Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO TOP 7 najväčších komét sezóny 2019/20 v Tipsport lige

BRATISLAVA - Slovom kométa sa v športovej terminológii označujú hráči, od ktorých sa nečakalo, že budú hviezdami či oporami svojich tímov, ale dostali šancu a zažiarili. Vybrali sme desať najväčších komét sezóny 2019/20 v Tipsport lige.
Zdroj: 34268
Zdieľajte:

Jindřich Abdul (HC Slovan Bratislava)

Najproduktívnejší hráč celej Tipsport ligy do tejto kategórie spadá. Abdul nazbieral 62 bodov za 23 gólov a 39 asistencií. Získal tak o jeden bod viac ako za jeho predošlé dve sezóny v Poprade aj s play-off, kedy mal 61 bodov (25+36). To hovorí samé za seba. Priemer 1,17 bodu na stretnutie je tiež fantastický, rovnako tak 41 plusových bodov, čo je najviac v Tipsport lige. O rodáka zo Vsetína je záujem v KHL.

Prečítajte si aj

Finálny odhad draftu do NHL sa dosť zmenil, Slovensko má ale obrovský dôvod na oslavu: Jeden hráč bude v prvom kole

Matej Tomek (HK Dukla Trenčín)

Brankársky objav sezóny. To, že je Matej Tomek gólman s veľkým talentom Slovensko vedelo už niekoľko rokov, lenže problémom boli zranenia. Vrátil sa zo zámoria, zdravotné problémy ho obišli a Tomek zažiaril. Pôvodne mal byť dvojkou, no z pozície jednotky vytlačil Michala Valenta, aj keď ten mal práve nepríjemnosti so zranením. Každopádne, mladík sa dokonca dostal do národného tímu Slovenska, kde tiež nesklamal. V Tipsport lige inkasoval priemerne 2,34 gólu na zápas a jeho percentuálna úspešnosť zákrokov je na hranici 92,72. K tomu musíme pripočítať dve čisté kontá a 943 zákrokov v 32 stretnutiach.

Andrej Kollár (HK Nitra)

Syn vystúpil z tieňa slávneho otca. Za áčko Nitry debutoval už v ročníku 2017/18. V minulej sezóne sa po MSJ rozhodol odísť do USHL, po návrate domov dostal poriadnu šancu a chopil sa jej. Výkony v Nitre zaujali aj Craiga Ramsayho a ten mu dal šancu v siedmich stretnutiach národného tímu. Kollár získal tri asistencie. Za "Corgoňov" odohral 54 duelov, získal 28 bodov (15+13), pričom vyslal 107 striel a to je najviac v kategórii do 23 rokov.

Patrik Bačík (HC Slovan Bratislava)

Veľmi dobre si sadol v jednom obrannom páre s Michalom Sersenom. Získal 22 kanadských bodov (5+17), ale všetky mimo presilovky, odohral 55 zápasov, mal veľký ice time a bol najlepší obranca z hľadiska +/-, keďže nazbieral 37 kladných bodov. Celkovo na to boli lepšie iba jeho spoluhráči Abdul a Puliš.

Prečítajte si aj

Vo Švajčiarsku prepísali históriu hokeja, prvýkrát sa medzi profesionálmi stala manažérkou žena

Tamás Részegh (DVTK Jegesmedvék Miškolc)

Reprezentant Rumunska prišiel do DVTK po vydarenej sezóne 2018/19, ktorú odohral v Erste lige a Rumunskej súťaži. Tam mal priemer takmer 1,5 bodu na zápas. Skvele začal aj v Tipsport lige, po úvodných jedenástich kolách mal desať bodov. Svoju formu si držal, až kým ho tesne pred Vianocami nevyradilo zranenie. Celkovo odohral tridsať zápasov a získal 21 bodov (10+11).

Matej Gajan (HC ´05 iClinic Banská Bystrica)

Na prvý pohľad prekvapivé meno aj na tento rebríček, ale v prospech Gajana hovorí viacero ukazovateľov. Mladý gólman Banskej Bystrice síce nedostával pri Beskorowanym veľa priestoru, celkovo nastúpil iba na osem duelov, avšak vždy podal skvelý výkon. Šesťkrát sa tešil z výhry. Priemerne inkasoval iba 1,47 gólu na zápas, jeho percentuálna úspešnosť zákrokov bola 94,5%: "Je oveľa lepší ako ja v jeho veku," povedal o 21-ročnom Gajanovi jeho kolega Tyler Beskorowany.

Josef Mikyska (HK Dukla Trenčín)

Často prehliadaný útočník mal životný ročník. Stále len 25-ročný center bol v posledných rokoch súčasťou materského Liberca, no chodil po hosťovaniach v nižšej súťaží. V minulej sezóne si zahral aj za EHC Freiburg v DEL 2. Šancu mu však dala Dukla a Mikyska nemohol spraviť lepšie. Získal fantastických 55 bodov za štrnásť gólov a 41 asistencií. Stal sa piatym najproduktívnejším hráčom ligy a najproduktívnejším v tíme, čo pri príchode pod hrad Matúša Čáka nebola jeho primárna úloha.

Prečítajte si aj

VIDEO Najlepšia zostava Tipsport ligy v sezóne 2019/20 zložená z hráčov do 23 rokov
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články