHL, Fínsko vymení za zámorie

Vďaka skvelým štatistikám ste si vydobyli zmluvu v poprednom slovenskom mužstve aj miesto na drafte, avšak miesto v nominácii na MS do 20 rokov vám ušlo. Ako to beriete s odstupom času?

Bolo to pre mňa veľkým sklamaním a, úprimne, nevedel som, ako ďalej. Mal som dobrú sezónu, aj v reprezentácii som sa cítil skvele a nevyšlo to. Cítil som, že miesto by som si zaslúžil, ale už sa pozerám len dopredu.

Nie je jedným z dôvodov vášho odchodu do zámoria aj snaha vybojovať si miestenku na najbližšom a pre vás poslednom šampionáte tejto vekovej kategórie?

Áno, ak by som zostal na Slovensku, ktovie, ako by to bolo. V Kanade by som mal byť všetkým na očiach, keďže sú to najlepšie juniorské súťaže. Ak by sa mi darilo, bolo by pre mňa nepochopiteľné, keby ma opäť nezobrali. Samozrejme, konkurencia je veľká, verím však, že ak mi to tam vyjde, dočkám sa nominácie.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články