Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Jeden z najlepších slovenských centrov sa teší na ambicióznu výzvu

LIBEREC - Sedem rokov v jednom klube strávil slovenský útočník Dávid Gríger, ktorým boli HC Energie Karlovy Vary.
Zdroj: 35157
Zdieľajte:

Šikovný mladík a jeden z najlepších slovenských centrov súčasnosti bude naďalej písať českú kapitolu, avšak už v novom pôsobisku. 25-ročný Popradčan prestúpil do Liberca, kde vlani zaznamenal skvelý ročník Libor Hudáček. Ten sa už presunul do tímu KHL z Nižnekamsku.

Prečítajte si aj

Nitra rokuje so zvučnými menami z minulosti aj najlepším trénerom, legionári skončili

„Vo chvíli, keď som začal riešiť svoj nový angažmán, sme sa s agentom zhovárali aj o možnosti odísť inam do zahraničia. Nakoniec to vyšlo na Liberec, za čo som šťastný. Liberec patrí k najlepším českom klubom, čo je nová výzva. Spočiatku asi budem mať zdravý rešpekt, no chcem ukázať, čo vo mne je. V tíme pôsobia skvelí hokejisti, od ktorých sa môžem čo-to priučiť. Verím, že som urobil správny krok,“ hovorí Gríger pre hockeyslovakia.sk v súvislosti so zmenou klubu.

Prečítajte si aj

Jiřího Biceka čaká práca trénera: S bývalým prvoligovým brankárom povedie mladý klub

V Karlovych Varoch natrafil aj na skúseného obrancu a rekordéra v počte štartov za národný tím Dominika Graňáka. „Ešte som nevidel takého veľkého profesionála. Z každej stránky vrátane životosprávy a prístupu k povinnostiam. Som rád, že som s ním mohol zdieľať priestory spoločnej kabíny. Snažil som sa od neho aj čo-to odpozerať, napríklad v tréningovej príprave. Vychádzali sme spolu veľmi dobre. Domino je super človek do kabíny,“ doplnil Dávid Gríger, ktorý je členom širšieho kádra Slovenska a v novembri 2019 hral na Nemeckom pohári. S Libercom uzavrel dvojročnú zmluvu.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hockeyslovakia.sk

Diskusia

Podobné články