Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Najlepšia formácia zložená zo švédskych hráčov, ktorí pôsobili na Slovensku

BRATISLAVA - Pozreli sme sa na švédskych hráčov v najvyššej slovenskej súťaži a zložili sme z nich ideálnu zostavu.
Zdroj: 32107
Zdieľajte:

Joakim Lundström

Vo veku 35 rokov sa rozhodol seknúť s aktívnou činnosťou. Jeho poslednou zastávkou bol rumunský klub HC Csíkszereda. Mimoriadne skúsenosťami ošľahaný brankár takmer celú kariéru strávil v domácich švédskych ligách, no dvakrát sa ukázal aj v našej lige, keď najprv pôsobil v Nových Zámkoch a následne sa presunul do Košíc. Na svojom konte má aj angažmán v KHL. V ročníku 2013/14 hájil farby vtedajšieho nováčika nadnárodnej súťaže z Vladivostoku.

Fredrik Sandgren

34-ročný ofenzívny obranca v Tipsport lige strávil dve sezóny. Na Slovensko prišiel, aby s HC ´05 iClinic Banská Bystrica dokráčal až do finále, ktoré s Nitrou tím spod Urpína v sezóne 2015/16 prehral. Bodovo sa mu darilo, získal ich až tridsať, avšak ďalší rok v Nových Zámkoch to nebolo ono.

Prečítajte si aj

VIDEO Najlepšia formácia zložená z fínskych hráčov, ktorí pôsobili na Slovensku

Maxim Matushkin

30-ročný bek pôsobil na Slovensku krátko počas sezóny 2016/17. Prišiel do Banskej Bystrice, kde odohral 44 zápasov a získal sedemnásť bodov. Mohol sa tešiť z následného titulu "baranov", ale využil ponuku z fínskej Liigy. Za Ässät hrával aj v ďalšom ročníku, posledné dve strávil v Metallurgu Magnitogorsk.

Marcus Kristoffersson

Tento hráč už ukončil profesionálnu kariéru. V sezóne 2011/12 hrával za HC ´05 Banská Bystrica. Získal 30 bodov a ďalšie štyri v play-off. Prišiel po fantastickom roku v Anglicku. Za Manchester Phoenix v lige EPIHL nazbieral v 54 duelov neskutočných 112 bodov. Počas kariéry hrával okrem rodnej krajiny aj vo Fínsku, AHL či Francúzsku. Švédsko reprezentoval na jedných MSJ.

Emil Lundberg

V sezóne 2010/11 hrával za HK Poprad. Získal 33 bodov a desať v osemnástich stretnutiach play-off. Jeho výkony zaujali aj v KHL, čiže ďalšiu sezónu bol súčasťou Levu Poprad. Väčšinu kariéry strávil v najvyššej švédskej lige, zahral si aj fínsku alebo švajčiarsku NLA.

Gilbert Gabor

Najdlhšie slúžiaci švédsky rodák v najvyššej slovenskej súťaži. Gabor tri roky hrával za Banskú Bystricu, vyhral dva tituly. Absolvoval 171 stretnutí. Od nového ročníka bude hrávať za Västerviks IK v Allsvenskan. Mladý krídelník sa narodil v Štokholme, avšak jeho rodičia sú Slováci a dokonca už vlastní aj slovenský pas, čiže má aj občianstvo.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články