Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Najlepšia formácia zložená z fínskych hráčov, ktorí pôsobili na Slovensku

BRATISLAVA - Pozreli sme sa na fínskych hráčov v najvyššej slovenskej súťaži a zložili sme s z nich ideálnu zostavu.
Zdroj: 17378
Zdieľajte:

Sasu Hovi (HC Slovan Bratislava)

Tento brankár strávil v Slovane Bratislava tri sezóny, doteraz z jeho krajanov niečo podobné, čo sa týka celej ligy, zopakoval len Jere Pulli, avšak Hovi získal dva majstrovské tituly. Počas svojho pôsobenia v hlavnom meste patril medzi top gólmanov súťaže. Celkovo v súčte základnej časti aj play-off nastúpil na 189 stretnutí. Ani raz jeho úspešnosť zákrokov neklesla pod 92,9-percenta a len v jednom prípade sa priemer inkasovaných gólov dostal nad 2,50. Dokonca sa naučil po slovensky, zanechal tu hlbokú stopu.

Sameli Ventelä (HK Dukla Ingema Michalovce)

V sezóne 2019/20 bol oporou zadných radov Michaloviec. Nazbieral 22 kanadských bodov za tri góly a 19 asistencií. Stal sa tak najproduktívnejším obrancom mužstva a len sedem útočníkov malo viac bodov. Ventelä okrem toho získal sedem plusových bodov v štatistike +/-, z Dukly bol na tom lepšie iba Jakub Linet. Pôsobenie na Slovensku bolo jeho prvé mimo rodnej krajiny.

Joona Erving (HK Poprad)

Ak tento obranca ostane v Tipsport lige, môže vyrovnať rekord Hoviho a Pulliho, pretože zatiaľ iba spomínané duo vydržalo v najvyššej slovenskej súťaži tri sezóny. Erving odohral za Poprad posledné dve. Celkovo nastúpil na 108 stretnutí. Strelil šesť gólov, pridal 24 asistencií. "Kamzíci" si ho cenia hlavne vďaka jeho prehľadu v hre a skvelému korčuľovaniu. Minulý ročník ale poznačil tvrdý faul Blackwatera práve na Ervinga.

Joona Jääskeläinen (HC ´05 Banská Bystrica)

23-ročný krídelník bol v minulom ročníku tretím najproduktívnejším hráčom HC ´05 Banská Bystrica. Získal 46 bodov za 23 gólov a rovnaký počet asistencií. Stanovil tak nový a súčasný rekord fínskeho hráča v Tipsport lige, čo sa týka počtu získaných bodov v jednej sezóne. Od nového ročníka bude nastupovať za českú Mladú Boleslav.

Rasmus Kulmala (DVTK Jegesmedvék Miškolc)

V ročníku 2018/19 prišli do Tipsport ligy maďarské tímy a v drese Miškolca aj Rasmus Kulmala. Celkovo tento juniorský reprezentant svojej krajiny nazbieral 43 bodov (17+26) a postaral sa o rekordný zápis súťaže. V minulej sezóne ho potom prekonal Jääskeläinen. Bolo prekvapením, že Kulmala sa rozhodol posilniť Ferencváros v Erste lige, avšak vedenie DVTK neskôr oznámilo, že s legionármi sa rozlúčilo preto, že v kľúčových chvíľach nezabrali dostatočne.

Jarmo Jokila (HC ´05 Banská Bystrica, HK Nitra)

Ako vôbec prvý fínsky hráč v našej lige dosiahol na hranicu 40 bodov. Jokilovi sa to podarilo v sezóne 2011/12, kedy nastupoval za Banskú Bystricu. V základnej časti nazbieral 39 kanadských bodov za 16 gólov a 23 asistencií, v play-off potom pridal jeden gól. Ďalšiu sezónu tiež odohral na Slovensku, ale zmenil dres. V Nitre sa mu celkovo podarilo získať 35 bodov (11+24).

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články