Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Všetko bude závisieť od hráčskych zmlúv, v Trenčíne sa blíži čas predstavovania nových hokejistov

TRENČÍN - Tipsportligový klub HK Dukla Trenčín ako jediný začal spoločnú letnú prípravu 18. mája. Osemnásť hokejistov sa pustilo do neobľúbenej činnosti. Káder opustili celkom zaujímaví hráči. Nové tváre momentálne nechodia. O aktuálnom stave v Trenčíne informoval Eduard Hartmann, bývalý brankár a funkcionár Dukly.
Zdroj: 35532
Zdieľajte:

Čo je nové pod hradom Matúša Čáka?

"V piatok sme mali tréning na ľade a dávame mužstvo dohromady. Nejaký ten hráčsky základ máme. Poctivo sa pripravujeme na sezónu a veríme, že čo najskôr budeme môcť začať."

Prevláda spokojnosť s letnou prípravou?

"Myslím si, že áno. Máme kvalitného kondičného trénera. Pod jeho taktovkou pracujú všetci chalani a dokonca aj Tomáš Starosta, ktorý vzhľadom k svojmu veku by mohol pokojne zaberať samostatne. Zvolili sme podobný model ako vlani. Striedame suchú prípravu s ľadom raz za týždeň."

Prečítajte si aj

Posilou HKM Zvolen sa stal bývalý fínsky spoluhráč Denisa Godlu

Ako sa pozeráte na ďalšiu fázu uvoľňovania opatrení v súvislosti s vyšším počtom divákov na tribúnach?

"Samozrejme, sústrediť svoju pozornosť na prípadnú druhú vlnu, by bolo asi zlé. Nastavili sme sa na to, že sezóna začne ako má. Ak sa niečo vyskytne, potom budeme musieť na to reagovať. Dokonca ešte doteraz nevieme, či sa opatrenia dotýkajú všetkých časti hľadiska, alebo len miest na sedenie."

Fanúšikovia vám na sociálnych sieťach vyčítajú hrobové ticho ohľadom podpisovania nových posíl. Máte pre nich niečo pripravené?

"Tento týždeň sme sa viacmenej pripravovali v tejto oblasti. S minuloročnými hráčmi sme sa ústne dohodli. Ide však o to, že budúcu stredu sa bude konať zasadnutie Pro-Hokeja. Jedným z bodov rokovania budú hráčske zmluvy. Chalani chodievali s určitými požiadavkami a vtedy by sme sa mali dozvedieť, či budú zakomponované. Od nasledujúceho dňa by sme sa mohli pustiť do zverejňovania mien a podpisovania kontraktov."

Prečítajte si aj

VIDEO Poprad podpísal novú dvojročnú zmluvu s oporou, podchytených je už 14 hráčov

Trenčín avizoval štart letnej prípravy s 18 hokejistami. Stihol sa navýšiť tento počet?

"Na ľade sme niekedy viacerí, pretože prichádzajú jednotlivci na skúšku."

Trénerská otázka je uzavretá?

"Áno. V tomto sme mali jasno už skôr. Realizačný tím sa nezmenil."

Doposiaľ ste mali dohodnutých päť prípravných súbojov. Zmenilo sa to?

"Zoznam postupne dopĺňame. Zatiaľ to vyzerá na osem zápasov a dve okienka máme ešte voľné. To si nechávame ako poistku, ak by sa nám niekto ozval z českej ligy. Keď nám to časový harmonogram umožní, radi by sme si zahrali proti súperovi od našich západných susedov."

Prečítajte si aj

Michalovce doplnili skladačku: Získali dve zaujímavé posily z Košíc, Boltun ukončil kariéru

Myslíte si, že môže byť Superpohár vhodným osviežením nového ročníka?

"Určite sa to riešilo kvôli partnerom. 1. júla budeme oboznámení s týmto turnajom, kde sa dozvieme presný formát."

Richard Lintner už nie je šéfom Pro-Hokeja. Na svojej tlačovej konferencii sa vyjadril, že nebude oddychovať a pustí sa do nového projektu. Môžeme za tým hľadať možno aj spoluprácu s Duklou Trenčín, keďže je jej odchovancom?

"O niečom takom sme zatiaľ nehovorili. Rišo mal veľa dobrých nápadov. Keď s niečím príde a bude to zmysluplné, veľmi radi uvítame jeho pomoc. Už raz sa svojským spôsobom angažoval, keď sa predávali tzv. lintnerburgre."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Ivan Harčár

Diskusia

Podobné články