Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Dvojnásobný majster Slovenska vyčísľuje škody, prezident klubu potvrdil rokovania s novým trénerom

ZVOLEN - Tipsportligový klub HKM Zvolen sa už pripravuje na novú sezónu. Bryndziari včera oznámil meno nového generálneho manažéra a už skôr došlo k ukončeniu spolupráce s trénerom Andrejom Podkonickým, ktorý by však mal v klube zotrvať ako tréner juniorov.
Zdroj: 31771
Zdieľajte:

Zvolen je slovenským majstrom z rokov 2001 a 2013. V roku 2005 vyhral Kontinentálny pohár. Pod Pustým hradom mali dve sezóny po sebe vysoké ciele. Ani v jednom prípade sa ich nepodarilo naplniť. Raz im chýbalo športové šťastie, na druhý pokus škrt cez rozpočet urobil nový koronavírus. Na strednom Slovensku aktuálne vyčísľujú finančné straty, keďže sa ročník skončil už takmer pred mesiacom.

Prečítajte si aj

Spoločne pracovali v Skalici a teraz aj v Česku: "Dieťatko" bývalého trénera Záhorákov podpísalo novú zmluvu

"Na úvod musím pripomenúť, že HKM a.s. nerobí len hokej, je aj prevádzkovateľom zimného štadióna. Ale k veci. Priamy ekonomický dopad vieme vyhodnotiť s pomerne veľkou presnosťou. Máme výpadok na strane príjmov, ako aj na strane nákladov. Výpadok na príjmovej strane sa týka v prvom rade príjmov z reklamných zmlúv, alebo, ak chcete, sponzorstva. Jednak sme už mali podpísané zmluvy na playoff, jednak by sme určite, tak, ako aj v minulosti, ďalších reklamných partnerov získali.

Prečítajte si aj

Zvolen počíta do novej sezóny maximálne so šiestimi hráčmi zo súčasného tímu: Kto by mohol ostať?

Táto suma je približne 200 000 eur. Máme podpísané aj dve zmluvy s bonusom za zisk majstra, ale to nepočítam. Druhou významnou položkou je príjem zo vstupného a z predaja sky boxov. Ak zoberiem len vlaňajšiu a predvlaňajšiu sezónu, tak by to bolo 91 000 eur. Treťou položkou sú príjmy z prenájmov ľadovej plochy vo výške 16 500 eur. Spolu je teda výpadok v príjmovej oblasti okolo 307 500 eur.

Prečítajte si aj

Predstava nového Zvolena je jasná: Stavať na odchovancoch, no naplniť limit legionárov

Na druhej strane nám vznikli aj "úspory" vo výdavkoch. Sezónu sme ukončili 15. marca a od tohto dátumu sme ukončili zmluvy s hráčmi a trénermi. Ostatní zamestnanci nechodili do práce a dostanú náhradu mzdy. Nevzniknú nám náklady spojené s organizáciou stretnutí a to sa týka aj juniorov. Nebudeme platiť autobusy a niečo ušetríme aj na hokejkách. Teda takzvaná úspora je spolu 156 000 eur.

Prečítajte si aj

Zvolen hlási obrovské zmeny: Odídu prakticky všetci hráči, novým generálnym manažérom sa stala legenda klubu

Rozdiel príjmov a výdavkov si každý vie vypočítať. Len chcem upozorniť, že sezónu je potrebné chápať ako celok. A tak ju vždy vnímame už pri tvorbe rozpočtu. Snažíme sa vždy o vyrovnaný rozpočet. Doslova ma iritovalo vyjadrenie významného virológa po tom, čo boli 8. marca odohrané nikým nezakázané zápasy extraligy, že klubom ide len o zisky. Nepoznám na Slovensku klub, kde by si akcionári, alebo spoločníci delili dividendu zo zisku," informoval na oficiálnej stránke mužstva prezident klubu Dušan Mráz.

Prečítajte si aj

Niekdajšia opora Nitry či Piešťan už nebude v novej sezóne "bizónom"

Úspešný funkcionár slovenského klubu taktiež prezradil, že už má vyhliadnutého nástupcu odchádzajúceho trénera Podkonického. "Čo sa týka nového hlavného trénera, myslím, že tento post máme už vyriešený. Meno poviem až keď sa nám poštou vráti nami už podpísaná zmluva. Všetko komplikuje koronavírus. Sme obmedzení v cestovaní. Moja požiadavka na trénera je, že to musí v prvom rade byť uznávaný odborník s ľudskými kvalitami. Verím, že také meno predstavím," doplnil v rozhovore pre klubový web Dušan Mráz.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hkmzvolen.sk

Diskusia

Podobné články