Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Bokroš: Peniaze už nie sú u mňa na prvom mieste, som najúspešnejší slovenský tréner

KARVINÁ - Tréner Ernest Bokroš vlani koketoval so Žilinou, ktorá napokon padla. V októbri 2019 kývol na ponuku Martina, ktorý neskrýval obrovské ambície. Koronavírus ich znemožnil naplniť.
Zdroj: 31482
Zdieľajte:

61-ročný rodák z Karvinej viedol slovenskú reprezentáciu do 20 rokov. V roku 2015 priviezol domov bronz s partiou hráčov okolo Réwaya. Pred vyše rokom sa šampionát v Kanade zmenil na vojnu medzi hráčmi a ním. Dvaja zverenci Pospíšil s Fafrákom otvorene poukázali na korupciu skúseného kouča. Ten sa doma bránil na tlačovej konferencii, kde aj ohlásil svoj odchod z funkcie a žiadny prípad prijímania úplatku sa nepotvrdil.

Prečítajte si aj

Z Bratislavy Capitals odišiel prvý hokejista, vracia sa do známeho pôsobiska

„Určite mi to poškodilo meno. Ľudia potrebujú senzácie, nenávisť, zlobu. V dobe internetu si každý môže napísať, čo chce. V závere mi to rodičia znepríjemňovali viac a viac. Vyústilo to v konflikt. To ma znechutilo. Hovoril som si, že nemám zapotreby dohadovať sa s rodičmi, či má byť ich syn nominovaný a počúvať žvásty o úplatkoch a protekčných deťoch," zaspomínal si Bokroš v rozhovore pre isport.cz.

Prečítajte si aj

Nitra rokuje so zvučnými menami z minulosti aj najlepším trénerom, legionári skončili

„Naposledy som bol v Martine. Klub chcel postúpiť do extraligy a hľadal skúseného trénera. Situácia, ktorá potom nastala, bohužiaľ spôsobila, že to nevyjde. Keď som prišiel, bol Martin štvrtý a v období predčasného ukončenia sezóny sme boli už druhí za Bratislava Capitals. Doma sme ich dvakrát porazili. Takže reálna šanca tam bola. Ale vyzerá to tak, že tento rok nikto nepostúpi. Najskôr si budem hľadať nový angažmán. Čo má prísť, to príde," pokračoval.

Prečítajte si aj

Jiřího Biceka čaká práca trénera: S bývalým prvoligovým brankárom povedie mladý klub

Pod pojmom nový angažmán mal na mysli ambiciózny celok, do ktorého by rád prešiel. Financie už však nehrajú rolu. "Ekonomika pre mňa už nie je na prvom mieste. Mám všetko, čo potrebujem. Krásne bývanie pod hradom, ani jeden deň sa nenudím. Športujem, jazdím na bicykli. Ale ešte chcem v hokeji niečo dokázať. Pokojne za menej peňazí," tvrdí Ernest Bokroš a na záver pridal poriadne sebavedomú odpoveď. „Čo sa týka medailí, som dnes najúspešnejší tréner na Slovensku," uzavrel rozprávanie pre isport.cz bývalý lodivod Trenčína, Slovana, Zvolena, Zlína, Českých Budějovíc či Orange 20.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: isport.cz

Diskusia

Podobné články