Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Versteeg bude hrať za symbolickú odmenu: Chrenko dúfa, že hráči z neho vytiahnu za príchodné čo najviac peňazí

NITRA - Kris Versteeg vzbudil veľkú vlnu záujmu o svoju osobu po príchode do HK Nitra. Na pondelkovej tlačovej konferencii sa novinári tlačili v press centre.
Zdroj: 33006
Zdieľajte:

Niektorí si pripravili časopis informácií o tomto hviezdnom Kanaďanovi, aby sa ho nezabudli niečo opýtať, iní to nechali na svoje schopnosti bez papierov. 33-ročný Kanaďan s veľkým úsmevom zodpovedal každú otázku. Z jeho príchodu má obrovskú radosť aj generálny manažér HK Nitra, ktorým je Tomáš Chrenko: "Očakávame, že prinesie impulz. Je to výborný hokejista. Bol tu už v minulej sezóne. Chalani videli, čo dokáže. Verím, že mu bude slúžiť zdravie a že na ľade pomôže takými výkonmi, akými sa prezentoval v najlepších súťažiach sveta," hovorí pre náš web.

Prečítajte si aj

VIDEO Versteegov splnený sen so slovenským rukopisom, do Nitry si prišiel pre titul a možno zmení názor

Spoločne s Versteegom prišla aj obrovská pozitívna vlna emócií: "Je to veľmi príjemný človek, rozumný, inteligentný, vtipný. V jeho prítomnosti sa cítite v pohode. Ani mladí hráči neboli z neho vytrasení. Naopak, správal sa k nim úplne super a atmosféru v kabíne uvoľnil. Je to super chlapík. Bola zábava s ním byť v dennodennom kontakte a spoznať ho aj ako človeka," pochvaľoval si Chrenko.

Bývalý skvelý hokejista verí, že držiteľ dvoch Stanley Cupov bude pre mužstvo "vstupenkou" k vyšším priečkam v tabuľke: "Možno, že to neprinesie nič prevratné a možno to mužstvo nakopne úplne. Ja verím, že to bude tá druhá možnosť," usmieval sa počas hráčskej kariéry hokejista aj španielskej Barcelony, švajčiarskeho Langenthalu či talianskej Fassy.

O Krisa Versteega okamžite vznikol záujem taktiež medzi fanúšikmi: "Krisove dresy sme ešte nepredávali. Jedine, ak si ho niekto vyrobil sám. Prinesieme ale nielen dresy, no aj iné predmety, ktoré sú vo výrobe odvtedy, ako sme vedeli, že Kris príde. Má to na starosti náš partner. Ide o tričká, čapice a iné suveníry," prezradil Chrenko.

Prečítajte si aj

Nitra má na súpiske znova osem legionárov: Odíde niekto?

Z týchto vecí teda nejaké euríčka určite cinknú do klubovej kasy, ale koľko eur, alebo dolárov, sa objaví v kase, ktorú má na starosti šatňa, ešte známe nie je: "Kris bude hrať za symbolickú odmenu. On má takú cenu, že keby neboli iné väzby, o jeho príchode by sme sa nikdy nemohli baviť. Je bohatý, tak dúfam, že chalani z neho niečo za príchodné vytiahnu," výrazne sa rozosmial 42-ročný generálny manažér "Corgoňov", ktorý má s hviezdnou posilou ďalšie plány.

Versteeg totiž avizoval, že ho čaká posledná sezóna: "Vyčítal by som si, keby som ho minimálne nešteklil s možnosťou, že by hral aj v budúcom ročníku. Rovnako ako sme ho šteklili s tým, či by nemohol prísť skôr ako v januári. Čo sa týka budúcej sezóny, on má tri deti a hlavne kvôli rodine chce byť s nimi, čo je pochopiteľné. My mu vieme ponúknuť, aby sa zapojil niekedy v januári a pomohol nám. V tomto prípade tam stále vidím šancu, aby sme ho mali aj naďalej," vysvetľuje.

Príchod Versteega pod Zobor ponúka paraleru s inou bývalou hviezdou NHL. V sezóne 2006/07 dorazil lotyšský gólman Arturs Irbe, avšak sklamal na plnej čiare. V šiestich stretnutiach mal úspešnosť zákrokov 81,7 percenta a inkasoval 5,31 gólu na zápas: "Ja som vtedy v Nitre nepôsobil, takže sa mi k tomu ťažko vyjadruje. Byť brankárom je dosť nevďačné, pretože keď niečo nevyjde, tak to skončí gólom a je to vidieť. Ja si však myslím, že Irbe prišiel už vo vyššom veku, zatiaľ čo Kris je stále pomerne mladý, má 33 rokov a je zdravý," dodal s nádejou v hlase Tomáš Chrenko.

Prečítajte si aj

V Miškolci sa prepisovala história Tipsport ligy, na ľade sa stretli bratia: Rozhodca a hráč
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články