Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO TOP 5 najlepších zámorských hokejistov, ktorí nastupovali za Nitru

NITRA - V novom magazíne sa pozrieme na 5 najlepších zámorských hráčov, ktorí sa predstavili v každom klube Tipsport ligy. Ako prvý je na programe HK Nitra.
Zdroj: 9393
Zdieľajte:

David Laliberté

Kanadský krídelník prišiel do Nitry pred sezónou 2015/16, aj keď predošlé tri ročníky mu nevyšli ideálne. Nastupoval v ECHL, AHL, nižších talianskych ligách, krátko zasiahol do EBEL-ky, kde s Bolzanom vyhral titul a v nórskej lige zaznamenal v 26 dueloch 21 bodov. V Nitre ale jeho hviezda zažiarila naplno.

Do Tipsport ligy prichádzal s vedomím, že má byť oporou "Corgoňov", čo sa preukázalo naplno. V základnej časti síce neodohral kompletnú porciu stretnutí, absolvoval ich 37, no získal skvelých 42 bodov za 19 gólov a 23 asistencií. V play-off skvelé čísla potvrdil 21 bodmi (7+14), čím sa stal najproduktívnejším hráčom vyraďovacej časti a taktiež bol vyhlásený za MVP play-off.

Prečítajte si aj

Tatar prezradil, ako vznikla jeho prezývka "Tuna". Kto je podľa neho najlepší Slovák v NHL?

S Juddom Blackwaterom a Marekom Slovákom vytvorili údernú trojicu, ktorá sa významnou mierou podieľala na historicky prvom titule klubu v ére samostatnosti. V Nitre začal aj ročník 2016/17. Pre zdravotné problémy však v novembri 2017 ukončil hráčsku kariéru "Pre problémy s chrbtom by bolo riskantné pokračovať v kariére. Rozhodol som sa ukončiť svoju profesionálnu kariéru. Komunikoval som o tom s manželkou, rodinou, doktormi a fyzioterapeutom. Prvé problémy som mal, keď som mal osemnásť rokov. Chcel som však niečo dosiahnuť v hokeji, ale zároveň som vedel, že moja kariéra nebude dlhá," oznámil Laliberté.

Jamie Milam

Strelec víťazného gólu v nájazdovej lotérii, ktorá rozhodla v roku 2016 o historicky prvom majstrovskom titule pre Nitru. Americký bek odohral pod Zoborom tri sezóny. Vo svojej premiérovej získal 30 bodov v základnej časti, ďalších desať v play-off a stal sa vôbec prvým zámorským hráčom, ktorý vyhral bodovanie obrancov v najvyššej slovenskej súťaži. Vlastne to odštartoval, keďže po ňom triumfovali Maione, Ross, Marshall a naposledy Southorn.

Milam celkovo za Nitru v Tipsport lige odohral 259 zápasov. Strelil rovných 40 gólov a pridal 93 asistencií. K tomu dokopy nazbieral 32 plusových bodov. Okrem toho, že vyhral titul, sa taktiež stihol priamo na štadióne v Nitre zasnúbiť a tiež si zahral so svojim bratom Troyom.

Prečítajte si aj

Stümpel bude hrať aj ďalší rok, vyjadril sa k Nitre: Ako vníma svoj odchod a prečo sa klubu v tejto sezóne nedarilo?

Judd Blackwater

Žiadny iný zámorský hráč nehral na Slovensku tak dlho, ako Blackwater. Do Nitry prišiel v sezóne 2015/16 a pôsobí v nej doteraz. V ročníku 2019/20 strelil napríklad svoj stý gól v najvyššej súťaži. Celkovo odohral už 283 zápasov (103+127). V nedávno predčasne ukončenom ročníku ale získal tiež 173 trestných minút a nepekne zaujal hlavne tvrdým zákrokom na Ervinga. Dlhodobo je však oporou Nitry a aj on má na konte historický tituk z roku 2016.

Mitch Versteeg

Skúsený bek je v Nitre len o niečo kratšie ako Blackwater. Prišiel pred sezónou 2016/17. Spoľahlivosť smerom dozadu je jeho najväčšia prednosť. Body veľmi nezbiera, zatiaľ sa vždy ale dostal aspoň na desať a posledná sezóna bola najlepšou, pretože ich mal v čase ukončenia až 22. Naposledy získal viac v sezóne 2010/11, ale to bolo aj s play-off v ECHL. Práve Mitch bol hlavným dôvodom toho, že do klubu prišiel aj hviezdny Kris Versteeg.

Prečítajte si aj

V Slovane znova meškajú výplaty: Neprišli mi posledné tri, hovorí Abdul

Kenney Morrison

Na Slovensku odohral posledné dve sezóny, prišiel po titul v Nórsku. Dokopy aj s play-off v Tipsport lige absolvoval 111 zápasov. Strelil sedemnásť gólov, pridal 50 asistencií. Ofenzívna činnosť mu cudzia nie je. Rýchlo sa zaradil medzi najväčšie opory klubu. V predčasne ukončenej sezóne 2019/20 sa dokonca stal najproduktívnejším hráčom HK Nitra.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články