Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Šikovný center z Popradu posilnil popredný klub z Česka, spolu s ním prichádza exSlovanista

LIBEREC - Slovenský hokejový reprezentant Dávid Gríger podpísal dvojročný kontrakt s českým extraligistom HC Bílí Tygři Liberec do 30. apríla 2022. Spolu s ním prišiel z HC Energie Karlove Vary aj Tomáš Rachůnek.
Zdroj: 35157
Zdieľajte:

Dvadsaťpäťročný Gríger je odchovanec Popradu, z ktorého zamieril v roku 2013 do Varov. V uplynulom ročníku odohral za Energiu 50 duelov a nazbieral 38 bodov (15+23). Celkovo nastúpil v českej extralige na 161 zápasov základnej časti a nazbieral 91 bodov (42+49), v 13 dueloch play off pridal šesť gólov a štyri asistencie.

Prečítajte si aj

Uzavrie sa Tipsport liga s párnym počtom klubov? Lintner povedal, aký je plán

"Dávid je šikovný hráč s dobrými korčuliarskymi schopnosťami. Nebojí sa chodiť do priestoru, 'kde to bolí'. Je rýchly, dravý a má šikovné ruky. Verím, že využije liberecké zázemie ku svojmu ďalšiemu rozvoju," uviedol pre oficiálnu stránku klubu hlavný tréner Patrik Augusta.

Prečítajte si aj

Hradec ho prepustil, Pardubice podali pomocnú ruku

Spolu s Grígerom prišiel do Liberca aj dvadsaťdeväťročný Rachůnek, ktorý patril v uplynulej sezóne k lídrom Karlových Varov a v 53 dueloch nazbieral rovnaký počet bodov (26+27). V minulosti pôsobil aj v Slovane Bratislava.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články