Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Z Banskej Bystrice sa mi bude odchádzať ťažko, hovorí Bartánus. V Michalovciach chce zažiť úspešný rok

MICHALOVCE - Skúsený útočník Marek Bartánus po troch rokoch v HC ´05 iClinic Banská Bystrica mení pôsobisko. Od novej sezóny bude nastupovať za HK Dukla Ingema Michalovce. Mužstvo z východu republiky buduje kvalitný káder. 33-ročný päťnásobný majster Slovenska poskytol exkluzívny rozhovor pre náš web.
Zdroj: 35345
Zdieľajte:

Ako vznikla vaša dohoda s Michalovcami?

"Prvý kontakt nastal ešte niekedy v strede minulej sezóny, ale vzhľadom na to, že sme to v Banskej Bystrici mali dobre rozohraté, tak sme to nechali tak. Michalovce sa mi ale ozvali zhruba mesiac a pol dozadu. Začali sme intenzívne rokovať. Za toto obdobie sme dospeli k dohode, ktorá vyhovovala obom strán a v utorok som podpísal zmluvu."

Prečo práve Michalovce?

"Páči sa mi, akým štýlom sa to tam za posledné roky uberá. Klub napreduje, ľudia v ňom pracujú veľmi profesionálne, snažia sa ten klub niekam dostať. Sú tam navyše väčšie ambície ako boli minulý rok. V neposlednom rade ma presvedčilo aj korektné jednanie zo strany klubu."

Prečítajte si aj

Banská Bystrica odštartovala prípravu s mnohými mladíkmi, o cieľoch v sezóne sa ešte nehovorilo

Ako vysoko v novej sezóne Michalovce pomýšľajú?

"Ja si myslím, že každý úspešný tím v sebe musí mať pokoru a z tých úspešných tímov, v ktorých sa mi podarilo počas kariéry byť, sa nikdy dopredu nehovorilo o titule. V prvom rade je tu pokora, v druhom partia a chémia v kabíne a potom sa môžeme baviť o úspechu. Navyše, stále nevieme, s koľkými tímami, kedy a ako začne sezóna."

Určite výhoda, že v Michalovciach budú aj známi z Bystrice ako Ivan Droppa alebo Vladimír Mihalik...

"Samozrejme. Som rád, že tam Ivo aj Vlado budú. Pevne verím, že nejakí chlapci ešte pribudnú. Na druhej strane, veľmi ťažko sa mi bude odchádzať z Banskej Bystrice, kde sme boli ako rodina, no škoda, že to tento koronavírus takto ukončil. Touto cestou by som preto chcel poďakovať pánovi Kovalovi, celej organizácii a v neposlednom rade fanúšikom za skvelé roky."

Aké máte osobné ambície v sezóne?

"Určite budem patriť medzi tých starších hráčov, takže určite sa budem snažiť odovzdávať skúsenosti a pomôcť Michalovciam vybudovať tím, ktorý bude šľapať dlhodobo. Čo sa týka mojich osobných mét, tak v prvom rade musím byť zdravý a od toho sa bude všetko odvíjať. Chcel by som ale zažiť úspešný rok."

Rozprávali ste sa už s trénerom Chudým?

"V utorok po podpise zmluvy mne aj Vladovi Mihalikovi volal a bol veľmi rád, že sme v Michaloviach. Tešil sa na spoluprácu s nami."

Na záver na odľahčenie. Ako ste trávili karanténu?

"Bol som doma v Košiciach, do sýtosti som si užil moje deti, nakoľko manželka išla do roboty. Tri týždne som bol s nimi. Moja najväčšia starosť bola, že čo budem variť na obed (smiech). Sú to však nádherné chvíle. Hlavne cez play-off, ale aj cez základnú časť, sa toho nacestujeme dosť a nie sme veľmi doma, čiže som to zobral z tej dobrej stránky."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články