Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO TOP 5 zámorských hráčov, ktorí nastupovali za HKM Zvolen

ZVOLEN - Vybrali sme päť najlepších zámorských hráčov, ktorí nastupovali za HKM Zvolen. Nedávno sme sa z rovnakého pohľadu zamerali na HC ´05 Banská Bystrica aj HK Nitra.
Zdroj: 28164
Zdieľajte:

Tim Coffman

Americký útočník nastupoval za Zvolen v sezóne 2017/18, kedy bol nesmierne produktívny. V základnej časti získal 58 bodov za 31 gólov a 27 asistencií. Stal sa najproduktívnejším hráčom aj najlepším strelcom. V play-off pridal deväť bodov za dva góly a sedem asistencií. Jeho pušný prach v najdôležitejšej fáze nevybuchol. Posledné dve sezóny strávil vo švajčiarskom druholigovom klube HC La Chaux-de-Fonds, kde má priemer takmer 1,3 bodu na zápas.

Prečítajte si aj

VIDEO TOP 5 zámorských hráčov, ktorí nastupovali za Banskú Bystricu

Allan McPherson

V minulej sezóne získal 59 bodov (21+38) a stal sa tretím najproduktívnejším hráčom nedohranej sezóny v Tipsport lige. Mal štvrtý najvyšší počet asistencií aj priemerne získaných bodov na jedno stretnutie (1,16). Patrilo mu delené piate miesto v počte plusových bodov (+28). Počas svojej kariéry nikdy nezískal v jednej základnej časti takto veľa bodov. V minulej sezóne mal síce rovnaký počet v drese Znojma, avšak to bolo aj s play-off.

Brock Trotter

Kanadský hokejista dosiahol na celkové druhé miesto v tabuľke produktivity za Jindřichom Abdulom. 33-ročný útočník mal 60 bodov (14+46) a teda len o dva menej ako český krídelník. Nik nezískal viac prihrávok a iba Marcel Haščák mal lepší priemer bodov na jeden duel. Každopádne, všetky jeho ofenzívne výkony po sezóne znegovalo vyjadrenie trénera Podkonického, že mu šlo len o body, aby sa predal ďalej a úspechu HKM ho nezaujímal. Aj preto mal byť vymenený. Nedávno práva na Trottera v rámci KHL získalo Dinamo Riga.

Davis Vandane

V sezóne 2018/19 bol ako obranca dlho jedným z najproduktívnejších hráčov celej Tipsport ligy, nakoniec skončil ako tretí obranca s najviac získanými bodmi. V základnej časti sa mu podarilo streliť desať gólov a pridať 27 asistencií. Predbehli ho Jesse Dudas a Ben Marshall.

Prečítajte si aj

VIDEO TOP 5 najlepších zámorských hokejistov, ktorí nastupovali za Nitru

Nick Ross

Podobne ako Vandane, tak aj Ross patril v jednej sezóny do kolonky najväčšia obranná hviezda tímu. V ročníku 2017/18 nazbieral 39 bodov (9+30) a stal sa najproduktívnejším bekom základnej časti. Vo štvrťfinále play-off proti Žiline odohral tri zápasy a vážne sa zranil, čiže sezóna pre neho skončila predčasne. Na ďalší rok sa vrátil do EBEL ligy, kde už päť rokov hrával. Po 40-bodovej sezóne v Innsbrucku v minulom ročníku posilnil DVTK, čiže opäť nastupoval v Tipsport lige. Okrem toho s Kanadou vyhral Spengler Cup.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články