Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

NAŽIVO: Sledujte všetky prestupy a špekulácie vo svete hokeja

BRATISLAVA - Aj napriek problémom spôsobeným koronavírusom prestupový trh v hokeji nespí a kluby sa snažia byť aktívne v získavaní nových hráčov. Sledujte s nami všetky prestupy a špekulácie nielen v Tipsport lige, ale na celom hokejovom svete.
Zdroj: 29139
Zdieľajte:

11. máj

19:41 Pelamo do Cergy

Fínsky útočník Jesse Pelamo, ktorý v sezóne 2019/20 posilnil HK Poprad, ale v Tipsport lige nenastúpil, bude v novom ročníku nastupovať za francúzskeho prvoligistu z Cergy.

18:59 Leino do Örebra

27-ročný fínsky útočník Robert Leino prvýkrát mieri mimo rodnú krajinu. Z tímu Ilves Tampere sa presúva do švédskeho celku Örebro HK.

18:22 TPS získalo Karajeva

25-ročný ruský brankár Andrei Karejev sa zo Salavatu Yulaev Ufa vydáva na svoje prvé zahraničné pôsobenie a to do fínskeho klubu TPS Turku.

18:01 Pakarinen mení klub v KHL

Iiro Pakarinen vymenil v rámci KHL kazašský klub Barys Nur-Sultan za fínsky Jokerit Helsinki.

17:45 Poruba s ďalšími posilami

Ambiciózny český tím HC Poruba získal ďalšie zaujímavé posily. Prichádza aj na Slovensku dobre známy útočník Petr Stloukal. Minulý ročník odohral za druholigový Chomutov, za ktorý nastúpil na 54 zápasov a získal 51 kanadských bodov za 23 gólov a 28 asistencií. Na Slovensku vyhral titul s Nitrou.

Do Poruby smerujú taktiež ďalší dvaja útočníci - Lukáš Endál, ktorý má za sebou dobrý ročník v Českých Budejoviciach a z Karlovych Varov zas dorazil Michal Hotěk. Súčasťou klubu je slovenský brankár Frederik Foltán.

17:38 Rosandič je oficiálne v Libereci

Český klub HC Bíli Tygři Liberec oficiálne potvrdil príchod slovenského obrancu Mislava Rosandiča, ktorý podpísal ročný kontrakt. 25-ročný bek si minulý ročník rozdelil medzi Hradec Králové a Vítkovice, kde bol na hosťovaní. Dokopy nastúpil na 47 stretnutí českej Extraligy, v ktorých strelil štyri góly a na sedem asistoval. V Hradci pôsobil od roku 2017, kedy prišiel po zisku titulu s Banskou Bystricou.

17:33 Dacjuk má novú zmluvu

Ruský hokejista Pavel Dacjuk bude aj v novej sezóne pôsobiť v Avtomobiliste Jekaterinburg. S vedením klubu Kontinentálnej hokejovej ligy sa dohodol na ročnom predĺžení kontraktu. Štyridsaťjedenročný útočník pôsobí v KHL od septembra 2016. V uplynulej sezóne odohral za rodný Jekaterinburg iba 43 zápasov, pribrzdilo ho zranenie. Na konto si pripísal päť gólov a 17 asistencií.

14:19 Wahl si vyskúša DEL-ku

Americký útočník Mitch Wahl bude v sezóne 2020/21 nastupovať za nemecký klub Fischtown Pinguins v DEL lige.

13:54 Liberec vyriešil brankársku otázku Kváčom

Český brankár Petr Kváča bude v sezóne 2020/21 nastupovať za tím Bíli Tygři Liberec, kde podpísal dvojročný kontrakt s ročnou opciou.

22-ročný gólman bol v minulom ročníku hráčom Třinca, za ktorý nastúpil na 30 zápasov. Priemerne inkasoval 2,22 gólu na zápas a jeho percentuálna úspešnosť bola 92,1 percenta.

12:20 Nechala posilnil Epinal

Káder hokejistov francúzskeho mužstva Epinal rozšíril slovenský obranca Tomáš Nechala. Odchovanec Dukly Trenčín má za sebou tri roky vo francúzskej druhej ligy. Výnimku tvorí ročník 2017/18, keď bol hráčom anglického Guildfordu.

Epinal sa už pred časom dohodol na zmluvách s trojicou slovenských hráčov - Nicolas Gašpar, Matúš Rudzan a Dominik Fujerík, v kádri naďalej figuruje bývalý brankár Banskej Bystrice Sergej Chorošun.

11:15 Štach sa po štrnástich rokoch vracia do Vsetína

Z Dukly Trenčín odchádza český obranca Lubomír Štach. Onedlho skúsený 34-ročný hokejista strávil v Trenčíne jednu sezónu. Za vojakov odohral 48 zápasov s bilanciou (3+19). Štachova kariéra bude pokračovať v rodnom klube zo Vsetína, ktorý opustil ešte v priebehu sezóny 2006/07.

10:12 Juraj Mikuš natrvalo do Dynama

Slovenský hokejista Juraj Mikuš bude v kariére pokračovať v českom klube HC Dynamo Pardubice. Tridsaťjedenročný obranca so skúsenosťami z KHL i reprezentácie bol v Pardubiciach v uplynulých dvoch sezónach na hosťovaní z Komety Brno, teraz sa stal z neho kmeňový hráč Dynama.

8:52 Bude Černák vymenený?

Dvojica tímov zámorskej NHL Los Angeles Kings a Vancouver Canucks majú v pláne vystužiť obranu. Rob Blake, generálny manažér LA, má za sebou konferenčný hovor s novinármi zo zámoria, kde načrtol, žeby klub potreboval nové tváre do defenzívy a ako možnosť je v hre Erik Černák.

8:12 Bakoš oficiálne do Spartaka

Slovenský útočník Martin Bakoš skončil v tíme KHL Admiral Vladivostok. Novým pôsobiskom 30-ročného Spišiaka sa stal Spartak Moskva, s ktorým podpísal dvojročný kontrakt. Špekulácie o zmene klubu boli známe už skôr, ale až teraz sa podarilo dotiahnuť veci do konca.

10. máj

14:11 Nové Zámky podpísali siedmeho hráča

Klub HC Nové Zámky podpísal novú zmluvu s obrancom Petrom Ordzovenským. Ten sa vracia na južné Slovensko po krátkom pôsobení v rodnej Spišskej Novej Vsi. V Nových Zámkoch začne tretí ročník.

10:12 Kam zamieri Libor Hudáček?

Slovenský reprezentačný útočník Libor Hudáček po výbornej 60-bodovej sezóne v Liberci bude v kariére pokračovať v inom klube. Ako najvážnejší kandidát o jeho služby sa spomína Třinec. O rodáka z Levoče majú záujem aj v zahraničí. Konkrétne ide o Švajčiarsko.

09:24 Objaví sa meno Granlund v KHL?

Klub nadnárodnej KHL Salavat Yulajev Ufa poškuľuje po fínskom útočníkovi Markusovi Granlundovi, ktorý je hráčom Edmontonu Oilers. Zo zámoria by mohol prestúpiť do vypršaní zmluvy a oficiálnom vyhlásení o konci sezóny 2019/20 v NHL.

9. máj

19:59 Ferleťák ostáva vo Švédsku

Útočník Kristián Ferleťák pokračuje vo švédskej prvej divízii. Z Malungsu prestúpil do Kiruny. Tam bude spolupracovať s brankárom a krajanom Pavlom Krajčovičom.

8. máj

20:57 Poruba zlanárila obrancu Tepera

Kariéra českého obrancu Jakuba Tepera bude pokračovať v tíme českej Chance ligy HC TORAX Poruba. Skúsený zadák mení dres po vyše troch ročníkoch vo Vsetíne. Sezónu 2013/14 strávil v Detve.

19:17 Tychy ulovili ofenzívnu hviezdu

Úradujúci majster poľskej Ekstraklasy GKS Tychy podpísal zmluvu s útočníkom Patrykom Wronkom. 24-ročný produktívny hokejista patrí v súčasnej dobe medzi najlepších hokejistov krajiny. O jeho služby mali záujem viaceré tímy súťaže.

19:03 Magnitogorsk posilnil majster sveta

Fínsky hráč Harri Pesonen sa stal novou akvizíciou klubu KHL Metallurg Magnitogorsk. Pre mužstvo je to kvalitná posila, nakoľko ide o majstra sveta z roku 2019.

15:14 DVTK Miškovec bez trénera

Kanadský tréner Glen Hanlon skončil na lavičke tipsportligistu z Miškovca. V novej sezóne povedie nemecký tím Krefeld Penguins. 63-ročný kormidelník vyslovil zotrvanie v kádri ľadových medveďov, ale len pod podmienkou, že klub ostane v slovenskej súťaži.

11:08 Matis z Popradu do Francúzska

Z tímu HK Poprad odchádza útočník Matúš Matis. Ten posilnil kamzíkov začiatkom sezóny 2019/20 po návrate z Nice. 27-ročný rodák z Košíc odohral len šesť zápasov a následne sa zranil. Návrat na súťažný ľad už nestihol, pretože koronavírus ukončil predčasne ročník.

10:07 Radovan Bondra do Michaloviec?

Vlaňajší nováčik Tipsport ligy HK Dukla Ingema Michalovce oslovil útočníka Slovana Bratislava Radovanom Bondrom, ktorého by rád videl vo svojom tíme. Samotný hráč priznal úvodné rokovania a nebráni sa prípadnému príchodu na Zemplín. Bondra je bronzovým medailistom MS U20 2015 a jednonásobným majstrom Slovenska s Košicami.

09:54 Miloš Říha by sa mal vrátiť do KHL

Český tréner Miloš Říha údajne smeruje späť do nadnárodnej KHL. S konkrétnou ponukou ho oslovil klub Barys Nur - Sultan. Ak sa dohodnú, po dvoch rokoch by sa mohol objaviť v súťaži, keď v nej naposledy viedol Slovan Bratislava.

09:26 Liberec angažoval Dávida Grígera a Tomáša Rachůneka

Český extraligový klub HC Bíli Tygři Liberec angažoval slovenského centra Dávida Grígera, ktorý prichádza z Karlovych Varov. Z tohto mužstva pribudol do kádra aj Tomáš Rachůnek, ktorý má za sebou krátku minulosť v Slovane Bratislava.

09:00 Paulovič si po konci v Hradci Králové našiel nový klub

Slovenský reprezentačný útočník Matej Paulovič sa dohodol na jednoročnej zmluve s klubom HC Dynamo Pardubice, v ktorom naposledy hosťoval. Jeho kmeňový zamestnávateľ, ktorým bol Mountfield HK Hradec Králové, s ním ukončil spoluprácu k 1. máju.

7. máj

13:05 Michal Korenko po roku končí vo Francúzsku

32-ročný obranca Michal Korenko už nie je hráčom francúzskeho tímu Montpellier. Do mužstva pribudol po skvelom vlaňajšom ročníku, kedy pomohol Michalovciam k historickému postupu do Tipsport ligy.

11:14 Brankár Krajčovič ostáva vo Švédsku

Slovenský brankár Pavel Krajčovič bude aj v nadchádzajúcej sezóne pôsobiť v prvej švédskej divízii. Z mužstva Bodens IF prestúpil do Kiruna IF. Na Slovensku naposledy hrával v ročníku 2015/16 za prvoligovú HC Dukla Senica.

10:31 V Minsku skončil hviezdny útočník

Bieloruský klub pôsobiaci v KHL Dinamo Minsk už nemôže počítať so službami útočníka Andreja Kosticyna. 35-ročný skúsený hokejista sa sťahuje do Nižnekamsku. Kosticyn je dlhoročným reprezentantom svojej krajiny, absolvoval desať svetových šampionátov.

6. máj

14:14 Dohodnú sa České Budějovice so skúseným odchovancom?

Nováčik českej Tipsport extraligy HC Motor České Budějovice by rád získal do mužstva útočníka Romana Horáka. 28-ročný odchovanec klubu má za sebou sezónu vo švédskom Vaxjö Lakers a po nej sa stal voľným hráčom. V minulosti okúsil aj NHL.

13:52 Stéphane Da Costa zamieril do Kazane

Francúzsky hokejista Stéphane Da Costa opúšťa ruský celok Lokomotiv Jaroslavľ. Novým pôsobiskom 30-ročného útočníka sa stal AK Bars Kazaň, víťaz Gagarinovho pohára z roku 2018.

12:55 Burmistrov sa vracia domov

Ruský útočník Alexander Burmistrov mieri opäť do domáceho klubu, ktorým je AK Bars Kazaň. Posledný ročník absolvoval v Salavat Yulayev Ufa. 28-ročný Rus má tiež skúsenosti zo zámorskej profiligy.

11:14 Mulhouse nepredĺžil zmluvu s reprezentantom Francúzska

Bývalý kapitán Francúzska Damien Raux si musí hľadať nové pôsobisko. Doterajší mecenáš Mulhouse sa rozhodol uvoľniť ho zo svojich služieb. 35-ročný univerzál chýbal na MS 2019. Francúzsko vypadlo z elitnej A-kategórie.

5. máj

21:40 Trotter do KHL?

Kanadský útočník Brock Trotter by mohol v sezóne 2020/21 nastupovať za Dinamo Riga v nadnárodnej KHL.

Za toto mužstvo už hrával. Dinamo Riga totiž na 33-ročného Kanaďana získalo práva v rámci KHL po výmene s Lokomotivom Jarosľavl. Do ruského klubu putoval 21-ročný útočník Kirill Slepets, ktorý v uplynulom ročníku za lotyšský tím odohral 33 zápasov (4+3).

V Diname Riga už Trotter pôsobil počas sezóny 2010/11. Získal v nej 26 bodov v základnej časti (9+17) a ďalších deväť pridal v play-off (4+5). Do Rigy sa vrátil na šestnásť zápasov (1+1) v ročníku 2014/15. V KHL nastupoval Trotter aj za Medveščak Záhreb.

Sezónu 2019/20 odohral Brock Trotter za HKM Zvolen. Nastúpil na 51 zápasov, nazbieral 60 bodov za štrnásť gólov a 46 asistencií.

20:58 Denisenko do NHL

Klub zámorskej hokejovej NHL Florida Panthers podpísal trojročný nováčikovský kontrakt s Grigorim Denisenkom.

18:23 Pešána doplnili legendy

Hlavného trénera českej hokejovej reprezentácie Filipa Pešána doplnili ako asistenti Martin Straka a Jaroslav Špaček.

19:46 Capitals splnili podmienky

Slovenský hokejový klub iClinic Bratislava Capitals splnil všetky administratívne náležitosti na prijatie do rakúskej nadnárodnej ligy od sezóny 2020/21.

14:56 KHL alebo NLA?

Švédsky obranca Patrik Hersley po sezóne 2019/20 opustil Spartak Moskva a teraz si hľadá nový tím. Jeho agent Christian Sjögren pre švédsky portál hockeynews.se prezradil, že v hre sú dve možnosti. Tým myslel buď švajčiarsku NLA alebo nadnárodnú ruskú KHL. 33-ročný bek ale uprednostňuje práve KHL.

13:34 Litvínov podpísal piatich hráčov, končí legenda

Vedenie Vervy Litvínov potvrdilo, že v tíme bude pokračovať aj v sezóne 2020/21 pätica hráčov. Mužstvu sa upísali Jakub Březák, Josef Jícha, Filip Helt, poľský mladík Pawel Zygmunt a tiež Lukáš Doudera. Litvínov však opúšťa už 40-ročný matador Michal Trávniček, ktorý v tomto klube odohral vyrastal a celkovo zaň odohral devätnásť sezón na seniorskej úrovni. Sedem rokov bol kapitánom a to aj počas zisku majstrovského titulu v roku 2015.

12:22 Letnú prípravu začne len Trenčín

Tradičnú letnú májovú prípravu na suchu začne z účastníkov hokejovej Tipsport Ligy iba Dukla Trenčín. Zverenci Jána Pardavého by ju mali odštartovať 18. mája, ostatné tímy ju neabsolvujú.

Tréneri "vojakov" naplánovali štart spoločnej prípravy v inom formáte, ako v uplynulých rokoch. "My sme vždy začínali ako jediní individuálne, teraz sa to otočilo. Ale je to takto lepšie, hráči sú spolu, majú k dispozícii posilňovňu, to by si inak museli platiť. Je to lepšie pre nich, aj pre trénerov," povedal pre TASR manažér klubu pre legislatívu Eduard Hartmann.

Prvú fázu prípravy na novú sezónu začne zhruba dvadsiatka hráčov, s mnohými z nich rátajú v Trenčíne aj napriek tomu, že ešte nemajú zmluvu: "V kádri máme hráčov z uplynulej sezóny, ktorý je doplnený o juniorov. Zmluvu nemá zatiaľ žiadny hokejista, ale ústne dohody už máme s viacerými. Ostatné doplnenie kádra je hudba budúcnosti, uvidíme, ako sa vyvinie celá situácia."

12:16 Čo nové vo Zvolene?

Najviac informácií po predčasne ukončenej sezóne zverejnil Zvolen. Klub vymenoval do funkcie manažéra Ladislava Čierneho a dohodol sa trénerským tandemom Peter Oremus - Andrej Kmeč. Tento týždeň by sa malo rozhodnúť o tom, či sa hráči stretnú na spoločnej príprave.

"Sadneme si k tomu a musíme dať dohromady nejaký tím, ktorý by do prípravy mohol nastúpiť. Zatiaľ sa nepohlo nič, ale urobíme všetko pre to, aby v nejakom obmedzenom režime príprava odštartovala. Ale v tejto chvíli nemôžem povedať nič bližšie," prezradil pre TASR tréner Oremus.

12:14 Detva vo veľkých problémoch

Veľké problémy má Detva, ktorá tiež nezačne prvú fázu prípravy na suchu. Prezident klubu Róbert Ľupták pre hokejportal.net uviedol, že hráčsky káder sa rieši, rovnako je ústne dohodnutý s trénerom Josefom Turkom. Ale čaká na pomoc mesta, inak podľa jeho slov Tipsport Liga v Detve nebude.

"Nevieme, či začneme v septembri, alebo v októbri, podľa toho sa zariadime. V tejto situácii však nie je nič isté. Poviem to na rovinu, ak nám mesto pomôže, v Detve hokej ostane, v opačnom prípade skončí. Bez pomoci mesta je s hokejom v Detve koniec. Mesto je náš najväčší partner, žiadny väčší partner neexistuje. Zatiaľ máme dobré vzťahy, chcel by som sa za prístup poďakovať aj pánovi primátorovi. Jednoznačné vyhlásenie je však také, že ak mesto bude chcieť, hokej v Detve bude, ak nebude chcieť, tak nebude."

12:12 Slovan má pod zmluvou desať mien

Spoločnú prípravu nezačnú v Slovane Bratislava, hoci tam je situácia s hráčskym kádrom lepšia. Zmluvu má osem hokejistov, medzi nimi kapitán Michal Sersen, obrancovia Andrej Meszároš, Martin Štajnoch, Patrik Bačik, Daniel Demo, útočníci Dominik Jendek, Jakub Urbánek a brankár Barry Brust. Zmluvu na ďalší ročník majú aj tréneri Roman Stantien a Rudolf Jendek.

V najbližších dňoch by mal klub oznámiť zloženie mládežníckych realizačných tímov, ale v súčasnosti v Slovane najviac rezonuje predaj klubu. Hlavný akcionár už pred časom verejne deklaroval, že v záujme zachovania úrovne a ďalšieho rozvoja klubu hľadá strategického partnera, ktorý by bol ochotný zdieľať náklady na prevádzku klubu, a to osobitne jeho profesionálnej zložky v podobe A-mužstva, ako aj detských a mládežníckych kategórií.

10:23 Dvaja hráči pre Sharks

Klub NHL San José Sharks podpísalo kontrakty s dvomi hráčmi z Európy. Dvojročný nováčikovský kontrakt získal 21-ročný ruský brankár Alexei Melnichuk, ktorý v sezóne 2019/20 nastupoval za SKA Petrohrad v KHL, kde nazbieral šestnásť štartov. Do organizácie Sharks zamieril tiež 26-ročný švédsky center Fredrik Händemark.

4. máj

20:48 Vítkovice začali prípravu

Český extraligový klub HC Vítkovice v pondelok odštartoval prípravu na suchu. Na prvom zraze sa hlásili aj nové posily. Útočníci Zbyňek Irgl, Josef Mikyska, ktorý prišiel z Trenčína či Lukáš Krenželok, no taktiež slovenský obranca Patrik Koch. Ten posledné sezóny odohral za HC Košice. Chýbal ale Peter Šišovský, ktorý sa od skončenia sezóny nachádza na Slovensku a vzhľadom na opatrenia sa nedostane do Česka. Až v lete sa pripoja Kanaďania Alexandre Mallet a Jesse Dudas, ktorý ale reprezentuje Maďarsko.

19:15 Lehtonen do Toronta

Fínsky obranca Mikko Lehtonen podpísal ročný kontrakt s Torontom Maple Leafs. 26-ročný bek prichádza do profiligy po vydarenej sezóne v Jokerite Helsinki. Stal sa najproduktívnejším obrancom celej KHL, získal 49 bodov za 17 gólov a 32 asistencií. Trikrát získal cenu pre najlepšieho obrancu mesiaca.

17:01 MAC v Tipsport lige končí

Maďarský hokejový tím MAC Újbuda nebude od nasledujúcej sezóny pôsobiť v slovenskej Tipsport lige, ale vráti sa do Erste Ligy. Klub o tom informoval na svojej oficiálnej stránke.

14:07 Genoway do Jekaterinburgu

Klub KHL Avtomobilist Jekaterinburg pred novým ročníkom posilnil skúsený obranca Chay Genoway.

11:13 Furch do KHL?

Švédske mužstvo SHL Örebro Hockey uvoľnilo zo svojich služieb českého gólmana Dominika Furcha. Záujem o neho je v KHL.

10:08 V ZSC končí sedem hráčov

Švajčiarsky klub NLA ZSC Lions pred novou sezónou 2020/21 už nepočíta so službami siedmich hráčov, ktorými sú Daniel Guntner, Joni Ortio, Fredrik Pettersson, Alexander Braun, Dave Sutter, ale aj Tim Berni a Topi Jaakola.

3. máj

20:37 Český veterán po odmietnutí dvoch klubov mieri domov

HC Vítkovice Ridera naďalej usilovne pracuje na tvorbe kádra. Doteraz najväčším úlovkom je skúsený matador Zbyněk Irgl. Bývalý český reprezentant prichádza do domáceho klubu po trinástich rokoch.

19:04 Bývalý útočník Skalice podpísal dvojročnú zmluvu s Vítkovicami

Český útočník Jan Hruška prestúpil do Vítkovic po hosťovaní z Brna. Hráč i klub prejavili veľký záujem o pokračovanie spolupráce. Bývalý hokejista Skalice zo sezóny 2011/12 podpísal dvojročnú zmluvu.

15:20 Sparta Praha angažovala elitného brankára prvej ligy

Brankár Jakub Neužil uzavrel ročný kontrakt s pražskou Spartou. Informoval o tom jeho agent Martin Podlešák. 25-ročný gólman patril medzi elitných brankárov Chance ligy. Do Prahy zamieril z Kadane.

15:02 Martinský hokejista si prvýkrát vyskúša zahraničie

Slovenský útočník Matúš Rudzan prvý raz opúšťa rodný Martin. Jeho novým pôsobiskom sa stal francúzsky Epinal, kde si zahrá s krajanmi Nicolasom Gašparom a Dominikom Fujeríkom.

14:49 Víťaz Podoľsk získal lotyšskú hviezdu

Klub nadnárodnej KHL Víťaz Podoľsk pokračuje v získavaní posíl pred novou sezónou. Štvrtou novou akvizíciou je Lotyš Kaspars Daugavinš. Dlhoročný reprezentant i kapitán národného tímu prichádza zo Spartaka Moskva, ktorý mu neponúkol novú zmluvu.

14:32 Vítkovice posilnil Krenželok

Do tímu HC Vítkovice Ridera pribudol skúsený útočník Lukáš Krenželok. Ten sa domov vracia po desiatich rokoch. Na svojom konte má päť medailí z domácej extraligy. Do Vítkovic prichádza z Liberca a stretne sa so Slovákom Patrikom Kochom.

11:23 Paulovič skončil v Hradci Králové

Útočník Matej Paulovič už nie je hráčom Mountfield HK Hradec Králové. Informoval o tom generálny manažér klubu Aleš Kmoníček v internetovej diskusii s fanúšikmi. 25-ročný rodák z Topoľčian prišiel do tímu v roku 2018. Sezónu 2019/20 dokončil v drese Pardubíc.

09:01 Kim Strömberg mieri k Adamovi Jánošíkovi

Mužstvo švédskej SHL IK Oskarshamn posilnil skúsený fínsky útočník Kim Strömberg. 32-ročný Škandinávec v roku 2012 obliekal dres Popradu a v poslednom ročníku bol oporou fínskeho klubu KooKoo.

2. máj

10:01 Koch do Extraligy

Slovenský obranca Patrik Koch oficiálne posilnil český extraligový klub HC Vítkovice, kam zamieril z Košíc. Do tohto mužstva z Ostravy odišiel aj útočník Josef Mikyska, ten poslednú sezónu strávil v Trenčíne.

9:49 Spartak sa rozlúčil so siedmimi hráčmi

Klub KHL Spartak Moskva neobnovil kontrakty pred novou sezónou so siedmimi hráčmi. Z hlavného mesta Ruska odchádzajú obrancovia Wiklund, Hersley, Višnevsky a útočníci Daugavinš, Karsums a Kokarev.

9:28 Zub oficiálne do Ottawy

Klub zámorskej NHL Ottawa Senators podpísal ročný nováčikovský kontrakt s ruským hokejistom Arťomom Zubom.

7:31 Halák predĺžil zmluvu s Bostonom

Slovenský hokejový brankár Jaroslav Halák predĺžil zmluvu s Bostonom Bruins a nestane sa po tejto sezóne neobmedzeným voľným hráčom. Čoskoro 35-ročný Halák sa s klubom zámorskej NHL dohodol na novom ročnom kontrakte v hodnote 2,25 milióna dolárov.

1. máj

20:23 Jánošík oficiálne do Švédska

Slovenský hokejista Adam Jánošík prestúpil z Plzne do najvyššej švédskej súťaže. Dvadsaťsedemročný obranca sa dohodol na spolupráci s IK Oskarshamn, posledným tímom uplynulej sezóny SHL. Potvrdil to vo večernom športovom spravodajstve RTVS.

19:59 Posledné video

O 20:00 ukončíme posledných videom dnešnú sériu live rozhovorov a debát, ktoré sme vám celý deň prinášali cez Twitch. Prestupy však stále sledujeme a na ďalšie videá sa môžete tešiť v najbližších dňoch.

ANKETA: Páčili sa vám dnešné live videá?

  • Áno

    86%

  • Nie

    14%

18:33 Abdul oficiálne v Čerepovci

Najproduktívnejší hokejista slovenskej Tipsport Ligy 2019/2020 Jindřich Abdul bude v nasledujúcej sezóne definitívne obliekať dres Severstaľu Čerepovec. Účastník KHL v piatok na oficiálnom webe potvrdil angažovanie českého útočníka.

18:21 Dudás ostáva v Česku

Maďarský obranca Jesse Dudás bude v novej sezóne 2020/21 nastupovať za HC Vítkovice v Extralige, kde predĺžil zmluvu.

16:32 Godla v Litvínove

Slovenský brankár Denis Godla sa oficiálne stal posilou Litvínova, kde sa presunul z Kladna.

15:55 Diskusia od 16:00

O 16:00 diskutovali o dianí v slovenskom hokeji šéfredaktor hokejovysvet.sk - Matej Kubove, marketingový manažér HC ´05 iClinic Banská Bystrica - Andrej Sliacky, marketingový manažér Tipsport ligy - Kamil Kanás, redaktor RTVS - Marek Marušiak a novinár Stanislav Benčat.

Sleduj Začiatok prestupového obdobia od používateľa hokejovysvet na www.twitch.tv

15:35 Josef Mikyska nám poskytol exkluzívny rozhovor

13:22 V Liberci končí okrem Hudáčka aj Kotvan

Klub Bíli Tygři Liberec oznámil, že v tíme končí niekoľko hráčov vrátane mnohých opôr.

Už niekoľko týždňov je známe, že do fínskej Tappary Tampere odchádza brankár Dominik Hrachovina. Z klubu sa ale porúčajú aj ďalší dvaja gólmani, ktorými sú Justin Peters a Marek Schwarz, ten si to nasmeroval do Mladej Boleslavi.

Liberec nepredĺžil zmluvu ani so slovenským obrancom Oldřichom Kotvanom, Bielorusom Romanom Graborenkom. Odchádza tiež trio Lukáš Krenželok, Jan Ordoš a Rostislav Marosz.

V klube nebude pokračovať ani Libor Hudáček, ktorý má mať po skvelej sezóne ponuky z KHL aj NLA.

Sleduj Začiatok prestupového obdobia od používateľa hokejovysvet na www.twitch.tv

11:55 MS 2021 vo Švajčiarsku nebudú

Švajčiarsko sa definitívne vzdalo možnosti zorganizovať hokejové majstrovstvá sveta v budúcom roku. Tohtoročný svetový šampionát, ktorý sa mal od 8. do 24. mája 2020 uskutočniť v mestách Zürich a Lausanne, musela Medzinárodná hokejová federácia (IIHF) zrušiť pre pandémiu nového koronavírusu. Budúcoročné MS sa uskutočnia podľa pôvodného plánu v Minsku a Rige.

11:32 Pulpán do Varov

Skúsený český bek Lukáš Pulpán podpísal ročný kontrakt s HC Eneergie Karlovy Vary. Predošlých šesť rokov odohral za Plzeň, jednu sezónu kariéry strávil aj na Slovensku a to v Žiline.

10:58 Annunen podpísal s Coloradom Avalanche

Klub zámorskej hokejovej NHL Colorado Avalanche podpísal trojročný nováčikovský kontrakt s fínskym brankárom Justusom Annunenom. Dvadsaťročný hráč pôsobil v predčasne ukončenej sezóne vo fínskej lige v drese Kärpätu Oulu s priemerom 1,77 inkasovaného gólu na zápas a úspešnosťou zákrokov 92,9 percenta v 39 vystúpeniach. Fínsko reprezentoval aj na tohtoročných MS hráčov do 20 rokov v Česku.

10:44 V Hradci končí päť mien

V Hradci Králové končia aj Oskars Cibulskis, Tomáš Linhart, Oscar Eklund, Michal Dragoun a Patrik Miškář.

10:41 Blain a Jank do Hradca

Obrancovia Jérémie Blain (doteraz Sparta Praha) a Bohumil Jank (Plzeň) posilnili HK Mountfield Hradec Králové.

10:22 Rosandič do Liberca

Obranca Mislav Rosandič sa stal oficiálne posilou Liberca, kde zamieril po pôsobení v Hradci Králové-

9:32 Pardubice počítajú so Slovákmi

Mladý obranca Michal Ivan pokračuje v Pardubiciach. Vzhľadom na jeho výkony si na neho klub uplatnil opciu. Po hosťovaní v Košiciach sa do klubu vrátil aj mladý obranca Martin Bučko. Pokračujú aj Radoslav Tybor či Michal Vondrka.

Sleduj Začiatok prestupového obdobia od používateľa hokejovysvet na www.twitch.tv

9:30 Hrívik predĺžil zmluvu

Slovenský hokejista Marek Hrivík bude naďalej pôsobiť vo švédskom Leksands IF.

9:29 Drtina pokračuje v Nových Zámkoch

Český obranca Marek Drtina predĺžil spoluprácu s HC Mikron Nové Zámky do konca sezóna 2020/21.

9:21 Kafka v Slavii

Český útočník Petr Kafka, ktorý na Slovensku vyhral titul s Banskou Bystricou, bude v novej sezóne hrávať za Slaviu Praha.

9:09 Mikyska oficiálne v Česku

Útočník Josef Mikyska sa stal oficiálne hráčom Vítkovíc, ako to bolo avizované už niekoľko dní.

9:01 Litvínov opúšťajú tréneri a piati hráči

V Litvínove končí celé trénerské trio z minulej sezóny, ktoré tvorili Vladimír Kýhos, Jindřich Kotrla a Radim Skuhrovec. Nepokračuje ani pätica hráčov Akim Aliu, Michal Moravčík, Edwin Hedberg, Chris Langkow a brankár Jaroslav Janus.

8:30 Sparta získala dvoch útočníkov

Za Spartu Praha bude v novej sezóne nastupovať Ladislav Zikmund, ktorý bol najproduktívnejším útočníkom Kladna. Zo Slavie Praha prichádza Tomáš Šmerha.

Naopak, odchádza Jiří Smejkal, ktorý si vyskúša zahraničie a taktiež dvojica Vladimír Růžička a Jeremie Blain. Zmluvy už skôr predĺžili Andrej Kudrna, Robert Říčka, Jan Buchtele, Michal Řepík, Jan Košťálek, Tomáš Pavelka, Milan Jurčina a Tomáš Dvořák.

8:22 Plzeň s posilami, odchádza Jánošík

Slovenský obranca Adam Jánošík oficiálne opúšťa Plzeň. V novej sezóne by mal nastupovať za švédsky IK Oskarshamn v SHL. Okrem neho v Škode končia aj Bohumil Jank, Miroslav Indrák, Martin Heřman, Vojtěch Němec, Jaroslav Pavelka, Lukáš Pulpán a Patrik Zdráhal.

Novými posilami Plzne sú Filip Suchý, David Stach, Pavel Musil a švédsky obranca Viktor Lang.

8:11 Jeglič za lepšou ponukou

Bývalý útočník Slovana Bratislava, Žiga Jeglič, dostal finančne výhodnú ponuku mimo Česka, čo je dôvod, prečo neostal v Mladej Boleslavi. V tomto tíme nepokračujú ani Lukáš Kašpar, Jakub Klepiš, Jiří Kurka a František Hrdina.

8:06 Mladá Boleslav potvrdila posily

Novými posilami BK Mladá Boleslav sú oficiálne útočníci Brandon Alderson, ktorý minulú sezónu odohral za Duklu Trenčín a tiež Joona Jääskeläinen (HC ´05 iClinic Banská Bystrica). Okrem nich do mužstva prišli aj Jakub Kotala, Marek Schwarz, Petr Šidlík, Maris Bičevskis a Jakub Strnad.

7:46 Červený do zahraničia

Útočník Rudolf Červený bude v sezóne 2020/21 nastupovať vo Fínsku. Brno ho uvoľnilo: "Chápeme, že hlavne v tejto situácii je pre neho zahraničné angažmán zaujímavé, a tak sme ho uvoľnili," povedal hlavný tréner Komety - Libor Zábranský.

7:44 Brno získalo Rybára, odchádza Baranka

Kometa Brno sa rozlúčilo so slovenským obrancom Ivanom Barankom. Už skôr v tíme skončil ďalší bek spod Tatier a síce Tomáš Malec.

Novými posilami mužstva sú dvaja legionári. Lotyšský obranca Ralf Fribergs naposledy hrával za Zlín a rakúsky útočník Peter Schneider prišiel do švajčiarskeho klubu EHC Biel-Bienne. Mladý český bek Libor Zábranský sa vrátil z kanadskej WHL.

Novým trénerom brankárov sa stal Slovák Pavol Rybár, ktorý rovnakú funkciu zastával minulý rok v Pardubiciach, predtým jednu sezónu v Slovane a s Banskou Bystricou sa v rovnakej úlohe tešil z dvoch titulov.

7:39 Lichanec ostáva v Dukle

Slovenský útočník Peter Lichanec bude aj v sezóne 2020/21 nastupovať za Duklu Jihlava v druhej najvyššej českej súťaži.

7:03 Červený do zahraničia?

Otázne ostáva, kde odohrá budúcu sezónu Rudolf Červený. Údajne je v hre viacero možností, aj zahraničie.

00:03 Rýchly bol aj Motor

Nováčik najvyššej českej súťaže, ktorým je Motor České Budejovice, zverejnil posily na novú sezónu.

Brankárskou jednotkou sa oficiálne stal slovenský gólman Marek Čiliak, ktorý dostal rovno trojročnú zmluvu. Slovenský reprezentant v minulej sezóne chytal za Brno a Zlín, v minulosti Extraligu dvakrát vyhral s Komentou a pôsobil aj v Slovane.

Do tímu mieria aj známi českí hráči, posilami sú Ondřej Slováček, Vít Jonák, Daniel Voženílek, Miroslav Indrák, Albert Michnáč a Adam Raška.

00:01 Třinec neotáľal

HC Oceláři Třinec priniesli novinky zo svojho kádra hneď minútu po tom, ako sa začal piatok 1. mája, odkedy smú české kluby oznamovať posily.

Prvou posilou sa stal obranca Jan Jaroměřský, ktorý prišiel z Olomouca, druhou brankár Ondřej Raszka. Okrem toho "oceliari" predĺžili zmluvy s mnohými oporami. V klube ostáva aj kvarteto Slovákov - Martin Gernát, Tomáš Marcinko, Patrik Hrehorčák a Vladimír Dravecký.

Třinec udržal tiež najproduktívnejšieho hráča z minulej sezóny Matej Stránskeho, o ktorého bol záujem vo Švajčiarsku. Ostávajú tiež Guntis Galvinš, Filip Haman, Ondřej Hrachovský, Martin Růžička, Erik Hrňa, Marián Adámek, Petr Vrána a Tomáš Kundrátek.

S Třincom sa však rozlúčila štvorica Roman Szturc, Vladimír Roth, Petr Kváča a Jan Hladonik. Lukáš Krajíček a Štěpán Novotný prerušili kariéry a majú pozastavené zmluvy. Otázna je budúcnosť Lukáša Danečka, Jakuba Matyáša, Wojteka Wolskeho, Martina Adamského a Jiřího Polanského.

30. apríl

23:44 Rosandič ostane v Česku

Slovenský obranca Mislav Rosandič by mal v sezóne 2020/21 nastupovať za Liberec.

22:29 Alderson aj Jääskeläinen do Mladej Boleslavi?

Kanadský útočník Brandon Alderson sa stane hráčom účastníka najvyššej českej súťaže, ktorým BK Mladá Boleslav. Práve z tohto tímu odišiel do fínskeho Lukka slovenský útočník Pavol Skalický. "Bruslařov" by mal posilniť aj Joona Jääskeläinen, doterajšia opora HC ´05 iClinic Banská Bystrica.

21:44 Jekaterinburg opúšťa sedem mien

Rafael Batyrshin, Nikolai Stasenko, Yefim Gurkin, Nigel Dawes, Vitali Popov, Alexander Kucheryavenko a Artyom Gareyev opúšťa Avtomobilist Jekaterinburg.

21:12 Dinamo Moskva opúšťa päť hráčov

Pätica Maxim Afinogenov, Miks Indrašis, Igor Polygalov, Daniil Apalkov a Kirill Lyamin nebude v sezóne 2020/21 nastupovať za Dinamo Moskva v KHL.

20:02 Blain do Hradca

Kanadský obranca Jeremie Blain bude v novej sezóne nastupovať za HK Mountfield Hradec Králové. V minulom ročníku bol súčasťou Sparty Praha.

19:01 Dinamo Riga chce dvoch hráčov

Lotyšský účastník KHL - Dinamo Riga, má záujem o dvojicu hráčov, do ktorej patria obranca Philip Samuelsson a útočník Chris DeSousa.

17:20 Ktoré mená by mali odísť z Tipsport ligy do Extraligy?

Už dlhšie sa špekuluje o tom, ktorí hráči by mali opustiť slovenskú Tipsport ligu a v nasledujúcom ročníku hrať v českej Extralige. Hráči ako Josef Mikyska, Brandon Alderson či Joona Jääskeläinen s 99-percentnou určitosťou pôjdu takouto cestou.

Nasledovať by ich ale mali a mohli aj Tomáš Zigo, Radovan Bondra, Patrik Bačík, Patrik Koch či Jordon Southorn.

17:17 Krejčík si môže vyberať

Český obranca Jakub Krejčík má za sebou skvelý ročník vo fínskom Kärpäte, takže je o neho záujem. Popredný tím Liigy ho chce udržať, avšak veľký záujem o hráča je v KHL aj švajčiarskej NLA.

17:04 Vittasmäki za Liškom a Abdulom?

Fínsky obranca Veli-Matti Vittasmäki by mohol opustiť Tapparu Tampere a posilniť Severstaľ Čerepovec, za ktorý budú hrať Adam Liška aj Jindřich Abdul.

16:50 Kislitsyn je bez klubu

Ruský brankár Anton Kislitsyn skončili spoločne s ďalšími desiatimi hráčmi v ruskom klube Yuzhny Ural Orsk, ktorý je súčasťou VHL. 31-ročný gólman bol v sezóne 2018/19 jednotkou HKM 32 Liptovský Mikuláš v Tipsport lige.

16:41 Oskarshamn získal Larsena

Novým členom defenzívy švédskeho klubu IK Oskarshamn sa stal dánsky obranca Oliver Joakim Larsen. Pred pár dňami účastník SHL získal aj Nolana Zajaca a záujem má tiež o Slováka Adama Jánošíka.

16:34 Po polnoci oznamuje aj Jihlava

Tesne po polnoci z 30. apríla na 1. mája oznámi prvé informácie okrem Třinca aj druholigová Jihlava.

16:32 Kučný chce pokračovať

Český obranca Jiří Kučný chce pokračovať v kariére, aj keď momentálne nevie, kde bude hrať. Zmluva so Slovanom Bratislava mu po sezóne 2019/20 skončila.

16:29 Pabiška po jedenástich rokoch končí

Český útočník Lukáš Pabiška sa rozlúčil s Mladou Boleslavou, kde pôsobil jedenásť rokov. Jeho kroky povedú do iného klubu. Zatiaľ nie je známe kam.

16:11 Porubu opúšťa šesť hráčov

Druholigový český tím HC Poruba už nepočíta so šiestimi hráčmi. Medzi nimi je aj bývalý obranca Zvolena a Trenčína - Daniel Krejčí, taktiež bývalý útočník Nových Zámkov - Richard Nejezchleb.

16:02 Mikyska do Vítkovíc

Josef Mikyska sa stane hráčom Vítkovíc. Opora Trenčína z minulého ročníka je podľa českých médií dohodnutá a ostáva už len 1. mája prestup oznámiť.

15:51 Gríger do Liberca

Slovenský hokejový reprezentant Dávid Gríger, ktorý v predčasne ukončenej sezóne obliekal dres HC Energie Karlovy Vary, by mal aj v ďalšom ročníku zostať v českej extralige. Podľa portálu hokej.cz by mal posilniť tím HC Bílí Tygři Liberec.

15:40 Bíreš v DEL-ke

Slovenský útočník Andrej Bíreš bude v sezóne 2020/21 pôsobiť v najvyššej nemeckej súťaži. Na ročnom kontrakte sa dohodol s tímom Norimberg Ice Tigers.

15:29 Jääskeläinen do Česka

Fínsky útočník Joona Jääskeläinen by mal v sezóne 2020/21 nastupovať v českej Extralige. Informuje o tom hokej.cz, klub ale upresnený nebol. 23-ročný krídelník bol v minulom ročníku tretím najproduktívnejším hráčom "baranov". Získal 46 bodov za 23 gólov a rovnaký počet asistencií.

14:01 Motor posilnia dve útočné esá

Českí útočníci Miroslav Indrák a Michal Dragoun posilnia nováčika Extraligy z Českých Budejovíc. Jednotkou tohto klubu sa stane slovenský brankár Marek Čiliak.

12:22 Kafka do Slavie

Český útočník Petr Kafka bude v sezóne 2020/21 nastupovať v druhej najvyššej českej súťaži za ambicióznu Slaviu Praha.

11:44 Razin ostáva v Čerepovci

Andrej Razin povedie hokejistov Severstaľu Čerepovec aj v sezóne 2020/2021. V Čerepovci bude v novom ročníku pôsobiť slovenský reprezentant Adam Liška a aj najproduktívnejší hráč predčasne ukončenej sezóny Tipsport Ligy 2019/2020 Jindřich Abdul.

11:42 Slovenskí obrancovia menia klub

Slovenskí hokejisti Mislav Rosandič a Martin Bodák po predčasne ukončenej sezóne 2019/2020 zmenia pôsobisko. Rosandič s Bodákom v nej pôsobili vo Vítkoviciach, ale vedenie klubu s nimi už nepočíta.

9:47 V Olomouci skončil bývalý reprezentant Slovenska

Slovenský útočník František Skladaný už nie je hráčom českého klubu HC Olomouc. V mužstve končí po štyroch rokoch. Podľa informácii portálu isport.cz má namierené naspäť na Slovensko.

29. apríl

22:12 Čiliak do Motoru

Slovenský brankár Marek Čiliak bude v sezóne 2020/21 jednotkou českého nováčika Extraligy z Českých Budejovíc.

21:11 Dvojica mladíkov smeruje do Berlína

Nemecký klub Eisbären Berlin získal do svojho mužstva dvojicu mladíkov. "Ľadové medvede" posilnili brankár Tobias Ancicka z Lukka a útočník Haakon Hänelt naposledy nastupujúci za RB Hockey Academy U18.

20:52 Havířov opúšťa šesť hráčov

Druholigový český klub AZ Havířov opúšťa šesť hráčov. Medzi nimi sa nachádza aj slovenský obranca Ľubomír Malina.

20:21 Höglander dostal zmluvu

Klub zámorskej hokejovej NHL Vancouver Canucks podpísal trojročný nováčikovský kontrakt so švédskym krídelníkom Nilsom Höglanderom. Devätnásťročný hráč naposledy pôsobil vo švédskej lige v drese Rögle BK, v 41 dueloch nedokončeného ročníka nazbieral 16 bodov (9+7). Švédom pomohol k bronzu na tohtoročnom svetovom šampionáte hráčov do 20 rokov v Česku. Vancouver si ho vybral vlani v drafte zo 40. miesta.

20:14 Draft bude online

Vedenie NHL rozhodlo, že vstupný draft 2020 sa uskutoční podľa vzoru NFL online.

20:02 Zaťko pokračuje v Poľsku

Skúsený slovenský obranca Miroslav Zaťko bude aj v sezóne 2020/21 nastupovať za poľský tím Unia Osvienčim, kde predĺžil zmluvu.

19:01 Zohorna do NHL

Český útočník Radim Zohorna bude v budúcej sezóne 2020/21 bojovať o šancu dostať sa do NHL. S Pittsburghom Penguins podpísal ročný dvojcestný kontrakt.

17:22 Ostane Stloukal v Česku?

Bývalý útočník Nitry či Skalice, Petr Stloukal, by mohol vymeniť v rámci druhej najvyššej českej ligy Chomutov za Porubu. Údajne však mal záujem ísť do zahraničia.

16:51 Kafka pokračuje v Česku

Útočník Petr Kafka, ktorý odohral päť rokov na Slovensku a s Banskou Bystricou vyhral titul, ostane v Česku. Jeho klub ale zatiaľ potvrdený nie je. Skúsený krídelník v ročníku 2019/20 ovládal bodovanie druhej najvyššej českej súťaže.

16:21 Nash ostane v Extralige

Kanadský obranca Brendon Nash bude aj v novej sezóne 2020/21 nastupovať v Extralige napriek tomu, že jeho Kladno vypadlo. Nové pôsobisko tohto obranu ale známe nie je.

16:12 Ceman v Banskej Bystrici skončil

Dan Ceman už v nasledujúcej sezóne hokejistov HC '05 iClinic Banská Bystrica nepovedie. So 46-ročným kanadským kormidelníkom klub nepredĺži zmluvu. Ceman prišiel do Banskej Bystrice pred sezónou 2018/2019, v minulom ročníku s tímom získal titul majstra Slovenska.

15:01 Simek do Klotenu

Útočník Juraj Simek bude v sezóne 2020/21 nastupovať za druholigový švajčiarsky klub EHC Kloten, ktorý má za cieľ postúpiť naspäť do najvyššej NLA.

14:31 Lauridsen do Švédska

Dánsky obranca Oliver Lauridsen podpísal trojročný kontrakt do konca sezóny 2022/23 so švédskym klubom Malmö Redhawks. Posledné štyri roky odohral za Jokerit Helsinki v KHL.

14:02 V Slavii končí dvojica hráčov, Novák pokračuje

Obranca Marek Ryzák a útočník Aleš Furch nebudú pokračovať v Slavii Praha. S tímom klubom ale predĺžil zmluvu Jan Novák.

13:29 Blum naspäť do KHL?

Americký obranca Jonathon Blum by sa mal po roku vo švédskom Färjestade vrátiť do KHL, kde už hrával dokopy štyri sezóny za Vladivostok, Soči a Dinamo Minsk.

13:01 Tipsport liga prináša na svojom youtubovom konte TOP akcie niektorých hráčov súťaže zo sezóny 2019/20.

12:12 Haas predĺžil s Oilers

Vedenie klubu NHL Edmonton Oilers a švajčiarsky hokejista Gaetan Haas sa dohodli na novej jednoročnej zmluve, ktorá má hodnotu 915.000 dolárov. 28-ročnému útočníkovi vyprší súčasný kontrakt na konci júna a ak by nepredĺžil spoluprácu s "olejármi", stal by sa neobmedzeným voľným hráčom.

12:01 Bromé si vybral Detroit

Švédsky útočník Mathias Bromé má za sebou skvelý rok v tíme Örebro HK, a tak vzbudil značný záujem medzi tímami NHL. Ako víťaz z pomyselnej bitky vyšiel Detroit Red Wings.

11:34 Schneeberger mení dres

Švajčiarsky obranca Noah Schneeberger s najväčšou pravdepodobnosťou opustí Fribourg-Gottéron a posilní iný klub tamojšej NLA.

10:14 Macceli podpísal zmluvu s Coyotes

Mladý fínsky útočník Matias Maccelli podpísal nováčikovský kontrakt s Arizonou Coyotes, ktorá ho minulý rok draftovala. Budúcu sezónu 2020/21 ale ešte odohrá za Ilves Tampere v Liige, kde v minulom ročníku nazbieral 30 bodov.

8:52 Lindblom smeruje do finále

Prežíval celkom vydarený ročník, ktorý ešte nie je dokončený, ale zdravie mu vyslalo nepríjemný signál. Švédsky hokejista tímu NHL Philadelphia Flyers Oskar Lindblom sa v decembri minulého roka dozvedel od lekárov zdrvujúcu správu. 23-ročnému Švédovi bola diagnostikovaná vzácna forma rakoviny kostí. V súčasnosti mladý útočník vstupuje do záverečnej fázy liečby v tomto ťažkom životnom zápase. Celé to však zvláda veľmi dobre a robí pozitívne kroky.

8:37 Forsberg opúšťa Oilers

Nórsky klub Stavanger Oilers po šiestich rokoch opúšťa jeho kapitán Kristian Forsberg. Ostrieľaný 34-ročný útočník, ktorý je aj reprezentantom Nórska, doposiaľ pôsobí len v ligách zo Škandinávie. Pred príchodom do Stavangeru patril medzi opory švédskeho tímu MoDo Hockey.

28. apríl

20:25 Hlinka Gretzky Cup 2020 nebude

Kanadskí organizátori v utorok zrušili prestížny Hlinka Gretzky Cup hokejistov do 18 rokov. Dôvodom je pandémia koronavírusu. Podujatie sa malo konať od 3. do 8. augusta v mestách Edmonton a Red Deer, tradične aj so slovenskou účasťou. O zrušení turnaja informovala oficiálna stránka Kanadskej hokejovej federácie.

19:44 Dinamo Riga loví v Nórsku

Najtrestanejší hráči nórskej ligy, kanadský obranca Andrew O'Brien, ktorý získal za sezónu až neuveriteľných 309 trestných minút, mieri zo Stjernen Hockey do Dinamo Riga v KHL.

19:27 SKA Petrohrad opustilo päť hráčov

Ruský veľkoklub SKA Petrohrad sa rozlúčil s piatimi hráčmi, ktorými sú Artjom Zub, Andrei Zubarev, Jarno Koskiranta, Alexandr Barabanov a Jori Lehterä. Minimálne dvojica Zub a Barabanov mieria do NHL, kde je o nich dlhodobo záujem.

19:19 Godla do Litvínova?

Slovenský brankár Denis Godla už mal podpísať kontrakt s českým Litvínovom, kde strávi sezónu 2020/21. Ako o hotovej veci o tom píše kkexpress.sk. Samotný klub, ktorého kormidlo prevzal Vladimír Országh, však ešte nič nepotvrdil. Navyše, ani nemôže, pretože extraligové kluby môžu nových hráčov oficiálne zverejňovať až od 1. mája 2020.

17:06 Čo nové v Nitre?

Riaditeľ HK Nitra - Miroslav Kováčik, vyslovil želanie, aby Branislav Mezei neukončil kariéru, pretože je najväčšou osobnosťou šatne. Zároveň hovorí, že klub chce získať kvalitu predovšetkým do bránkoviska a so žiadnym novým trénerom zatiaľ nerokuje.

16:55 Barberio do Švajčiarska?

Kanadský obranca Mark Barberio by mohol v sezóne 2020/21 obliekať dres švajčiarskeho klubu Lausanne HC. Informuje o tom swisshockeynews.com.

16:44 Tipsport liga prináša na svojom youtubovom konte TOP akcie niektorých hráčov súťaže zo sezóny 2019/20.

15:04 Zajac sa vracia do Švédska

Kanadský obranca Nolan Zajac bude v sezóne 2019/20 nastupovať za švédsky klub IK Oskarshamn v najvyššej súťaži. Za Oskarshamn, kde v minulosti pôsobil Martin Feherváry a záujem je o Adama Jánošíka, už Zajac odohral jeden rok, avšak bolo to v nižšej lige Allsvenskan, kedy získal 34 bodov.

11:02 CHL bez slovenského zástupcu

Slovenský hokejový klub HC ’05 iClinic Banská Bystrica sa vzdal práva štartu v Lige majstrov 2020/2021. Namiesto účastníka Tipsport Ligy získal poslednú voľnú kartu do budúcosezónnej edície LM druhý tím po základnej časti bieloruskej ligy Neman Grodno.

10:01 Chicago mení prezidenta

Vedenie klubu hokejovej NHL Chicago Blackhawks odvolalo Johna McDonougha z funkcie prezidenta. Majiteľ "jastrabov" Rocky Wirtz vo svojom vyhlásení poukázal na krízu spôsobenú pandémiou koronavírusu, vynútenú prestávku vidí ako možnosť na prehodnotenie smerovania klubu.

7:57 Milan Bartovič ukončil kariéru

Slovenský hokejový útočník Milan Bartovič ukončil hráčsku kariéru. Odchovanca Dukly Trenčín draftoval v roku 1999 klub NHL Buffalo Sabres v 2. kole z 35. miesta. Následne sa pobral do zámoria, kde napokon strávil sedem sezón. Väčšinu z nich v nižších súťažiach, ale presadil sa aj do NHL. V drese Buffala a Chicaga odohral celkovo 50 zápasov, v ktorých získal 17 kanadských bodov za tri góly a 14 asistencií.

V roku 2006 sa vrátil do Európy a v sezóne 2006/2007 si zahral vo Švédsku (Malmö Redhawks) a vo Švajčiarsku (ZSC Zürich Lions). V roku 2007 zamieril do Liberca, za ktorý odohral celkovo sedem sezón. V českej extralige krátko pôsobil aj vo Vítkoviciach. V rokoch 2012-2016 hral v Slovane Bratislava, v dvoch sezónach viedol účastníka KHL v pozícii kapitána. Počas pôsobenia v Slovane vytvoril klubový rekord v počte gólov (40) i bodov (86) v rámci účinkovania v KHL. V roku 2018 sa vrátil do materského klubu a až ako 37-ročný prvýkrát nastúpil v najvyššej slovenskej súťaži. V predčasne ukončenej sezóne 2019/2020 odohral za "vojakov" 45 stretnutí s bilanciou 7 gólov, 11 asistencií, 66 trestných minút a 8 plusových bodov.

Najväčším úspechom v kariére útočníka s výborným korčuľovaním je strieborná medaila z MS 2012 v Helsinkách. Na svetovom šampionáte štartoval celkovo päťkrát, v roku 2014 reprezentoval SR na ZOH v Soči. Najcennejší dres si obliekol aj na dvoch šampionátoch hráčov do 20 rokov. Na MS "18" v roku 1999 bol s piatimi gólmi najlepší strelec SR a prispel k zisku bronzu.

27. apríl

21:18 Thoresen pokračuje

Legendárny nórsky útočník Patrick Thoresen predĺžil zmluvu s materským klubom Storhamar do konca sezóny 2020/21. Je totiž pred ním obrovská výzva a síce vyhrať titul v najvyššej nórskej súťaži. To sa mu prakticky ešte nepodarilo.

21:07 Bobček ostáva v Rumunsku

Skúsený slovenský obranca Igor Bobček bude aj v sezóne 2020/21 nastupovať za rumunský klub Gyergyói HK hrajúci nadnárodnú Erste ligu. V tomto tíme odohral posledné dve sezóny. Rodák z Myjavy je čistým hokejovým svetobežníkom, pretože hrával už v trinástich rôznych krajinách a pätnástich odlišných súťažiach.

19:53 Joel Ward ukončil kariéru

Kanadský hokejista Joel Ward ukončil aktívnu kariéru. Počas nej odohral v NHL 726 zápasov (133+171), posledný pred dvoma rokmi za San Jose Sharks. Pred minulou sezónou skúšal šťastie v kempe Montrealu, ale neuspel. V minulosti si 39-ročný bývalý útočník obliekal aj dresy Nashvillu či Washingtonu, celkovo absolvoval v profilige jedenásť sezón. V roku 2016 pomohol San Jose k postupu do finále play off, keď vo vyraďovacej fáze strelil sedem gólov a pridal šesť asistencií.

18:42 Lukko opúšťa útočník

Fínsky útočník Vili Sopanen nebude v novej sezóne 2020/21 súčasťou klubu Lukko. Musí si hľadať nové angažmán. V Lukku budú v nadchádzajúcom ročníku hrávať aj slovenskí útočníci Kristián Pospíšil a Pavol Skalický.

18:37 Kohút bude hrať ďalej za Slaviu

Slovenský útočník Dávid Kohút bude aj v sezóne 2020/21 nastupovať za Slaviu Praha v druhej najvyššej českej súťaži. 22-ročný center pôsobí v tomto klube od roku 2012, kedy prišiel do tímu U16 a postupne sa prepracoval až do áčka.

17:52 Zmeny vo Vsetíne

Súčasťou VHK Vsetín v sezóne 2020/21 nebude dvanásť hráčov, s ktorými klub nepredĺži zmluvy. V mužstve končia a noví angažmán si musia hľadať Vlastimil Dostálek, Jiří Drtina, Martin Dudáš, Jiří Hunkes, Martin Procházka, Jakub Teper, David Tůma a Lukáš Volf.

Kvarteto Vít Jonák, Radek Jeřábek, Jiří Karafiát a Ondřej Slováček bude pôsobiť v najvyššej českej súťaži, avšak kde presne sa dozvieme najskôr 1. mája, kedy smú účastníci Extraligy uzatvárať kontrakty.

15:13 Filippi končí v Magnitogorsku

Český útočník Tomáš Filippi už nie je hráčom ruského klubu Metallurg Magnitogorsk hrajúceho KHL. 27-ročný ofenzívny hráč v sezóne 2019/20 odohral za Magnitogorsk 23 zápasov, ale čakalo sa od neho viac ako len dvanásť bodov. Do tímu prišiel z Liberca tesne pred Vianocami 2019.

13:42 Lindros je späť vo Philadelphii

Bývalý kanadský hokejista Eric Lindros sa vracia do Philadelphie. Slávny center, ktorý hral za Flyers prvých osem sezón v NHL, bude pôsobiť v klube ako ambasádor a skaut.

13:11 Capitals chcú stavať na štvorici hráčov

iClinic Bratislava Capitals od minulého piatka vie, že prechádza do nadnárodnej súťaže, ktorou bude po novom Bet-at-home liga. V minulej sezóne bolo v kabíne Bratislavy veľa kvalitných hráčov, medzi ktorými nechýbali obranca Karol Sloboda či útočníci Marek Slovák, Tibor Varga a Dávid Buc. Sú to štyria veľmi skúsení hráči a práve oni by mali tvoriť jadro mužstva aj v novej súťaži.

12:58 Tipsport liga prináša na svojom youtubovom konte TOP akcie niektorých hráčov súťaže zo sezóny 2019/20.

12:12 Lakers opúšťa desať hokejistov

Švédsky klub SHL Växjö Lakers zverejnil menoslov hráčov, ktorí odchádzajú. To sa týka aj amerického útočníka Casey Baileyho. 28-ročný hráč sa po dobrých sezónach v AHL objavil v bratislavskom Slovane, v jeho poslednom účinkovaní v KHL. Veľmi nepresvedčil, keď v 45 zápasoch nazbieral iba 5 bodov (1+4).

26. apríl

20:50 Bowns do EBEL-ky?

Anglický brankár Ben Bowns by mal v budúcej sezóne chytať za rakúsky Graz 99ers v EBEL lige. Skúsený gólman zatiaľ celú kariéru pôsobil vo Veľkej Británii. Posledných sedem rokov bol oporou Cardiffu Devils, predtým chytal aj za Hull.

17:58 Haugen sa vracia domov

Nórsky brankár Lars Haugen podpisal zmluvu do roku 2022 s ročnou opciou v klube Manglerud. Práve tento účastník najvyššej nórskej ligy ho vychoval. 33-ročný mnohonásobný účastník MS a ZOH chytal posledných deväť rokov za Dinamo Minsk v KHL, Färjestad vo švédskej SHL a Klagenfurt v EBEL-ke.

16:37 Del Curto končí ako tréner

Legendárny švajčiarsky tréner Arno Del Curto povedal, že ukončil trénerskú kariéru.

64-ročný kouč bol nezameniteľnou súčasťou HC Davos. Skúsený tréner ale po 22 rokoch na lavičke tohto tímu skončil počas predošlého ročníka. Do Davosu prišiel v roku 1996 a odvtedy bol bez prestávky súčasťou miestneho HC. 62-ročný kouč počas svojho pôsobenia na lavičke tohto klubu vyhral šesťkrát najvyššiu švajčiarsku súťaž (2002, 2005, 2007, 2009, 2011, 2015), päťkrát najstarší hokejový turnaj na svete, Spengler Cup (2000, 2001, 2004, 2006, 2011). V sezóne 2015/16 dostal HC Davos do semifinále Ligy majstrov.

14:03 Redmond do Mníchova

Americký obranca Zach Redmond sa rozlúčil so zámorím a ročný kontrakt podpísal s nemeckým tímom EHC Mníchov. 31-ročný bek síce odohral posledné tri sezóny len v AHL za Rochester Americans, ale počas kariéry nastúpil za Buffalo Sabres, Montreal Canadiens, Colorado Avalanche či Winnipeg Jets v šiestich sezónach na 133 duelov NHL (9+29).

8:56 Vyrúbalík pokračuje v Olomouci

Český klub HC Olomouc sa dohodol na predĺžení zmluvy o jeden rok so skúseným obrancom Martinom Vyrubalíkom. Vedenie klubu ešte čaká na vyjadrenie druhého veterána, ktorým je Zbyněk Irgl.

8:31 Hrívik sa už rozhodol

Slovenský útočník švédskeho klubu Leksand IF - Marek Hrivík by mal ostať v poslednom tíme uplynulej nedokončenej sezóny. Podľa dostupných informácií sa slovenský center ústne dohodol na pokračovaní spolupráce s minuloročným nováčikom švédskej SHL.

6:02 Sedláček opúšťa Spartu

Brankár Jakub Sedláček by v budúcej sezóne nemal pôsobiť v HC Sparta Praha. Informuje o tom idnes.cz. 30-ročný gólman pôsobil v Sparte od sezóny 2018/19, kedy prišiel zo Zlína. Počas kariéry trikrát nastúpil za HC Slovan Bratislava v KHL. Chytal aj za Dinamo Riga, Bolzano, Hradec Králové a spomínaný materský Zlín.

5:59 Tipsport liga prináša na svojom youtubovom konte TOP akcie niektorých hráčov súťaže zo sezóny 2019/20.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články