Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Raz by som sa do Bystrice chcel vrátiť, hovorí Asselin. Aj keď sa mu Faille smial, sezóna vo Švajčiarsku bola úspešná

BRATISLAVA - Hosťom live rozhovoru na našom instagramovom profile @hokejovysvet.sk bol v pondelok večer kanadský útočník Guillaume Asselin, ktorý na Slovensku vyhral dva tituly s HC ´05 iClinic Banská Bystrica.
Zdroj: 29287
Zdieľajte:

Sezónu 2019/20 odohral v druhej najvyššej švajčiarskej súťaži za nováčika HC Sierre. Získal počas nej 57 bodov za 25 gólov a 32 asistencií: "Tím v Banskej Bystrici bol starší ako v Sierre, čo bol rozdiel. Ja osobne som ale mal väčšie úlohy, čo sa týka líderstva," povedal 27-ročný krídelník.

"Mali sme mužstvo zložené hlavne z mladých hráčov. Myslím si však, že sme všetci spravili veľký výkonnostný krok," tvrdí Asselin.

Napriek tomu, že Sierre skončilo na deviatom mieste a tesne mu ušlo play-off, ročník si užíval: "Hrať vo Švajčiarsku bolo pre mňa cieľom. Teším sa, že sa mi to podarilo a že mám zmluvu aj na ďalšie dva roky," pochvaľuje si rodák z Quebecu.

Prečítajte si aj

VIDEO Najlepšia zostava Tipsport ligy v sezóne 2019/20 zložená z hráčov do 23 rokov

Jeho úlohy sa oproti pôsobeniu pod Urpínom mierne zmenili a to aj napriek tomu, že opäť patril medzi lídrov bodovania: "Mojim cieľom bolo byť klubovým lídrom ofenzívy. Nestrieľal som však až tak veľa gólov, asi v každom stretnutí som trafil žrď. Napríklad v Banskej Bystrici som veľa ťažil z práce Failleho, ktorý mi na množstvo gólov prihral tak, že ja som vlastne iba vystrelil a padlo to tam. V Sierre to tak nebolo," upozorňuje.

Práve s Ericom Faillem, s ktorým boli v Banskej Bystrici dva roky v jednej formácii a kraľovali Tipsport lige, sa tentoraz stretávali proti sebe, nakoľko 30-ročný útočník nastupoval za EHC Kloten. Ten vyhral základnú časť a v play-off mal najvyššie šance postúpiť do najvyššej NLA.

"Mali oveľa lepší tím. Hrali sme proti nim štyrikrát. Raz sme ich porazili, čo bolo niečo ako zázrak na ľade," smial sa Asselin.

Legendárnym sa ale stal duel, kedy Kloten porazil Sierre 7:0 a Faille k tomu prispel šiestimi bodmi (3+3): "Rozhodca pískal dosť zle. Ja som asi v pätnástej minúte niečo urobil a dostal vylúčenie do konca zápasu. Vlastne preto mal Eric toľko bodov, pretože som tam nebol. Po zápase sa mi smial," hovoril dobre naladený Asselin.

Spomínaná dvojica je ale v kontakte pravidelne: "Cez sezónu sme sa niekoľkokrát stretli. Bol som za ním aj po Vianociach. Teraz však má viac povinností, pretože sa mu narodila dcéra. Niekedy mi posiela vtipné videá, ako sa s ňou hrá, tancuje okolo nej," prezradil kanadský útočník.

Prečítajte si aj

NHL prišla so zaujímavým nápadom: O prvú voľbu v drafte si kluby zahrajú turnaj

Guillaume Asselin má teda zmluvu s HC Sierre do konca sezóny 2021/22 a čo sa stane v budúcnosti je ťažké hovoriť, avšak do Banskej Bystrice, kde bol hviezdou, by sa niekedy rád vrátil.

"Neviem, čo sa stane počas mojej kariéry v budúcnosti, ale aj keby som do Bystrice už neprišiel ako hráč, určite by som sa chcel vrátiť po kariére. Na to mesto mám nádherné spomienky a veľa kamarátov," hovorí.

V Tipsport lige vyhral dva tituly, má odtiaľ aj moment, na ktorý nikdy nezabudne: "Finále proti Trenčínu. Vyhrávali sme 3:0 na zápasy. Postupne to však bolo 3:1, 3:2 a zrazu 3:3. Potom sme išli do Trenčína pred vypredaný štadión, kde mohlo byť aj cez sedemtisíc ľudí a vyhrali sme. Bolo to neskutočné. Je to jeden z najlepších momentov kariéry, asi aj ten najlepší," dodal Guillaume Asselin v live rozhovore na instagramovom profile hokejovysvet.sk.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články