Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Capitals riešia káder i nečakaný problém

BRATISLAVA - Hokejový klub iClinic Bratislava Capitals čaká po prijatí do rakúskej nadnárodnej ligy ešte veľa práce. V najbližších dňoch chce vyriešiť trénerskú otázku, skladá sa aj hráčsky káder. Rokovania sú zatiaľ podľa viceprezidenta klubu Dušana Pašeka len neformálne.
Zdroj: 32174
Zdieľajte:

Svoje zápasy by chceli hrávať na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu, klub sa však musí vyrovnať aj s nečakaným problémom po zmene názvu nadnárodnej súťaže.

Pôvodná EBEL liga má totiž od novej sezóny nového sponzora, ktorou je stávková spoločnosť Bet-at-home. Podľa zákona SR o hazardných hrách nemôžu mať Bratislavčania na svojom štadióne akúkoľvek reklamu. "O tejto situácii som hovoril s riaditeľom ligy Christianom Feichtingerom. Oni o tom vedia, ten istý problém budú mať aj v Maďarsku, Česku a Taliansku. Majú vytvorené modely tak, aby sa neporušovala žiadna legislatíva. Máme informácie, že sa tento problém bude riešiť," uviedol viceprezident klubu Dušan Pašek v podcaste pre hokejportal.net.

Prečítajte si aj

Marinčin priznal, že už nemusel byť v Toronte, internet ignoruje

Bratislavčanov prijali do ligy v piatok kluby svojim hlasovaním, oslavy sa však nekonali. "Potešili sme sa, ale ešte sme neoslavovali. Ideme zasa ďalej pracovať, toto bol len jeden moment, aj keď najdôležitejší. Teraz nás čaká veľa práce," dodal Pašek. Viceprezident priznal, že za rozhodnutím vstúpiť do nadnárodnej súťaže je viacero faktorov, kľúčový bol najmä návrat Slovana Bratislava z KHL do Tipsport Ligy. "Náš pôvodný cieľ bol postúpiť z 1. ligy do Tipsport Ligy. Slovan hral vtedy v KHL a nič nenasvedčovalo tomu, že tam skončí. A my sme chceli dostať Bratislavu do najvyššej súťaže. Ale veci sa zmenili a nemohli sme cúvnuť. Preto sme vytrvali na ceste, ktorú sme si určili. Naša návštevnosť bola aj preto slabá, ak by sme zostali v lige, našej značke by to veľmi nepomohlo. Preto sme sa rozhodli ísť do Rakúska. Náš hlavný sponzor má očné kliniky aj v Rakúsku a aj toto bolo rozhodujúce. Ale láka nás aj atraktivita súťaže. Čaká nás derby proti Viedni, či derby proti Znojmu."

Prečítajte si aj

VIDEO Anketa: Najlepší hráč Tipsport ligy v sezóne 2019/20 do 23 rokov

Pašek prezradil, že záujem vstúpiť do rakúskej ligy mali Capitals už od začiatku tohto roka. "Rokovaniam s rakúskou stranou sme sa venovali už od januára. Bolo treba splniť veľa administratívnych podmienok okolo štadióna a marketingu. Bol to zdĺhavý proces. Otvárajú sa nám nové možnosti. Teda rakúsky trh, maďarský, taliansky. Otázka je, ako to bude vyzerať v realite. Ale vzhľadom na našich partnerov to je zaujímavý krok."

Prečítajte si aj

VIDEO Veľká pocta pre Haláka, dostal sa medzi najlepších brankárov NHL

V ukončenej sezóne pre pandémiu koronavírusu mali Capitals našliapnuté na víťazstvo v 1. lige, úlohu favorita potvrdzovali od úvodných zápasov. "My sme chceli vyhrať súťaž a podriadili sme tomu všetko. Výber hráčov, realizačného tímu, na tom sme si dali záležať. Mali sme počas sezóny aj zaváhania, ale výkony boli konštantné. To hovorilo jasnou rečou," poznamenal Pašek.

Prečítajte si aj

VIDEO Radosť v Tampe Bay: Tím Černáka má pred opätovným štartom NHL skvelé správy

Súčasná koronakríza klub zasiahla len čiastočne, hráčske pohľadávky sú podľa Pašeka takmer všetky vyrovnané. "My sme ukončili zmluvy k 15. marcu na základe rozhodnutia SZĽH. Tridsať percent hráčov má na účtoch poslednú výplatu tejto sezóny, ostatné budú doplatené. Počas trvania súťaže sme nemeškali s vyplácaním platov, naopak, boli situácie, keď sme poslali peniaze aj skôr. Máme nejaké pohľadávky mimo hráčskych zmlúv, ale tie sa postupne splácajú a tiež ich vyrovnáme."

Prečítajte si aj

Otec a syn opäť v jednom mužstve?

V klube musia v najbližších týždňoch vyriešiť hráčsky káder, známe nie je ani zloženie realizačného tímu. Na poste trénera skončil Peter Oremus, ktorý je už vo Zvolene, v priebehu sezóny však striedačku tímu doplnil Leo Gudas. A ten je jeden z adeptov na uvoľnený post. "Peter Oremus sa už skôr vyjadril, že do nadnárodnej ligy nechce ísť, že chce byť blízko rodiny. Po jeho odchode som sa hneď zaoberal myšlienkou, kto bude tréner. Prebiehajú rokovania, aj Leo Gudas je jeden z kandidátov. Viem si predstaviť viacero hráčov z kádra, ktorých sme mali k dispozícii v predchádzajúcej sezóne. S viacerými prebiehajú neformálne rozhovory. Ale veľa ich je ešte otvorených. Konečné dohody ešte nebudú teraz hneď," uviedol Pašek.

Prečítajte si aj

Bratislava Capitals opúšťa slovenskú ligu, klub má upravený názov i nové funkcionárske posty

Svoje zápasy by chceli hrať Bratislavčania na štadióne Ondreja Nepelu, kde by sa mali striedať so Slovanom. Počas pôsobenia v 1. lige chodilo na ich zápasy len niekoľko stovák fanúšikov, Pašek teraz dúfa, že ich bude oveľa viac. "Neviem si tipnúť, koľko ich bude chodiť, ale verím, že ich bude chodiť čo najviac. My pre nich urobíme všetko."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články