Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Finálny odhad draftu do NHL sa dosť zmenil, Slovensko má ale obrovský dôvod na oslavu: Jeden hráč bude v prvom kole

NEW YORK - Finálny odhad draftu 2020 do NHL dosť zmenil. Centrálny úrad skautingu spravil v konečnom rebríčku výrazné zmeny.
Zdroj: 32029
Zdieľajte:

Prvá trojica ostala nezmenená. Kanadský útočník Alexis Lafrenière je jasnou jednotkou, dvojkou bude Quinton Byfield a trojkou ďalší Kanaďan, ale tentoraz obranca - Jamie Drysdale. Do prvého kola sa zmestil jeden slovenský hokejista, čo je priam fantastická správa. Z tridsiateho miesta by mal byť vybraný útočník Martin Chromiak, ktorý v tejto sezóne hrával za Duklu Trenčín a Kingston Frontenacs.

Prečítajte si aj

Vlastné rúška predáva už aj Dukla Trenčín: V ponuke je viacero variant so špeciálnymi prvkami

Dostať sa na draft má šancu niekoľko ďalších Slovákov. Brankár Samuel Hlavaj je evidovaný ako tretí najlepší gólman pôsobiaci v zámorí. Obranca Samuel Kňažko z TPS Turku je zase považovaný za 42. najlepšieho hráča z Európy.

Útočník Oliver Okuliar má byť dokonca 154. najlepším hráčom v drafte. Ak by ostal zhruba na tomto čísle, tak by si ho niekto mal zobrať v závere štvrtého alebo na začiatku piateho kola.

Niekde na hranici záveru posledného kola sú tiež Matej Kašlík z Malmö, Roman Faith z Košíc a veľmi malé šance majú Dávid Mudrák (TPS Turku) či Samuel Rehák (MsHK Žilina).

Prečítajte si aj

VIDEO Aktivity SZĽH pre pomoc hokejovým klubom
Zdieľajte:
Zdroj informácií: nhl.com

Diskusia

Podobné články