Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Špekulácie sú vždy, s Bystricou som ale mal zmluvu, hovorí Hrnka. Karanténa mu priniesla najšťastnejšie obdobie

BANSKÁ BYSTRICA - Začiatok júna priniesol aj štart letnej prípravy pre HC ´05 Banská Bystrica. Kondičnému trénerovi Máriovi Kalinovi boli k dispozícii hlavne mladí hráči, tých doplnilo skúsené trio Ivan Ďatelinka, Matej Češík a Tomáš Hrnka.
Zdroj: 33854
Zdieľajte:

Práve posledne menovaný center bol v posledných mesiacoch terčom rôznych špekulácií o možnej zmene drese. V rôznych dôveryhodných, aj menej dôveryhodných zdrojoch sa spomínali predovšetkým HK Nitra či Bratislava Capitals: "Ja mám zmluvu s Bystricou ešte na sezónu 2020/21, takže podľa toho sa riadim a trénujem. Špekulácie sú stále," pousmial sa 28-ročný útočník v rozhovore pre náš web.

Prečítajte si aj

Z Banskej Bystrice sa mi bude odchádzať ťažko, hovorí Bartánus. V Michalovciach chce zažiť úspešný rok

Podľa plánu sa tak hlásil na prvom zraze HC ´05 v posilňovni: "Cítim sa dobre. Teším sa, že si môžeme takto viacerí zatrénovať. Dlho sme nič nerobili, čiže je dobré, že sa do toho máme šancu dostať takto skoro a hlavne, že sme všetci pokope," hovorí Hrnka, ktorý v minulej sezóne odohral 31 zápasov a získal šestnásť bodov za šesť gólov a desať asistencií.

Na začiatku letnej makačky našiel mladú partiu: "Aj pred rokom boli na začiatku letnej prípravy zväčša mladí chlapci, väčšinu som ani nepoznal a nakoniec sa to vyformovalo tak, že prišli aj starší a skúsení hokejisti. Uvidíme, ako to bude tento rok. Určite bude omladenie, ale to nielen v Banskej Bystrici, no všade. Myslím si, že sa to postupom času bude formovať."

Posledné mesiace boli pre neho napriek karanténe šťastné. Narodila sa mu totiž dcéra Lilya: "Čakali sme bábätko, mysleli sme iba na to. Žena prenášala, čiže sme boli aj trochu v strese. Sú to také veci, na ktoré sa človek teší a je z toho tiež v strese," pokračuje v rozprávaní rodák z Nitry.

Sám verí, že súčasná pandémia koronavírusu bude mať čo najnižší vplyv na ekonomickú situáciu klubov Tipsport ligy: "Chcel by som, aby sa liga začala normálne a aby sme hrali dobrý hokej. Všetci by sme boli najradšej, aby na hokej mohol chodiť čo najvyšší počet divákov. Základom však je, aby sa situácia trochu ustálila a aby všetky kluby nastúpili do ligy," želá si Tomáš Hrnka.

Prečítajte si aj

Banská Bystrica odštartovala prípravu s mnohými mladíkmi, o cieľoch v sezóne sa ešte nehovorilo

Na prvé miesto stavia tímový úspech, ale aj ten osobný je dôležitý: "Najlepšie by bolo, keby som dal čo najviac gólov, získal čo najviac bodov, nech pomôžem tímu," dúfa. Snažiť sa o to bude pod novým trénerom Norbertom Javorčíkom: "Najskôr sme sa rozprávali cez telefón, potom vlastne teraz na začiatku prípravy, ale nejaká dlhá debata ešte nebola," dodal Tomáš Hrnka v exkluzívnom rozhovore pre hokejovysvet.sk.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články