Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Tomek sa chce vo Fínsku zlepšiť vo všetkých činnostiach: Verí, že dostane vysoký ice-time a teší sa na krajanov

TRENČÍN - Mladý brankár Matej Tomek sa stal po skvelej sezóne v Dukle Trenčín hráčom fínskeho klubu SaiPa Lappeenranta, kde podpísal ročný kontrakt s opciou.
Zdroj: 33209
Zdieľajte:

So svojim súčasným zamestnávateľom bol v kontakte už počas sezóny: "V kontakte sme boli už trošku dlhšie. Rešpektovali však moje rozhodnutie sústrediť sa na sezónu, takže počas nej sme toho veľa neriešili. Po konci sezóny sa diskusia vystupňovala, dali mi konkrétnu ponuku a prijal som ju," hovorí Tomek exkluzívne pre hokejovysvet.sk.

Prečítajte si aj

VIDEO Najkrajší gól sezóny strelil Sádecký, zopakoval si prvenstvo z KHL

"V hre boli aj iné tímy z iných líg, na Slovensku či v Česku, ale ponuka od SaiPy mi zaimponovala najviac."


V prospech mužstva z južnejšej časti Fínska hovorilo niekoľko vecí: "Bolo veľa faktorov, ktoré ma priklonili k prijatiu ponuky. Primárny faktor bola možnosť hracieho času, ktorý dúfam, že dostanem pomerne vysoký. Taktiež to boli aj chalani, Majo Grman s Fiťom Krivošíkom, ktorých poznám. Tomáša Záborského som síce predtým nepoznal, ale bol mi nápomocný pri otázkach ohľadom tímu a mesta," prezradil 22-ročný Bratislavčan.

Matej Tomek je jedným z troch brankárov, ktorí majú v SaiPe kontrakt. Zvyšnú dvojicu tvoria domáci stále iba 18-roční mladíci Severi Auvinen a Juho Markkanen: "Beriem to ako novú skúsenosť. Chcem sa posunúť v kariére, napredovať. Fínsko je jedna z najlepších brankárskych škôl na svete, ak nie najlepšia. Pôsobenie tam mi môže dať veľa a mnoho sa môžem naučiť. Chcem sa zlepšiť vo všetkých aspektoch," uvedomuje si draftová voľba Philadelphie Flyers z roku 2015.

Či by mu však dobrá sezóna v Liige mohla otvoriť dvere do NHL, nerieši: "Takto ďaleko dopredu sa nepozerám. Budem sa snažiť pripraviť sa na sezónu v Saipe, aby sme šli čo najďalej. Nechcem sa pozerať do dlhodobého horizontu," ozrejmuje Tomek.


"Sezónu v Tipsport lige hodnotím veľmi dobre. Už veľakrát liga dokázala vyhodiť hráča do lepšej súťaže."


S hlavným trénerom sa zatiaľ ešte nerozprával: "Bol som v kontakte s manažérom a brankárskym trénerom. Primárne budem v kontakte práve s trénerom brankárov. Chcel som mať preto diskusiu práve s ním. Ešte sme sa nebavili o konkrétnych veciach, na to je ešte dosť času, ale nejaké témy sme prebrali," hovorí.

Prečítajte si aj

Zigo, Koch aj Bondra mieria do českej Extraligy

Keď Tomek prichádzal do Trenčína, tak veľkú úlohu zohral aj tréner brankárov Kosa, ktorého si mladík nevedel vynachváliť počas celého ročníka: "Všetko bolo super už od letnej prípravy, suchých tréningov, potom aj keď sme začali na ľade. Vo veľa veciach som na sebe videl progres už začiatkom septembra. Každodenná starostlivosť, osobitý tréning navyše a to také cibrenie, mne aj Mišovi Valentovi dávali veľa. Tréner Kosa nás pripravoval počas celej sezóny," pochvaľoval si.

Kedy presne Tomek odíde do Fínska ešte nevie, zatiaľ sa bude pripravovať v rámci možností: "Momentálne sú štadióny zavreté všade, drilovať môžem len na suchu," doplnil Matej Tomek v rozhovore pre hokejovysvet.sk.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články