Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Talentovaný Dávid Mudrák pôjde v stopách najlepšieho obrancu histórie NHL, Fínsko vymení za zámorie

TURKU - Vo Fínsku odohral svoju druhú sezónu. V drese TPS Turku do 20 rokov patril k najväčším pilierom a s 26 bodmi bol tretím najproduktívnejším bekom mužstva. Dávid Mudrák svojimi kvalitami upútal aj na tohtoročnom drafte CHL.
Zdroj: 35657
Zdieľajte:

Na ňom si vás z celkovo 37. pozície vzal tím Oshawa Generals z OHL. Aké boli vaše prvé dojmy?

Skvelé. Bol som veľmi milo prekvapený, teším sa na spoluprácu s nimi. Ide o veľmi dobrú organizáciu. Volal som už aj s tamojším generálnym manažérom, príjemný chlap. Niečo som si o klube zisťoval, takže som priam nadšený.

Uviedli ste, že ste si niečo o Oshawe zisťovali. V tom prípade určite budete vedieť povedať meno najslávnejšieho odchovanca klubu.

Myslím, že to je Bobby Orr (pre mnohých najlepší bek histórie – pozn. red.), ten tam zanechal hlbokú stopu.

Prečítajte si aj

Nový poradca pri hokejovej dvadsiatke Martin Dendis: V tomto na Slovensku veľmi zaostávame

Boli ste s Oshawou v kontakte aj pred samotným draftom?

V kontakte ani nie. Viem však, že volali s mojim agentom, že ak by si ma tímy nevybrali skôr, mali by o mňa záujem. Napokon to vyšlo.

Mali ste vy iné vytipované mužstvo, prípadne súťaž?

Tesne po konci tejto skrátenej sezóny sme sa s agentom zhodli na tom, že zostanem vo Fínsku a pobijem sa o miesto v niektorom tíme v Mestise (druhá najvyššia fínska liga – pozn. red.). Potom sa však ozvala Oshawa a zhodli sme sa na tom, že by to bol super medziskok a mohol by som byť lepšie pripravený na seniorský hokej.

Takže nasledujúci ročník už budete hrať v zámorí?

Na 99 percent to vyzerá, že áno, budem.

Ako sa k vášmu odchodu za veľkú mláku postavili v TPS Turku, kde momentálne pôsobíte?

Hoci som mal zmluvu len na rok, stále sme v kontakte. Na ďalšej spolupráci sme sa však zatiaľ nedohodli. Myslím si však, že spoluhráči aj tréneri by môj prípadný odchod zobrali bez akýchkoľvek problémov.

Ak by vo Fínsku o vás prejavili vážny záujem, ste už aj tak rozhodnutý pre Severnú Ameriku?

Áno. Viem, že sa ešte potrebujem zdokonaliť v niektorých veciach. Nie je to také jednoduché dostať sa hneď z juniorky do mužov, čo som na vlastnej koži pocítil vo Fínsku. Taktiež ma láka vyskúšať si hrať na malom ihrisku, získať nové skúsenosti v novej krajine. Možno mi to do ďalšej kariéry len pomôže.

Prečítajte si aj

Do popredných preddraftových rebríčkov sa nezmestil. Zaznie na drafte meno tohto nášho veľkého talentu?

A čo v prípade, ak by prišla ponuka trebárs z českej alebo slovenskej ligy?

Nemám vedomosť o záujme z týchto súťaží, ani sme takúto možnosť s agentom neriešili, ale to u mňa momentálne ani nepripadá do úvahy. Teším sa na juniorský hokej, ktorý je podľa mňa rýchlejší a, najmä, viac sa v ňom dá zdokonaľovať.

Šancu na zlepšovanie sa ste mali posledný posledný júnový víkend v Námestove, kde v rámci Hokejového leta mala prípravu reprezentácia do 20 rokov. Čo sa vám na nej páčilo najviac?

Parádna akcia, super tréningy na zručnosti, skills. Pre mňa ako obrancu sa mi najviac zišli korčuľovanie, rýchlosť streľby či práca na modrej čiare. Tréneri boli super. Bol by som naozaj rád, keby niečo takéto malo aj pokračovanie.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články