Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Hokejový svet smúti: Na koronavírus zomrela švajčiarska legenda

ŽENEVA - Bývalý švajčiarsky hokejový reprezentant Roger Chappot zomrel vo veku 79 rokov na ochorenie COVID-19. Informovala o tom oficiálna stránka IIHF.
Zdroj: 21965
Zdieľajte:

Chappota po nákaze novým koronavírusom hospitalizovali od 20. do 24. marca, neskôr sa ale vrátil domov do strediska Villars. Začiatkom apríla sa ale jeho stav zhoršil a uplynulé dni už strávil na jednotke intenzívnej starostlivosti, napojený na pľúcnu ventiláciu.

Prečítajte si aj

Raz by som sa do Bystrice chcel vrátiť, hovorí Asselin. Aj keď sa mu Faille smial, sezóna vo Švajčiarsku bola úspešná

V 60-tych rokoch minulého storočia patril k najlepším centrom vo Švajčiarsku, najvyššiu súťaž hral za Villars a Servette Ženeva. V drese HC Villars vybojoval v rokoch 1963 a 1964 majstrovský titul. Za Švajčiarsko odohral celkovo 101 zápasov, zúčastnil sa na ZOH 1964 a na troch šampionátoch A-kategórie MS (1959, 1962, 1972).

Vo Švajčiarsku evidovali v utorok popoludní celkovo 22.242 prípadov ochorenia COVID-19, po nákaze novým koronavírusom SARS-CoV-2 tam zomrelo 811 ľudí.

Prečítajte si aj

VIDEO Dvaja slovenskí reprezentanti majú vo Fínsku kvarteto nových spoluhráčov: Prišli talentovaní mladíci aj skúsenosti
Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články