Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO TOP 5 zámorských hráčov, ktorí nastupovali za HK Poprad

POPRAD - Vybrali sme päť najlepších zámorských hráčov, ktorí nastupovali za HK Poprad. Nedávno sme sa z rovnakého pohľadu zamerali na HKM Zvolen, HC ´05 Banská Bystrica a HK Nitra.
Zdroj: 33888
Zdieľajte:

Matheiu Corbeil

Kanadský gólman chytal na Slovensku za HC ´05 Banská Bystrica, s ktorou prehral finále, ako jednotka MHC Martin sa práve proti "baranom" lúčil so sezónou v semifinále a v ročníku 2017/18 dosiahol s HK Poprad štvrťfinále. Momentálne 28-ročný gólman za "kamzíkov" odchytal 35 zápasov základnej časti, v play-off nastúpil raz. Minulú sezónu strávil v kanadskej LNAH, kde bol súčasťou mužstva Rivière-du-Loup 3L.

Prečítajte si aj

VIDEO TOP 5 zámorských hráčov, ktorí nastupovali za HKM Zvolen

Adam Larkin

V Tipsport lite sa síce zdržal krátko, ale čo sa týka zámorských hráčov v Poprade, tak patril medzi absolútny špičku. 25-ročný bek prišiel do podtatranského klubu v januári 2020, odohral rovných dvadsať zápasov a získal deväť bodov zatri góly a šesť asistencií. V štatistike +/- sa dostal do plusových čísel a pre hru trénera Mikulu bol značným prínosom.

Pierre-Luc Mercier

Z hľadiska svojho času v Poprade tiež nejako nevyniká. Odohral iba trinásť zápasov, získal v nich ale jedenásť bodov za tri góly a osem asistencií. Ofenzívne to však je veľmi vyspelý hráč. Rýchlo si zvykol na európske klziská, keďže do svojho príchodu na Slovensko pôsobil len v zámorských súťažiach. 27-ročný hráč pôsobil v NCAA a ECHL.

Justin Buzzeo

V sezóne 2018/19 prišiel z anglického Sheffieldu Steelers taktiež pred play-off. S európskym hokejom mal skúsenosti aj z rakúskeho Grazu či nemeckého Ravensburgu. Stihol desať duelov v základnej časti, prezentoval sa v nich štyrmi gólmi a piatimi asistenciami. V play-off taktiež patril medzi lídrov mužstva, v dvanástich duelov nazbieral sedem bodov (3+4), iba Patrik Svitana ich mal z tímového hľadiska viac. Poprad vypadol v semifinále s Banskou Bystricou. Buzzeo sa na sezónu 2019/20 vrátil do ECHL.

Prečítajte si aj

VIDEO TOP 5 zámorských hráčov, ktorí nastupovali za Banskú Bystricu

Kyle Wanvig

Meno pre trochu väčších pamätníkov. Wanvig totiž za Poprad hrával v sezóne 2010/11, kedy to "kamzíci" dotiahli až do finále. Tam nestačili na Košice. Dnes už 39-ročný bývalý hokejista v tom mal výraznú stopu. Prišiel tesne pred play-off, odohral päť zápasov základnej časti so ziskom štyroch bodov (2+2), v play-off pridal v sedemnástich duelov sedem (3+4), ale práve na ňom Poprad postavil štvrtú formáciu, pred ktorou mali súperi rešpekt. Máloktorý hráč budil až taký "odstup" súperových hokejistov. Wanvig vedel zhodiť rukavice, čoho dôkazom bolo neuveriteľných 118 trestných minút iba vo vyraďovacej fáze. O tom, že rodák z Calgary bol hlavne skvelý hokejista svedčí aj fakt, že za Minnesotu Wild a Tampu Bay odohral 75 duelov v NHL (6+9). Raz vyhral AHL.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články