Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Roman ostal v Kanade, kde čaká na rozhodnutie od Calgary Flames: Aký je jeho ideálny scenár budúcej sezóny?

VANCOUVER - Mladý útočník Miloš Roman odohral svoju tretiu sezónu v kanadskej juniorskej súťaži WHL za Vancouver Giants. Zároveň bola jeho poslednou medzi mládežníkmi, od nového ročníka musí ísť k seniorom. Kde presne to bude, zatiaľ nevie, pretože Calgary Flames, ktoré ho v roku 2018 draftovalo, má možnosť podpísať s ním kontrakt. Ak sa tak nestane, môže si ako voľný hráč hľadať iné pôsobisko. Či už v zámorí alebo aj v Európe.
Zdroj: 34863
Zdieľajte:

Ako tráviš tieto dni?

Ostal som v Kanade. Pomáham rodine, kde bývam, okolo domu. Čakám, ako sa bude situácia vyvíjať a potom uvidíme. Zatiaľ neviem viac povedať.

Ako sú opatrenia v Kanade?

Nosenie rúšok tu zatiaľ nie je. Obchody a reštaurácie sú však zatvorené a fungujú len nejaké donášky alebo podobné veci. Vláda sa snaží vyzývať ľudí, aby ostali doma a keď už idú von, musia dodržiavať odstup. Zatvorené sú parky, národné parky a tak ďalej, čiže ľudia zväčša ostávajú doma.

Prečítajte si aj

Versteeg: O tom, či ostanem v Nitre, rozhodne ekonomická situácia

Prečo si sa vlastne nevrátil na Slovensko?

Rozprával som sa s rodinou doma a aj s rodinou v Kanade. Európa bola epicentrum koronavírusu, takže by bola hlúposť, aby som sa tam vracal. Nakoľko som mal možnosť ostať v kanadskej rodine a nie sám niekde na dome, tak som sa rozhodol ostať v Kanade. Som tu v bezpečí.

Aká bola sezóna 2019/20 pre Vancouver Giants?

Tímovo sme mali také dva úseky. Prvú a druhú polovicu sezóny. V prvej sme mali veľa prehier a zápasov, ktoré sme mohli vyhrať, no prišli sme o body. V tíme bolo akési napätie, hľadali sme správnu chémiu. Potom bola vianočná prestávka a chalani prišli zresetovaní. Následne prišli trejdy a začali sme vyhrávať. Škoda, že to takto skončilo, pretože som veril, že to môžeme v play-off dotiahnuť ďaleko.

Ako si spokojný si svojou sezónou?

Chcel som hrať veľa a dostať dosť priestoru. To sa aj stalo, dostával som obrovský ice-time. Povedal by som však, že nám chýbali nejakí dvaja útočníci, aby sme doplnili prvé dve-tri formácie. Ja som hral veľa, čo mi aj uberalo energiu, ale v prvej polovici sezóny mi padali góly. Potom pred Vianocami to bolo suchšie, no následne sa to znova rozbehlo.

Ako si spomínaš na zápas, kedy si strelil hattrick?

Bol som šťastný, že po troch rokoch som konečne strelil hattrick, ale nikdy som nešiel do stretnutia s tým, aby som dal hattrick alebo veľa gólov. Chcel som hrať svoju hru a vedel som, že keď to budem plniť, tak nejaké ocenenie za výkony príde.

Prečítajte si aj

Tomek sa chce vo Fínsku zlepšiť vo všetkých činnostiach: Verí, že dostane vysoký ice-time a teší sa na krajanov

Ako momentálne vyzerá tvoja siutácia?

Čakám na Calgary Flames, ktoré urobí rozhodnutie do konca mája alebo začiatku júna. Ak by ma nepodpísali, tak by som sa stal voľným hráčom a teoreticky môžem podpísať kontrakt v inej organizácii NHL alebo aj ísť do Európy. To sú však len dohady. Musím počkať na Calgary a podľa toho sa bude všetko odvíjať.

AHL by bola najideálnejšia?

Presne tak. Tam by som chcel pokračovať, ale teraz ťažko povedať, aká bude budúcnosť, čiže zmluvy by som teraz neriešil. Ako hovorím, musím počkať na Calgary.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články