Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Čajkovič bol cez sezónu s Tampou Bay v kontakte dosť často, po výmene do Val-d'Or bude bojovať o titul v QMJHL

BRATISLAVA – Slovenský útočník Maxim Čajkovič má za sebou druhú sezónu v kanadskej juniorskej súťaži QMJHL, ktorú znova odohral za Saint John Sea Dogs. Na nový ročník sa však presúva do konkurenčného mužstva Val-d'Or Foreurs. Aj o tom hovoril pre hokejovysvet.sk.
Zdroj: 33156
Zdieľajte:

Ročník 2019/20 bol pre rodáka z Bratislavy rôznorodý: "Začal som zranením, takže úvod nebol ideálny. Chvíľu mi trvalo, kým sa uzdravil. Keď som sa vrátil, tak mi to išlo, bol som so sebou spokojný a mal som skvelú formu. Tá gradovala smerom k MSJ, ale tesne pred nimi som si znovu zranil ruku. S tým som mal problémy ešte dlho po MSJ. Keď som sa vrátil do Saint John, tak sa mi znova nejako nedarilo. Postupne som však opäť začal dvíhať produktivitu a do konca sezóny to bolo fajn," rozhovoril sa Čajkovič pre náš web.

Prečítajte si aj

Mladý útočník Adam Ružička má veľkú šancu na debut v NHL, Calgary s ním počíta do play-off

V minulom ročníku odohral v QMJHL 36 stretnutí, získal však 42 bodov (18+24), čo bolo len o štyri menej ako v sezóne predtým, pričom vtedy absolvoval 60 stretnutí. Aj on ale ukončil ročník pre koronavírus: "My sme odohrali skoro celú sezónu, takže to nebolo veľmi zlé ako v NHL. Veľmi sme to nepociťovali. V tej časti sme sa pripravovali na play-off," tvrdí 19-ročný krídelník.

Sezónu 2020/21 už odohrá za konkurenčný tím Val-d'Or Foreurs v rovnakej súťaži QMJHL: "Ja som vedel o prestupe týždeň dopredu. Boli tri tímy, ktoré o mňa mali záujem. Val-d'Or mal najväčší záujem, stavajú tím na majstrovský titul," prezradil Maxim Čajkovič.

Presvedčil ho hlavne príchod kanadského centra Jakoba Pelletiera, ktorého minulý rok v prvom kole draftovalo Calgary Flames. V predošlej sezóne bol desiatym najproduktívnejším hráčom celej QMJHL. Strelil 32 gólov a pridal 50 asistencií. Okamžite mu aj v novom celku prischne kapitánske céčko.

"Chceli, aby som sa rozhodol čo najskôr, pretože sa schyľovalo k juniorskému draftu. Hneď ako získali Pelletiera, tak som bol rozhodnutý, že idem tam. Bol to veľký faktor, prečo som s výmenou súhlasil. Tréneri mi hovorili, že ich plán je taký, aby som hrával práve s ním v jednom útoku, čiže sa na to teším a uvidíme, čo nám to prinesie," rozpráva o plánoch trojnásobného víťaza QMJHL.

Prečítajte si aj

Jednotkou draftu do CHL sa stal Rus Petrov: Zo Slovákov najvyššie Fatul, kluby si vybrali vysoký počet našich hráčov

Počas ročníka 2019/20 útočníka Maxima Čajkoviča draftovala Tampa Bay Lightning, s klubom bol v kontakte: "Skoro celú sezónu. Za mnou v Saint John boli štyrikrát, rozprávali sme sa, pozerali sme si zápasy a taktiež skauti klubu sa za mnou zastavili aj v zápasoch von. Odozva tam bola veľká. Boli za mnou často," dodal účastník dvoch MS do 18 rokov a jedných MSJ.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články