Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Českého mladíka reči o protekcii trápili, za kariérny rast ďakuje bitkárovi

LITVÍNOV - Má príležitosť nadviazať na kariéru svojho otca. Český útočník Kristián Reichel nedávno podpísal nováčikovský kontrakt s klubom NHL Winnipeg Jets.
Zdroj: 35496
Zdieľajte:

Syn legendy českého hokeja Roberta sa pred sezónou 2017/18 vydal do sveta z materského Litvínova. Ako každý hráč, aj on musel začať z nižšej súťaže, to znamená, že naskočil do AHL v drese Manitoba Moose. Za tento celok hral aj slovenský útočník Marko Daňo. Od nového ročníka by mal dostať šancu v prvom mužstve NHL Winnipeg Jets, s ktorým uzavrel nováčikovskú zmluvu. Keď bol hráčom v mládežníckych kategóriách, stretával sa s rečami o tom, že je protekčný.

Prečítajte si aj

HKM Zvolen reaguje na nepravdivé výroky Parksa: Zaujímavé, že sa ozýva hráč, ktorého zaujímali iba jeho štatistiky

"Počúvam to stále. V Kanade sa to toľko nerieši. Tam je dôležité, aké výkony podávate na ľade. S týmito rečami som sa trápil asi rok, ale potom som si to prestal všímať. Ľudia, ktorí to budú chcieť stále tvrdiť, budú to robiť. Nezaoberám sa vecami, ktoré nemôžem ovplyvniť," povedal v rozhovore pre hokej.cz Kristián Reichel. V Litvínove sa zdržal na prelome sezóny 2015/16 a v kádri pôsobil takmer celú nasledujúcu sezónu. Za posun v kariére označil jedného spoluhráča, ktorý sa o neho takpovediac "staral".

Prečítajte si aj

Michael Parks naložil Zvolenu: Pod Pustý hrad už nikdy!

"Radek Duda si ma zobral pod svoje krídla a naučil ma, ako sa mám správať, trénovať a bral si ma na individuálne tréningy. Patrí mu veľká vďaka, pretože mi dával prvé rady. Hneď, ako som prišiel medzi mužov," ocenil prístup 41-ročného veterána a bitkára českej extraligy 21-ročný Reichel.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokej.cz

Diskusia

Podobné články