Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Najlepšia formácia zložená z ruských hráčov, ktorí pôsobili na Slovensku

BRATISLAVA - Pozreli sme sa na ruských hráčov v najvyššej slovenskej súťaži a zložili sme z nich ideálnu zostavu.
Zdroj: 33798
Zdieľajte:

Sergei Khorosun (HC ´05 Banská Bystrica)

V sezóne 2011/12 bol jednotkou Banskej Bystrice, odchytal 34 zápasov. Následne odišiel do Berkuitu Kyjev, ale na ďalší ročník sa vrátil pod Urpín. Na Slovensku mal dobrú úspešnosť zákrokov. Najskôr 92,5 percent, potom 91,5. Aj keď už má 39 rokov, tak stále chytá. Momentálne podpísal zmluvu na novú sezónu vo francúzskom Epinale.

Dmitri Kamyshnikov (MHC Martin)

Tento obranca, ktorý v roku 2003 ukončil kariéru, momentálne má už 52 rokov, pôsobil tri a pol roka v Martine. Odohral zaň 130 zápasov, získal 55 bodov, ale iba dvakrát nastúpil v play-off. Bolo to ešte na konci minulého tisícročia. Väčšinu kariéry strávil doma v Rusku, krátko pôsobil aj v Rakúsku.

Prečítajte si aj

Najlepšia formácia zložená zo švédskych hráčov, ktorí pôsobili na Slovensku

Mikhail Kuklev (HC 07 WPC Koliba Detva)

37-ročný bek má za sebou tri sezóny v Detve, bol teda pri všetkom podstatnom, čo sa týka vystúpenia podpolianskeho klubu v Tipsport lige. Defenzívne ladený bek nazbieral 128 štartov a 18 bodov (6+12). Predtým hrával iba v Rusku, ale za Severstal Cherepovets a Metallurg Novokuznetsk nastupoval deväť rokov v KHL.

Roman Ilyin (HC Slovan Bratislava)

Najúspešnejší ruský hokejista v najvyššej slovenskej súťaži. Jeho čas v našich končinách si už ale pamätajú len tí skôr narodení, pretože to bolo v úplnom závere predošlého tisícročia. Ilyin odohral za Slovan Bratislava tri sezóny, dvakrát sa tešil z majstrovského titulu a raz vyhral kanadské bodovanie základnej časti celej súťaže, keď nazbieral 69 bodov. Väčšinu kariéry odohral za materské Dinamo Moskva.

Vyacheslav Trukhno (HC ´05 Banská Bystrica)

Dá sa povedať, že je hokejový cestovateľ. Ruský útočník vyrastal v Dánsku, pretože jeho otec tam nepretržite pôsobil od roku 1992 až do 2010. Trukhno sa ako junior z Dánska vydal do zámoria, kde si vyskúšal QMJHL, ECHL a AHL. Potom pôsobil v EBEL, oboch najvyšších švédskych ligách a na sezónu 2016/17 prišiel do Banskej Bystrice. Bol pri historicky prvom titule klubu, prispel k nemu 33 bodmi. Následne hrával v Nórsku, Japonsku, Lotyšsku a naposledy Poľsku.

Daniil Fominykh (HK Nitra)

Do ideálnej zostavy ruských hráčov v našej najvyššej súťaži sme sa rozhodli zaradiť aj tohto mladíka, ktorý pred sebou môže mať úspešnú budúcnosť. Fominykh však už má aj slovenské občianstvo a prvý štart v národnom tíme. Na Slovensku sa podľa vlastných slov cíti ako doma. Rodák z Ufy debutoval v Tipsport lige počas sezóny 2017/18, v Nitre odvtedy pôsobí nepretržite. V minulom ročníku odohral 51 zápasov.

Prečítajte si aj

VIDEO Najlepšia formácia zložená z fínskych hráčov, ktorí pôsobili na Slovensku
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články