Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Je rozhodnuté: Už vieme, kde sa uskutočnia MS 2021

LAUSANNE - Švajčiarsko sa definitívne vzdalo možnosti zorganizovať hokejové majstrovstvá sveta v budúcom roku.
Zdroj: 34689
Zdieľajte:

Tohtoročný svetový šampionát, ktorý sa mal od 8. do 24. mája 2020 uskutočniť v mestách Zürich a Lausanne, musela Medzinárodná hokejová federácia (IIHF) zrušiť pre pandémiu nového koronavírusu. Budúcoročné MS sa uskutočnia podľa pôvodného plánu v Minsku a Rige.

Prečítajte si aj

NAŽIVO: Sledujte všetky prestupy a špekulácie vo svete hokeja

Nedeľník SonntagsZeitung zverejnil v uplynulých dňoch informáciu, že švajčiarska strana oslovila zástupcov z Bieloruska a Lotyšska v snahe, aby sa MS o rok poposúvali. Napokon sa tento scenár ukázal ako nereálny a Švajčiari od neho upustili.

"V uplynulých týždňoch sme na túto tému absolvovali intenzívne rozhovory. Po starostlivom zvážení všetkých rizík sme si uvedomili, že usporiadať budúcoročné MS vo Švajčiarsku nie je reálne," vyhlásil prezident Švajčiarskeho hokejového zväzu Michael Rindlisbacher, ktorého slová citovala agentúra DPA.

Prečítajte si aj

Pardubice získali obrancu z Košíc, počítajú s viacerými slovenskými hráčmi aj bývalou oporou Slovana

Dejiská turnajov elitnej kategórie MS sú vybrané až do roku 2025. Šampionát v roku 2022 bude organizovať Fínsko v mestách Helsinki a Tampere, v roku 2023 ho má hostiť Petrohrad, v roku 2024 Praha s Ostravou a v roku 2025 ho zorganizujú zatiaľ neurčené mestá vo Švédsku a Dánsku.

Na májových MS 2020 sa mali zúčastniť aj slovenskí reprezentanti, ktorí sa mali predstaviť v A-skupine v Lausanne. Ich súpermi mali byť Dánsko, Veľká Británia, Bielorusko, Švédsko, Česko, Nemecko a Kanada.

Prečítajte si aj

Hrívik vyriešil svoju budúcnosť, podpísal dvojročný kontrakt v prestížnej lige

BUDEME LIVE

Počas 1. mája budeme priebežne celý deň naživo diskutovať o prestupoch ale aj o súčasnom dianí v slovenskom hokeji so zaujímavými hosťami. Tešiť sa môžete na niekoľkých hokejistov či známe tváre z televíznej obrazovky. Všetko to budeme streamovať na Twitch, stačí jednoducho kliknúť na toto video a pozerať.

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články