Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Dvaja slovenskí reprezentanti majú vo Fínsku kvarteto nových spoluhráčov: Prišli talentovaní mladíci aj skúsenosti

OULU - Fínsky klub Kärpät Oulu získal na sezónu 2020/21 kvarteto nových posíl. Slováci Patrik Rybár a Michal Krištof tak majú nových spoluhráčov.
Zdroj: 32635
Zdieľajte:

Defenzívu Kärpätu vystužili 17-roční talentovaní mladíci Kasper Puutio a Ville Ottavainen. Prvý menovaný sa tento rok určite dostane na draft do NHL. Obaja posledný ročník odohral v kanadských juniorských ligách WHL a OHL, kde odchádzali práve z juniorky Kärpätu, čiže sa vracajú do materského klubu.

Prečítajte si aj

NHL prišla so zaujímavým nápadom: O prvú voľbu v drafte si kluby zahrajú turnaj

Do ofenzívy prišli skúsenejšie mená. 25-ročný Aleksi Mustonen debutoval medzi seniormi už ako 17-ročný. Zahral si za Jokerit v KHL, ale hlavne v Liige, kde bol súčasťou Pelicans a Ilves, poslednú sezónu dohral za Färjestad. Na konte má deväť štartov v národnom tíme Fínska. Na MSJ vyhral zlato, z MS U18 má bronz.

Najstarším z kvarteta je 29-ročný kanadský center Cody Kunyk. Poslednú sezónu odohral za HPK, nazbieral skvelých 49 bodov. Predošlé dva ročníky bol súčasťou celku SaiPa. V Európe si zahral aj za dánsky Gentofte Stars. Raz dokonca za Tampu Bay nastúpil v NHL.

Prečítajte si aj

Nemecko má novú a veľmi optimistickú víziu: Na každom turnaji chceme medailu!
Zdieľajte:
Zdroj informácií: eliteprospects.com

Diskusia

Podobné články