Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Uzavrie sa Tipsport liga s párnym počtom klubov? Lintner povedal, aký je plán

BRATISLAVA - Budúcnosť ďalšej tipsportligovej sezóny je stále vo hviezdach. Kluby aktívne ruka v ruke s Pro-Hokejom hľadajú ideálny model na pokračovanie. Budapešť už v najvyššej súťaži nebude, Miškovec je s otáznikom. Viaceré kluby hlásia problémy.
Zdroj: 35155
Zdieľajte:

V posledných dňoch sa začalo uvažovať nad prípadným uzavretím súťaže. V praxi to znamená, žeby nevypadával nikto. Rovnako tak premýšľajú aj v Česku. "Má to svoje výhody i nevýhody. Medzi výhody patrí to, že kluby môžu z dlhodobejšieho hľadiska plánovať svoje kroky a nemajú na konci sezóny stres. Takisto môže vo väčšom množstve nasadzovať mladíkov, ktorí by za bežných okolností nedostávali priestor," opísal možné kroky pred novou sezónou Richard Lintner.

Prečítajte si aj

VIDEO Kedy by sa mohol začať nový ročník Tipsport ligy? Hovorí sa o prvom termíne

Uzavretím ligy by pravdepodobne došlo k zníženiu kvóty cudzincov. Nie je ale žiadnym tajomstvom, že táto možnosť je dlhodobým cieľom. "Fínska liga, ktorá je zatvorená, tlak klubov na angažovanie legionárov oproti domácim, je oveľa menší. Fíni teda nepotrebujú žiadny limit," uviedol ako príklad jednu zo škandinávskych popredných líg. Spokojnosť by však nebola stopercentná. Tipsportligové mužstvá by možno toto rozhodnutie uvítali, avšak pochopiteľne by ostali dotknuté tímy z druhej najvyššej súťaže. Bojovať o postup je pre nich najväčšou motiváciou.

Prečítajte si aj

Prázdno v Košiciach, Poprad môže stratiť domáceho miláčika

"Dlhodobo je plán, aby sme sa dostali na počet klubov 10. Očakávam, že sa budeme uberať týmto smerom," doplnil pre RTVS šéf spoločnosti Pro-Hokej Richard Lintner.

ANKETA: Je uzatvorenie súťaže dobrým riešením?

  • Áno, má to svoje opodstatnenie.

    15%

  • Určite nie, zápasy nebudú atraktívne.

    6%

  • Je to nespravodlivé voči klubom prvej ligy.

    79%

Zdieľajte:
Zdroj informácií: RTVS

Diskusia

Podobné články