Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Banská Bystrica odštartovala prípravu s mnohými mladíkmi, o cieľoch v sezóne sa ešte nehovorilo

BANSKÁ BYSTRICA - Hokejisti HC ´05 Banská Bystrica odštartovali spoločnú letnú prípravu na suchu v posilňovni Fit Factory. V stredu bolo prítomných devätnásť hráčov, väčšinu z nich tvorili juniori z minulého ročníka.
Zdroj: 32691
Zdieľajte:

Niekoľko hráčov zatiaľ zaberá individuálne. Medzi prítomnými však bol aj kapitán Ivan Ďatelinka, ktorý už dlhšie avizoval, že jeho zmluva podpísaná pred rokom platí do konca sezóny 2020/21: "Je tu veľa nových chalanov, ale je vidieť, že chcú pracovať, čo je len dobre. Ja osobne som začal trénovať už skôr, tiež nejakí iní chalani. Teraz spravíme testy a uvidíme. Je to však také spestrenie," hovorí 37-ročný bek pre náš web.

Pozrite si aj

VIDEO Reálne hrozí, že Slovan a Košice nebudú hrať v sezóne 2020/21 v Tipsport lige

Aktuálna partia, ktorá zaberá pod vedením kondičného trénera Mária Kalinu, nemá vysoký priemer. Väčšinu hráčov sa pohybuje okolo dvadsiateho roku života: "Dosť juniorov aj mladých chlapcov hralo už minulú sezónu, ale v príprave je teraz aj veľa nových hráčov. Uvidíme, ako si to celé sadne," pokračuje Ďatelinka.

Jednou z mladých tvári v mužstve je Miloš Fafrák. Ten už bol súčasťou "baranov" počas minulého ročníka, na konte má aj štarty na MSJ: "Pripravoval som sa už aj doma, takže toto bude pre mňa ďalšia časť prípravy. Som rád, že budem už aj s chalanmi. V posledných týždňoch som bol väčšinou doma, cvičil som však aj tam," vyjadril sa.

V predošlom ročníku nazbieral Fafrák osem bodov: "Chcem zahrať lepšie ako minulý rok, kedy to nebolo až tak dobré. Nejde mi o body, avšak mám svoju métu, no o tej nebudem hovoriť. Určite bude aj viac priestoru na ľade," doplnil rodák z Martina.

O cieľoch v sezóne 2020/21 sa v HC ´05 nahlas nehovorí: "Ciele sú na vedení, zatiaľ sme sa o tom nebavili, ale v blízkej dobe sa o tom určite porozprávame," prezradil Ďatelinka. Tomu sa pozdáva aj trénerská zmena: "Ešte som pod jeho vedením nebol, čiže uvidíme, ako to bude fungovať. Ani pre neho a ani pre celý tím to nebude ľahké, no určite sa s tým popasujeme."

Získať miesto medzi dvanástimi útočníkmi by chcel taktiež Lukáš Lunter: "Všetci chalani sú radi, že sme už spolu a môžeme trénovať. Sme mladá partia doplnená o starých hráčov, vytvorili sme super kolektív. Chcel by som sa presadiť do mužstva, udržať sa v ňom a podávať stabilné výkony," dodal.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články