Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Stupka si vybral Zvolen z troch ponúk: Rád by zopakoval bodovo úspešnú sezónu, prvoradý je však tímový úspech

ZVOLEN - Skúsený slovenský útočník Václav Stupka nedávno posilnil HKM Zvolen. Na strednom Slovensku má najvyššie ciele. Po skvelej sezóne, kedy sa stal štvrtým najlepším strelcom Tipsport ligy, by chcel prispieť k úspechu "bryndziarov". Viac prezradil v rozhovore pre hokejovysvet.sk.
Zdroj: 34497
Zdieľajte:

Zvolen bude pre 33-ročného hráča po materskej Trnave, Žiline, Košiciach, Piešťanoch, Nových Zámkoch a Banskej Bystrici jeho siedmym klubom na Slovensku: "Ponuka od Zvolena bola na stole už dlhšie. Pred koncom prestupového obdobia v minulej sezóne to nevyšlo, ale po sezóne ma znova oslovili," hovorí Stupka v exkluzívnom rozhovore pre náš web.

V poslednom období si vyberal z viacerých možností: "Bol som v kontakte s Novými Zámkami a v hre bol ešte jeden slovenský klub. Síce som rozmýšľal aj nad zahraničím, ale keďže je situácia taká, aká je, tak sme sa s rodinou rozhodli ostať na Slovensku," pokračuje v rozprávaní bývalý hráč škótskeho klubu Glasgow Clan, ktorý bol jeho jediným zahraničným pôsobiskom.

Prečítajte si aj

Bondra má so Zvolenom najvyššie ambície, kontakt so Slovanom neprebehol

Pod Pustým hradom by mal zažiť rok, v ktorom sa bude môcť sústrediť len na hokej. Napriek koronavírusu sa zdá byť finančná situácia v HKM stabilná: "K tomu musím povedať, že všetko fungovalo aj v Nových Zámkoch, kde výplaty chodili na čas. Komunikácia a ochota v klube bola tiež skvelá. Od Zvolena však prišla lepšia ponuka, takže sme sa s rodinou rozhodli takto," prezrádza Stupka.

"Bryndziari" budú mať v ročníku 2020/21 tie najvyššie ciele: "Pre mňa aj pre tím to bude výzva, pretože chceme hrať čo najvyššie, chceme vyhrávať," potvrdil. Z osobného hľadiska by rád nadviazal na minulý ročník, kedy získal 47 bodov za 24 gólov a 23 asistencií: "Bolo by to fajn, ale záleží to od mnohých faktorov. Dúfam však, že to znova vyjde, no hlavné je, aby vyhrával tím a aby sme sa umiestnili čo najvyššie."

"Partia v mužstve vyzerá veľmi dobre. Poznám mnohých chalanov. Keď bude fungovať chémia, na ľade aj mimo neho, tak bude radosť hrať. Verím, že play-off bude čerešnička na torte a že v ňom budeme úspešní," dúfa rodák z Trnavy.

V minulej sezóne si vyskúšal pohronské derby v drese HC ´05 Banská Bystrica, teraz to bude naopak: "Určite to bude iný zápas, pretože z Banskej Bystrice zatiaľ všetci odchádzajú. Nebude to tá Bystrica z posledných rokov, ale náboj derby určite ostane," predpokladá štvornásobný reprezentant Slovenska.

Ešte pred pár mesiacmi však dúfal, že v drese s "baranom" na hrudi môže dokráčať na úplný vrchol: "Nastavenie hráčov aj vedenia bolo také, že sme pomýšľali na titul. Človek nikdy nevie, že ako to nakoniec vyjde, ale určite sme chceli byť najlepší."

Na nudu sa Václav Stupka nemohol sťažovať ani po sezóne: "Keď to skončilo, tak nás to určite veľmi mrzelo, ale museli sme sa prispôsobiť. Ja som si odpočinul, no nevydržal som dlho. To mi vyčíta aj manželka," smial sa: "Po asi desiatich dňoch som sa pustil do prípravy a keď sa časom uvoľnili ďalšie opatrenia, tak som začal trénovať s partiou doma v Trnave, čo vlastne stále trvá," dodal Václav Stupka v exkluzívnom rozhovore pre hokejovysvet.sk.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články