Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Jednotkou draftu do CHL sa stal Rus Petrov: Zo Slovákov najvyššie Fatul, kluby si vybrali vysoký počet našich hráčov

OTTAWA - Celkovou jednotkou draftu legionárov do kanadských juniorských súťaží CHL sa stal ruský útočník Matvei Petrov, ktorého si vybral North Bay.
Zdroj: 35576
Zdieľajte:

Dvojkou je český brankár Ján Bednáŕ, ktorý v poslednej sezóne chytal za Karlovy Vary a mal by byť horúcom artiklom aj na drafte do NHL. Putoval do Acadie-Bathurst.

Prvé trio uzatvára slovenský bek Oliver Fatul. V minulej sezóne nastupoval za HKM Zvolen a juniorku Tappary Tampere. V sezóne 2020/21 by mohol byť súčasťou kanadského celku Swift Current Broncos.

Prečítajte si aj

Naživo: Sledujte s nami draft do kanadských juniorských súťaží CHL

Zo siedmeho miesta do Sarnie Sting putoval center Alex Géci. Predošlý ročník začínal v juniorke Slovana Bratislava, dohral ho za dorast vo fínskom Lukku.

V 21. ťahu si Seattle Thunderbirds vybral Samuela Kňažka. Mladý obranca strávil posledné dve sezóny v juniorke fínskeho klubu TPS Turku.

Celková 37. priečka patrila obrancovi Dávidovi Mudrákovi. Účastník posledných MSJ smeruje do Oshawy Generals. 47. priečka poslala centra Mateja Kašlíka do Chicoutimi Saguenéens. V prvom kole si kluby vybrali piatich slovenských hráčov.

V druhom kole až 42 tímov svoju možnosť ťahu vynechalo, takže sme videli iba 18 mien. Zo 69. miesta putoval do Tri-City Americans obranca Andrej Golian, ktorý posledné dve sezóny odohral za Detvu v Tipsport lige.

Prečítajte si aj

Levice majú nového trénera: Mužstvo povedie muž, ktorý len včera ukončil hráčsku kariéru

Po obrancovi Markovi Stachovi siahol na 90. mieste kanadský klub Vancouver Giants. Predošlý ročník odohral za prvý tím Dukly Trenčín a štartoval aj na MSJ v Českej republike. Hneď za ním, teda z 91. miesta vyberalo Sudbury, kde smeruje útočník Dominik Jendek, predošlý rok stály člen zostavy Slovana Bratislava.

Za Winnipeg Ice by mohol v budúcom ročníku chytať brankár Eugen Rabčan, ktorý má za sebou skvelú sezónu. Ako veľmi mladý si pripísal 30 štartov za Spišskú Novú Ves v SHL. Stal sa celkovým číslom 102.

Celkovo si kluby v QMJHL, OHL a WHL vybrali deväť slovenských hráčov. Jedného brankára, piatich obrancov a štyroch útočníkov. Viac hokejistov bolo len z Ruska (15) a Česka (13). Zastúpenie malo dokopy jedenásť národností. Okrem spomínaných troch aj Fínsko, Švédsko, Bielorusko, Švajčiarsko, Lotyšsko, Dánsko, Nemecko a Slovinsko.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: chl.ca

Diskusia

Podobné články